Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Claris i Luke budują Z28 GL2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 285
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dziś nie będzie optymistycznie...

Aniahubi, cóż, widać Wasza przeprowadzka musiała byc pierwsza.

Ja mam takiego doła, że szok. Wiem, że w tym roku raczej na pewno nie będzie już nam dane zacząć budowy, nie we Wrocławiu, gdzie urzędnicy czepiają się nawet o numerowanie stron, czy uwaga: niezwymiarowane szambo.

W tej chwili zaczynamy oglądać oferty szeregówek i bliźniaków developerów w okolicy :( na dodatek zdołowała mnie sąsiadka - kupili dom i w wakacje się wyprowadzają. Nasi najlepsi sąsiedzi...

claris strasznie mi przykro, że tak beznadziejnie jest z otrzymaniem pozwolenia :cry:

Tyle czasu i energii poświęciliście na to, żeby całą dokumentację przygotować, no i te projekty wnętrz....Szkoda, żeby to wszystko poszło na marne. Może dacie radę uzupełnić te wszystkie głupoty i szybko złożyć wniosek ponownie? Wtedy udałoby się wam w tym roku chociaż fundamenty albo nawet stan surowy zrobić.

Albo faktycznie - kupcie coś gotowego. Albo jakiś stan surowy - zawsze szybciej do wprowadzenia się.

Mam nadzieję, że z doła wyjdziesz szybciutko, a całą złość na urzędników wykorzystasz na realizację waszego marzenia o własnym domu - nieważne czy Z28, czy inny.

Trzymaj się cieplutko

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

Zaczęło padać o 10.30 - dokładnie w momencie jak ściągnięto humus. Byłam na działce od 7 rano, mgła, listopadowe szarości - żeby było ciepło też nie powiem. Od tej 10.30 do teraz lało równo :( rozmawiałam z szefem ekipy przez telefon, w takim deszczu nie było sensu kopać, bo wykopy byłyby zaraz pełne wody.

Po 15 pojadę na działkę zobaczyć jak to wygląda. Coś czuję, że jedynie ławy są wytyczone, a kopanie zacznie się jutro jeśli tylko pogoda będzie odrobinę lepsza...

Zdjęcia będą w dzienniku wieczorem :)

Jeny Aniu, toż to obłęd jakiś. Jak ty kobieto dałas radę?. Mamy dość i się finansowo troche zaklinowalismy. Wieczorkiem postaram się wkleić zdjęcia elewacji, która się w bólach rodzi, w bólach, bo kolorki jakies nie ten teges jak miały być. Widzę że Claris dała wizualkę w swoim dzienniku, nasza elewacja miała być trochę w tych deseniach, ale chyba wyjdzie bledsza, co mnie troche niepokoi.

Claris, dawaj z robotą i relacjonuj.

Aniu, zazdroszcze, że mieszkasz, bo my juz dosyc mamy tego zycia na 2 domy.

No dziewczyny czekam na zdjęcia :D

Claris, mam nadzieję, że już nie leje, u nas się uspokoiło...Jutro powinno być sucho. Tu sobie możesz sprawdzić prognozę - jest b. szczegółowa http://new.meteo.pl/

Ewa, u nas też najgorszy był okres mieszkania na dwa domy tzn w jednym mieszkanie, a w drugim całe dnie roboty, sprzątania, ustalania itp. No a finansowo...to też już kicha :( A prace we wnętrzu na jakim są etapie?

Gratuluję rozpoczęcia budowy - mam nadzieję, że z wykopów strumyki wam się nie zrobiły :roll:

Zgodnie z życzeniem parę zdjęć domu od strony garażu:

z boku

http://lh6.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SlELlcnr6BI/AAAAAAAADjY/JnkQQSISeKA/s400/IMG_9273.JPG

z tyłu

http://lh6.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SlcDn1cr7oI/AAAAAAAADmc/H7NWVq-n23s/s400/IMG_9327.JPG

z przodu

http://lh4.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/Sjv2Br-KMBI/AAAAAAAADcA/xHjrhq1ZOuY/s400/IMG_9095.JPG

Moim zdaniem nie wygląda to źle, a znacząco podnosi użyteczność pokoju nad garażem.

Dzięki Aniu! Ja też dojrzewam do decyzji o podniesieniu ścianki nad garażem. Widzę, że jest tam wystarczająco miejsca między daszkami nawet po podniesieniu kalenicy.

My dziś byliśmy na działce zobaczyć strumyki i o dziwo - pomimo masakrycznego deszczu w nocy - wykopy są suche! Nie ma w nich wody :o