ewosek 24.05.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam wszystkich,mam dylemat dotyczący deskowania elewacji tzn. kiedy mocować uchwyty do deskowania? Po ocieplaniu czy przed? Macie jakieś doświadczenia dot. sposobu mocowania deskowania, jakieś systemy uchwytów, czy coś takiego? Boję się mostków cieplnych, które moga powstać jeśli przymocuję kotwy bezpośrednio do muru. Co sądzicie? Chętnie poczytam opinie i doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 24.05.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Kotwy mocuje się przed ociepleniem. Nie widzę innej możliwości niż mocowanie kotw bezpośrednio do muru. Do mocowania elementów drewnianych na elewacji sam wykonuję kotwy metalowe, ponieważ od wielu lat jakoś nie spotkałem się z gotowymi na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewosek 25.05.2009 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 dzięki za odpowiedź... jednak mnie nie pocieszyłeś, ale skoro tak musi być, to trudno. Czego się nie robi dla wymarzonego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts