Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

claris, dasz radę :)

Wiem jak wkurzają opóźnienia przy takiej pogodzie, obawa o instalację...

Ale już niedługo licznik założą, gaz popłynie a razem z nim ciepełko w domu :)

I wszystko wróci na dobre tory.

Trzymaj się cieplutko w ten śnieżny dzień :)

• Odpowiedzi 285
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ania, kobieta jednak silna jest ponad miarę - co prawda cała noc nieprzespana z nerwów, ale rano udało mi się załatwić - parę grzejników, nagrzewnice gazową, montaż licznika jutro rano. Mąż już z tą armadą dojechał na działkę i zacznie się grzanie...

Otóż to, niestety budowa kosztuje trochę nieprzespanych nocy, łez i takich tam załamań. Ale jak fajnie się teraz patrzy na zaśnieżony ogród.

Dziś odgruzowałam garaż i samochód tam wstawiłam, nie chce mi się odśnieżać auta :rotfl:

claris niestety albo stety kobiety sa silne, bo kto jak nie one dadza rade ..

widze, ze zalatwilas naprawde duzo, wierze, ze wystarczy ciepelka, aby wszystko bylo ok

a co z ta wajcha ? kompletna jest ?

sciskam Cie mocno :hug:

aniahubi tak trzymac :-)

czy kompletna to się okaże :) wg firmy co robiła mi przyłącze jest kompletna, wg gazowni to zależy na kogo trafię, ale zaznaczyłam umawiając się na montaż licznika, że moja instalacja kończy się reduktorem, redukcja z 5/4'' na 1'' oraz siódemką, a oni maja dać od siebie kapę i gość powiedział, że owszem dadzą - więc chyba kompletna....

kciuki jutro rano bardzo będą potrzebne....

Nagrzaliśmy domek do 6-7 stopni, to chyba wystarczająco (przy -7C na zewnątrz i nie do końca ocieplonym poddaszu - cała kalenica jest bez wełny, a w innych pomieszczeniach po 1 warstwie]. Teraz mąż koczuje na budowie w oczekiwaniu na gazownię....

Kciuki dalej potrzebne!

kurcze, ale los Cie chwyta za nos no...

mam nadzieje, ze to juz ostatnie wydarzenie podnoszace Ci cisnienie :hug:

pozdrawiam cieplo

a dzieciaczki masz przesliczne, dawno ich nie widzialam, mloda dzis swietuje 3 miesiace, piekna usmiechnieta panna z niej :)

Dobrze,że dotarłam do Ciebie po tym "przemarszu wojsk" i już wiem,że wszystko ok:yes:. Mają rację Ci co mówią,że do budowy potrzeba jest dużo zdrowia i to najlepiej psychicznego. Bo wszystko wykańcza człowieka,ale my kobiety istotki małe ,nieporadne, damy sobie radę ze wszystkim. A co:lol2:. Dzieci piękniusie,szczególnie ta najmniejsza:yes:. Pozdrawiam i w razie co trzymam kciuki.
Witam Claris, podczytuję Twój dziennik i trzymam kciuki za finał. odnośnie kominka to od roku uzytkuję kominek Mila 16 kw otwierany na bok i muszę przyznać, że jest swietny. Szyba kompletnie się nie dymi niezależnie od tego czy mam suche czy mokre drewno. jeśli chodzi o wygląd to naprawdę w obudowie wygląda atrakcyjnie. Pozdrawiam
Ania, ja wybierałam akurat zwykłe powietrzne kominki, ale wiem, ze MILA jest także w opcji z PW, Arysto nie mam pojęcia, ale możesz spojrzeć na ich stronki firmowe [http://www.kratki.p dla MILI i http://www.arysto.com.pl ]

claris powiedz Ty mi, masz rekuperator a gwc tez ? jesli tak, to gdzie ulozony ?

jestem laikiem, nie ociepla sie garazu ?

i owiedz prosze czemu nie zdecydowalas sie na plaszcz wodny ?