claris 24.05.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Tutaj piszecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 24.05.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witaj Claris, widzę że budujesz bardzo ładny domek Na pewno będę zaglądała do twojego dziennika, powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 25.05.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Ojej, myślałam że pierwsza się wpiszę ale Ewa była szybsza. No cóż...nie pozostaje mi nic innego jak życzyć szybkiego otrzymania PnB i rozpoczęcia budowy Fajnie piszesz, może jednak będzie równie dużo tekstu jak zdjęć? Pozdrawiam i zapraszam ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 27.05.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 dziś nie będzie optymistycznie... Aniahubi, cóż, widać Wasza przeprowadzka musiała byc pierwsza. Ja mam takiego doła, że szok. Wiem, że w tym roku raczej na pewno nie będzie już nam dane zacząć budowy, nie we Wrocławiu, gdzie urzędnicy czepiają się nawet o numerowanie stron, czy uwaga: niezwymiarowane szambo. W tej chwili zaczynamy oglądać oferty szeregówek i bliźniaków developerów w okolicy na dodatek zdołowała mnie sąsiadka - kupili dom i w wakacje się wyprowadzają. Nasi najlepsi sąsiedzi... claris strasznie mi przykro, że tak beznadziejnie jest z otrzymaniem pozwolenia Tyle czasu i energii poświęciliście na to, żeby całą dokumentację przygotować, no i te projekty wnętrz....Szkoda, żeby to wszystko poszło na marne. Może dacie radę uzupełnić te wszystkie głupoty i szybko złożyć wniosek ponownie? Wtedy udałoby się wam w tym roku chociaż fundamenty albo nawet stan surowy zrobić. Albo faktycznie - kupcie coś gotowego. Albo jakiś stan surowy - zawsze szybciej do wprowadzenia się. Mam nadzieję, że z doła wyjdziesz szybciutko, a całą złość na urzędników wykorzystasz na realizację waszego marzenia o własnym domu - nieważne czy Z28, czy inny. Trzymaj się cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.05.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Mam nadzieję, że się nie poddasz tak szybko załatwiaj co trzeba z tymi dokumentam i na budowę marsz ps. póki co ja też w papierach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 07.06.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Hej, claris, odezwij się jak sprawy wyglądają. Jest szansa na PnB, czy odpuszczacie? Co na to wszystko osoba, która wam robiła adaptację projektu, chyba powinna wiedzieć jak świrują we Wrocławiu Cały czas mam nadzieję, że wszystko ułoży sie po waszej myśli. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 08.06.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Dzięki za szybki odzew, martwiłam się co u was Tym razem musi się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astek79 12.08.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Hej Tym razem się uda. My złożyliśmy papierzyska 10 lipca. To zaczynamy razem A może na jakiegoś grilal byście wpadli do obgadania budowy? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 13.08.2009 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Astek, a budujecie w Obornikach? Też Z28? My niestety na pozwolenie pewnie poczekamy, bo to gmina Wrocław Ale w tym roku musimy, po prostu musimy zrobić stan 0, jak nie to czeka nas przeprawa z konserwatorem zabytków ponownie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 28.09.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Hej, claris Jak mija oczekiwanie na PnB? Jak wyceny SSO - one są za samą robociznę? Nam wyszło ok. 80 tys za murarkę + dach (ale zwykła dachówka). Mocno wierzę w to, że zaczniecie jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 28.09.2009 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 ciiiii... od piątku mamy pozwolenie ino czasu nie mam żeby napisać w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 28.09.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 GRATULACJE To wspaniała wiadomość, ale się wyczekaliście! To kiedy ruszacie? Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 28.09.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Bardzo się cieszę Gratulacje !!! życzę powodzenia na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 08.11.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Życzę Wam dobrej pogody i niech determinacja i czujność Was nie opuszcza. Trzymam kciuki. Karpiówka piękna,też ją chcieliśmy, niestety rzeczywistość nas trochę wyprostowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.11.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Mam nadzieję, że pogoda lepsza niż u nas, bo tu pada od rana W każdym razie trzymam kciuki, aby dziś wszystko ruszyło pełną parą i nastąpiło tak długo oczekiwane rozpoczęcie budowy Ewa, jak postępy u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 09.11.2009 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Zaczęło padać o 10.30 - dokładnie w momencie jak ściągnięto humus. Byłam na działce od 7 rano, mgła, listopadowe szarości - żeby było ciepło też nie powiem. Od tej 10.30 do teraz lało równo rozmawiałam z szefem ekipy przez telefon, w takim deszczu nie było sensu kopać, bo wykopy byłyby zaraz pełne wody. Po 15 pojadę na działkę zobaczyć jak to wygląda. Coś czuję, że jedynie ławy są wytyczone, a kopanie zacznie się jutro jeśli tylko pogoda będzie odrobinę lepsza... Zdjęcia będą w dzienniku wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 09.11.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Jeny Aniu, toż to obłęd jakiś. Jak ty kobieto dałas radę?. Mamy dość i się finansowo troche zaklinowalismy. Wieczorkiem postaram się wkleić zdjęcia elewacji, która się w bólach rodzi, w bólach, bo kolorki jakies nie ten teges jak miały być. Widzę że Claris dała wizualkę w swoim dzienniku, nasza elewacja miała być trochę w tych deseniach, ale chyba wyjdzie bledsza, co mnie troche niepokoi. Claris, dawaj z robotą i relacjonuj.Aniu, zazdroszcze, że mieszkasz, bo my juz dosyc mamy tego zycia na 2 domy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.11.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 No dziewczyny czekam na zdjęcia Claris, mam nadzieję, że już nie leje, u nas się uspokoiło...Jutro powinno być sucho. Tu sobie możesz sprawdzić prognozę - jest b. szczegółowa http://new.meteo.pl/ Ewa, u nas też najgorszy był okres mieszkania na dwa domy tzn w jednym mieszkanie, a w drugim całe dnie roboty, sprzątania, ustalania itp. No a finansowo...to też już kicha A prace we wnętrzu na jakim są etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 11.11.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Gratuluję rozpoczęcia budowy - mam nadzieję, że z wykopów strumyki wam się nie zrobiły Zgodnie z życzeniem parę zdjęć domu od strony garażu: z boku http://lh6.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SlELlcnr6BI/AAAAAAAADjY/JnkQQSISeKA/s400/IMG_9273.JPG z tyłu http://lh6.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SlcDn1cr7oI/AAAAAAAADmc/H7NWVq-n23s/s400/IMG_9327.JPG z przodu http://lh4.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/Sjv2Br-KMBI/AAAAAAAADcA/xHjrhq1ZOuY/s400/IMG_9095.JPG Moim zdaniem nie wygląda to źle, a znacząco podnosi użyteczność pokoju nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 11.11.2009 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Dzięki Aniu! Ja też dojrzewam do decyzji o podniesieniu ścianki nad garażem. Widzę, że jest tam wystarczająco miejsca między daszkami nawet po podniesieniu kalenicy. My dziś byliśmy na działce zobaczyć strumyki i o dziwo - pomimo masakrycznego deszczu w nocy - wykopy są suche! Nie ma w nich wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts