jarekkur 15.07.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Nie wszystko jest czy musi być badziewiem. Liczy się grubość materiału szlachetnego czyli części użytkowej. Stabilność przemawia za. No i napewno nie jest to badziewie dla kogoś, kto mimo wiedzy na ten temat kupuje deskę barlinecką z 30 latami gwarancji. No pokażcie mi laminat z takim okresem gwarancji, no...Nikt mi jeszcze nie wyjaśnił do końca na czym polega ta gwarancja i nie są w stanie zrobić to merytorycznie. Żaden sprzedawca, dystrybutor a nawet producent oczywiście w powiązaniu z kartą techniczną i zakresem pielęgnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 15.07.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Duchu, Jarekkur tak z ręką na sercu sobie do mieszkania co byście wybierali? Wiem, ze dla parkieciarza to trudne pytanie, wiedza , doświadczenie to jedno a to co sie podoba to drugie. Grab mi się podoba, twardy prawie jak lapacho (ipe), piękna jasna faktura ale pracuje... W desce trójwarstwowej jest stabilniejszy ale jak deska to tylko na klej. I w końcu wybrałem spokój na sto lat (dzieci mam i wnuki jak będą). Duch widział Jarkakur ciągle zapraszam bo dom dla parkieciarzy (i nie tylko parkieciarzy) zawsze otwarty. Z innej beczki to tak obserwuję, że krajowe drewna po setkach lat wcześniej w dworach i pałacach a teraz naszych domach stworzyły czołówkę: dąb, jesion no i buk niewdzięczny. Ale już i w egzotykach po dziestu latach zaczyna się tworzyć czołówka. Jak z telefonamim, pamiętam na korbę a 50 nie mam a to co mamy w dzisiejszych komórkach.Postęp jak przyśpieszenie do kwadratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 15.07.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 eee no ja to bym se chyba trzasnoł bubinge..z jakims jaworem..deba z jatoba badz acajou..sucupire ale bengalska..z hmm czyms jasnym tez.. termo jesiona bym se potestował na łazienkach.. jakbym mial ogrzewanie podłogowe tak samo wybrałbym termo jesiona badz jatobe warstwowke z 6mm warstwa na sklejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk CocaYna 20.10.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Parapety były naszym narzędziem eksperymentalnym. Od spodu Bona 90 bez ługowania. Na zewnątrz ług biały i olej bezbarwny Faxe. Po tynkowaniu jeszcze raz będę olejować Boną 90. Ten olej jest bardziej gęsty i wydaje mi się ze efekt będzie lepszy. Miało być o ługowaniu, więc wracam do tematu. My również chcemy nasze deski sosnowe na podłogę wyługować WaWo1 opiszesz jak to się robi? Ni na ten temat nie wiem, ale zapału mam sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk CocaYna 31.10.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 I jak tam ługowanie, czekam na porady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk CocaYna 21.04.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Moje deski już leżą na podłodze i ciągle kusi mnie ługowanie, ale czy dam radę? Czy na ługowane deski można kłaść lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts