mazo 23.05.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Czy okna 130 na 80 cm muszą byc zrobione z podziałem? Chcielibyśmy bez, ale według architekta takie się obwieszą? czy tak jest rzeczywiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 23.05.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Niewiem czy się obwieszą ale ja mam140/140 i nic się im nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbel 23.05.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 witamjaśli tyko uchylne to ok, jak jak rozwiern-uchylne to architekt ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.05.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 w tym wymiarze - może być RU bez klopotuprzy dużym ciężarze skrzydła wywołanym np. szyba dwukomorowa bądź antywłamaniowa mogą choć nie muszą nastąpić kłopoty o jakich mówi architekt - wtedy wszystko zależy od profila i producenta okna jako wyrobu finalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.05.2009 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Dzięki serdeczne! A jaki jest maksymalny wymiar podobnego okna, przy którym można miec pewnośc, że nic się nie będzie działo? bo może wystarczy je trochę zmniejszyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.05.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 ja zmniejszałem prawie wszystkie okna... Miałem szerokość 1,50 i przy takiej szerokości wchodziło w grę okno z podziałem. Zimniejsze i wpuszczające mniej światła niż 1,30 bez podziału. No to cegły w dłoń i teraz jest lepiej. Rada: Idź do jakiegoś światłego Sprzedawcy Okien (polecem tego co już napisał w tym wątku ) niech Ci zrobi wycenę i skoryguje ewentualne pułapki zanim otwory okienne powstaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 24.05.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Jeśli chodzi o okna plastikowe to producenci robią za zwyczaj maksymalnie do 1,2 m szerokości bez podziału przy oknie RU tak mi powiedział gość u którego zamawiałem okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.05.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Jeśli chodzi o okna plastikowe to producenci robią za zwyczaj maksymalnie do 1,2 m szerokości bez podziału przy oknie RU tak mi powiedział gość u którego zamawiałem oknanie można tak powiedzieć. maksymalna szerokość zależy także od wysokości okna jak i sztywności profil - i tu właśnie wychodzą te subtelne różnicę miedzy Veką, Aluplastem, Schuco i innymi z 69 istniejących profili na rynku. Nawet w ramach jednego systemu np. Schuco w jednym typie można zaś w innym już nie można czegoś wykonać przy zakładanych gabarytach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 24.05.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 I tu się z Tobą Jareko zgadzam w stu procentach zależy wszystko od profilu i wysokośći mi chodziło tylko o szerokość okien,jeśli ma dojść wysokość to już inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.05.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 no i widzisz Pomęczmy ten temat dalej - maksymalna szerokość skrzydła dla CT-70 to 1500mm i dla tej szerokości maksymalna wysokość to 1800 dla profila okiennego zaś 2100 dla pośredniego - w kolorze białym wiec jak to sie ma do wypowiedzi tego "specjalisty" który słabszą statykę oferowanego przez siebie profila uogólnia na wszystkie okna PVC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.05.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 powiem tak - w mojej kuchni mam okno RU o wymiarach 1,5x1,6m jako jedna połać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.05.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 ale juz 1,5 przy wysokosci 60 czy nawet 80 to kleska, obciazenie zawiasow, zgrzewow jest tak ogromne ze przy bardzo ciezkim skrzydle (np. szyba dwukomorowa) juz sprawia klopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 25.05.2009 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Dziękuję bardzo za rady! Chyba zgłoszę się do wyceny do jakiegoś specjalisty na forum - ponoc jeździ też do Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.05.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Do Gdańska, Wrocławia, Poznania, Myślenic, Krakowa, Lublina, Kartuz, Bydgoszczy, Bełchatowa - chyba wymieniłem wszystko i ponoć jest bardzo drogi i każe sobie płacić 1000,- PLN kaucji za spotkanie na budowie - w ogóle jakiś nawiedzony gościu Któż to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 26.05.2009 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 1.000? O kurde! Dobrze, że jeszcze nie zaczęliśmy budowac - do tego czasu uzbieramy może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.05.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Z tego co słyszałem to tylko kaucją a nie zapłata. Jak podpiszesz umowę to już masz o tysiąc mniej do zapłaty-gorzej jak u innego dostawcy zamówisz-wtedy przepada. W sumie uczciwe postawienie sprawy-nie sądzisz? Jak go jeden inwestor siedem razy pogonil do siebie by jego wiedzę wykorzystać a później okna zamówił u konkurencji to nie dziwię się że wprowadził kaucjonowanie pomiarów i uzgodnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.05.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Z tego co słyszałem to tylko kaucją a nie zapłata. Jak podpiszesz umowę to już masz o tysiąc mniej do zapłaty-gorzej jak u innego dostawcy zamówisz-wtedy przepada. W sumie uczciwe postawienie sprawy-nie sądzisz? Jak go jeden inwestor siedem razy pogonil do siebie by jego wiedzę wykorzystać a później okna zamówił u konkurencji to nie dziwię się że wprowadził kaucjonowanie pomiarów i uzgodnień. Bo to trzeba wtedy zwymiarować okna za wysokie lub za szerokie, a jak klient się zdecyduje to się zmienia na właściwe informując o tym klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.05.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 wiem, że są tacy montażyści co podają "pomylone" wymiary i w ten sposób tego typu klientów karząc ale sądzę, że tak jest uczciwiej. Ceny można porównać jak otrzymuje się oferty w odpowiedzi na konkurs ofert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 26.05.2009 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Z tego co słyszałem to tylko kaucją a nie zapłata. Jak podpiszesz umowę to już masz o tysiąc mniej do zapłaty-gorzej jak u innego dostawcy zamówisz-wtedy przepada. W sumie uczciwe postawienie sprawy-nie sądzisz? Jak go jeden inwestor siedem razy pogonil do siebie by jego wiedzę wykorzystać a później okna zamówił u konkurencji to nie dziwię się że wprowadził kaucjonowanie pomiarów i uzgodnień. Wszystko rozumiem, nie miałam nawet wątpliwości co do zrozumienia . Pewnie, że uczciwie - po co masz jeździc i za darmo i na darmo? Ale o wycenę po podaniu wymiarów można Cię prosic za friko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.05.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 ...Ale o wycenę po podaniu wymiarów można Cię prosic za friko? w dobie internetu - spoko za friko achhh....to ja o sobie tak tu nawijałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts