sailor_ro 23.05.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Witam Dzisiaj zadziałalismy z glazurnikiem,zrobilismy bialy montaz w łazience i kibelku.Wielka radośc,niestety została od razu wyparta przez problem,który sie pojawił,a mianowicie ciepła woda leci ciurkiem,wanne do połowy to bede napełniał chyba z godzine,o włączeniu prysznica nie ma nawet mowy,bo automat od razu wyłącza.Sprawa wyglada tak,w kibelku na dole ciepła woda leci idealnie,natomiast w górnej lazience słabo,zarowno w wannie jak i w umywalce.Zimna woda leci idealnie.Instalacja wodna na rurkach zgrzewanych Coprax,bodajże rozmiar 20.Zasobnik CWU z Galmetu.I teraz jeszcze jedno,jak wykrecalem u gory korki,to przy gwincie,byly takie drobniutkie kuleczki styropianu,i w wannie i w umywalce.Macie jakies pomysły?? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolo63 23.05.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Sprawdź drożność za pomocą spręż . powietrza . Porównaj ,,ciepłą'' z ,,zimną''wodą .Może się da przedmuchać linię .Co masz do stracenia ? Ja dałbym 10bar .Przedmuchuj bez baterii aby ominąć wszelkie zwężki . Kto zgrzewał rurki (czy był doświatczony ? Gdy długo grzał i doszło do zmniejszenia świała rury , a to już jest problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerro 24.05.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Dobrze żyłeś z hydraulikami ? Ja pomimo tego że płaciłem bez gadania i nie marudziłem znalazłem w instalacji kominkowej dwa kołki rozporowe W twojej sytuacji może być wszystko od jak pisał wolo63 zbyt długo grzanej rury po złośliwość ,której się nie spodziewasz lub partactwo innych wykonawców bo skąd w rurach styro??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 24.05.2009 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 co do hydraulików to zylismy bardzo dobrze,mozna powiedziec ze nawet za dobrze ... co do teg styropianu,to ja mysle,ze moze gdzies podczas transportu rury byly zabezpieczone styro,a pozniej oni mogli nie sprawdzic,czy jakas kulka nie została. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.05.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 co do hydraulików to zylismy bardzo dobrze,mozna powiedziec ze nawet za dobrze ... no to zaproś ich na kawę i przyjrzyjcie się instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 24.05.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 ........ bo skąd w rurach styro??? Np. tynkarze, jak nie było korków to zabezpieczyli tym co było pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardzento 24.05.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 u nas była zapchana bateria,jakieś drobinki prawdopodobnie z bojlera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 25.05.2009 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Hey Rozmawiałem dzisiaj z "meistrem" hydraulików,powiedział,że przyjada gdzies w okolicach środy/czwartku odkręca rurkę przy bojlerze i u góry w łazience podłączą wodę i spróbują w druga stronę przepłukac rurę.Generalnie mam samopoczucie zj...e i nie wiem jak wytrwam do tej srody/czwartku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 25.05.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Coprax to AFAIK polipropylen. A wiec jezeli zapchane styropianem, to przeplukac rury np acetonem (po zdemontowaniu calego osprzetu).A potem przedmuchac i przeplukac rury goraca woda. Ale najpierw faktycznie lepiej sprawdzic puscic wode w druga strone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 25.05.2009 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 27.05.2009 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Rozwiązanie problemu: Ponieważ czekanie na hydraulików było ponad moje nerwy,zaczałem sam dochodzić co i jak,wykreciłem zawór pod bateria umywalkowa i sie okazalo,ze cały jest zabity styropianem,takimi bardzo drobnymi granulkami,wyjalem sitko,oczysiclem go i zalozylem z powrotem,ale bez sitka,nastepnie szlauch na zawór,koncowke za okno i puscilem wode,lala sie tak z dobre pół godziny i aktualnie jest tak,ze jak puszczam wode przez wezyk to go wyrywa z reki.Gorzej sprawa miala sie z bateria wannowa,gdzy tam niestety zapchaniu ulegl mieszacz.Ale wzialem sprezone powietrze i probowalem wypchnac ten syf ze srodka,pomoglo dopiero gdy dokladnie uszczelnilem miejsce włozenia weza w otwor wylotowy bateri,nagle bylo fuch i wylecial ten szajs. Wg mnie ten granulat styropianowy to pozostalosc po transporcie,a hydraulicy zapomnieli przedmuchac rury/rure. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 27.05.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Co prawda problem rozwiązany, ale może komuś się przyda jak będzie forum przeglądał. Miałem podobną sytuację a problemem była marnej jakości uszczelka na wężu pomiędzy mieszaczem a wylewką (bateria 3 częściowa), która po normalnym dokręceniu po prostu była miażdżona i prawie całkowicie zamykała światło wężyka doprowadzającego wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 27.05.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 A u mnie winny okazał sie wąż zbrojony który załamał sie podczas montazu Moja wina bo sam go przykrecałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts