Kaśka73 14.06.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 hej! jak tam firma od ogrodzeń to ta sama? jeśli tak to ok jak nie to mam jeszcze inny tel:)pamietam że rozmawiałyśmy o drzwiach wewnęrtznych gdzie ostatecznie zamówiłaś itd....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 14.06.2011 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Firma od ogrodzenia dokładnie ta sama Jak tylko zrobię podjazd i wyrównam teren to będę się umawiać na montaż ogrodzenia. Drzwi wewn. zamawiałam w Bel-Polu na Olsztyńskiej. Obsługa co prawda średnia, ale dali satysfakcjonujący upust, a montaż był rewelacyjny - świetna ekipa, bardzo sprawnie poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 14.06.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 z jakiej firmy drzwi pytam bo mają fajnie regulowane ościeżnice ja celuję w portę ale zobaczymy jak cenowo:( i jeszcze jedno Zuzia na jaką wysokośc masz kafle w łazience i wc u mnie ma być 125 i nie wiem czy to nie mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 14.06.2011 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Drzwi mamy Porta Koncept. Wysokości kafli to nie pamiętam dokładnie, ale coś ok 110 cm w dolnej łazience. Stelaż miał być 98cm + stelaż i podwójna płyta obudowy, myślę, że te 110 wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 14.06.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 no to jestem zadowolona z mojego 120- 125 podglądałam u Ciebie i jest akurat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.06.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Claris - z czego macie parapety zewn.? bardzo ładnie wyglądają. i jakie macie drzwi zewnętrzne? otwierają się na zewn. czy do środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 25.06.2011 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Parapety zewn. granitowe - crystal white [tak naprawdę szary, nie biały], a drzwi zewn. są krispolu, aluminiowe, otwierają się na zewn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.06.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 No to teraz będę mieć miliard pytań jesteś zadowolona z tych drzwi z krispolu? ile kosztowały? kupowaliście w Baumanie? jak wyglądają zawiasy od zewnątrz? dokładnie czegoś takiego szukamy - żeby nie były drewniane i otwierały się na zewn. wstępnie bardzo nas zainteresowała oferta Krispolu, ale jeszcze ich nie widzieliśmy na żywo. A gdzie kupowaliście te parapety z granitu? prawdopodobnie też będziemy mieć białe okna i elewację w kolorze łamanej bieli - coś takiego jasnoszarego bardzo by mi pasowało - szczególnie, że bardzo szlachetnie wygląda. Czy okna mieliście montowane w warstwie ocieplenia czy normalnie? macie "ciepłe" parapety? btw jakiego producenta okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 25.06.2011 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 o matko Drzwi kupowaliśmy w Baumanie, oferta na stronie krispolu jet bardzo ograniczona w stosunku do tego co naprawdę maja w ofercie. My jako pierwsi kupowaliśmy drzwi krispolu aluminiowe, Pan Mariusz z Baumanna specjalnie ściągał nam ulotkę i informacje, rozmawiał z produkcja itd. Czy jesteśmy zadowoleni? Drzwi przetrwały całą budowę, były montowane na etapie zamykania stanu zamkniętego, już jako docelowe. Wyglądają jak nowe, aczkolwiek przy pierwszych mega upałach [ekspozycja na pld-zach] wydawało nam sie, że zaczeły jaby lekko haczyć i nie wiemy czy przy nagrzaniu się rozprężały czy co... teraz jest już ok [poza tym, że nie wiadomo dlaczego mój klucz zaczął się zacinać we wkładce:(]. Tak naprawdę za krótko je mamy, żeby określić jak się sprawują. Plusem było to, że jak bramę brałam także z krispolu, to pomalowało mi i bramę i drzwi na wybrany kolor ral i faktycznie są identyczne. Jeśli chodzi o zawiasy to zrobię dzisiaj fotę w zbliżeniu i sobie zobaczysz. Ile kosztowały to nie pamiętam, ale tanie nie były, chyba >4k. [ale tańsze niż Hormann, bo takie też rozważaliśmy]. Parapety kupowane w studiu kamienia w Oleśnicy. Były naprawdę konkurencyjne cenowo, ale montażu z tej firmy to na pewno nie polecę. Mamy za małe spadki na parapetach, nie chciano nam tego poprawić i jeszcze kilka kwiatków. Ale parapety śliczne. Okna mieliśmy montowane niestety standardowo w murze. Chcieliśmy ciepły montaż, ale firma, w której kupowaliśmy okna chyba nigdy ciepłego montażu nie robiła. W ogóle z tej firmy i montażu to nie jestem zadowolona, choć okna jako takie są super i mają fajne parametry - Dako Termix [ciepłe, 3 szybowe]. Parapety też są normalne - o ile z oknami to jeszcze się orientuję, to w kwestii "ciepłych" parapetów odpadam nie wiem nawet co to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.06.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź i czekam na zdjęcia zawiasów. Mam nadzieję, że namówiłam pana Mariusza, żeby ściągnął te drzwi Krispolu na ekspozycję, bo rozmawialiśmy o tym, że trudno wybierać w ciemno albo jeździć na koniec świata oglądać. Też rozważamy i bramę z Krispolu, a do tegookna Jezierskiego - wszystko z montażem od p. Mariusza, ale raczej w bieli, chociaż kto wie, może faktycznie drzwi i bramę zrobić np. w szarości... a bramę masz taką gładką czy z fakturą? ciepły parapet to jest taka styropianowa kształtka firmy illbruck, którą się podkłada pod spód okna (tak jak te taśmy na obwodzie przy "ciepłym montażu") i potem na tym osadza parapet właściwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.06.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 A w ogóle to czytam jeszcze raz od początku Twój dziennik, bo ja jestem na etapie kopania ław, a tym masz tak pięknie zdokumentowane wszystko pamiętasz może, czy bednarkę przyspawaliście i wypuściliście tylko w 1 narożniku? bo mnie elektryk powiedział, żeby w 4, to potem będzie łatwiej połaczyć z drutami od instalacji odgromowej schodzącymi z dachu. wypatrzyłam jakiś drut wystający z chudziaka w środku domu - to ma być tam, gdzie docelowo się montuje skrzynkę z bezpiecznikami w domu czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.06.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Ależ Cię będę dręczyć tymi pytaniami.... oglądam właśnie zdjęcia rur od WM na parterze. Czy macie tam sufity podwieszane? i czy masz mocowanie zasłon tak schowane jak na tej wizualizacji? http://republika.pl/claris/domek/wnetrza/wid1_a.jpgbardzo mi się podoba takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 25.06.2011 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Bednarkę mamy przyspawaną w 4 narożnikach i wypuszczoną w 4 rogach domu. Potem jest to połączone z instalacją odgromową.A w środku domu to jest uziemienie do rozdzielni + potem od tego jeszcze robi się uziom do np. kotła i instalacji. Ale to już zasadniczo nie moja działka tylko ślubnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.06.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 a to uziemienie rozdzielni też jest spawane do zbrojenia? i z tej bednarki zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 25.06.2011 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 o rany tatarak, jesteś jak karabin maszynowy na dole sufity podwieszane mamy tylko tam gdzie trzeba było ukryć rury. Ale to nasz błąd, teraz podniosłabym cały parter o 1 bloczek, żeby można było swobodnie tymi rurami manewrować a potem wszędzie zrobić sufit podwieszany. Bo generalnie wielka fanką regipsów nie jestem [jeśli chodzi o kształty, załamania, wnęki itd itp.]. W salonie w ogóle nie mam jeszcze zasłon/ firan itd - nie stać mnie A tak naprawdę na wizualizacji nie ma ich ukrytych pod regipsem, tylko jest to wersja szyny montowanej do sufitu [są szyny, sa też mocowane do sufitu karnisze z szynami]. Ale to dlatego, że nie myśleliśmy o tym jakoś przy robieniu regipsów, może skusiłabym się na wersję taką hotelową - szyna do sufitu, a kg z przodu kryjące]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 25.06.2011 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 a to uziemienie rozdzielni też jest spawane do zbrojenia? i z tej bednarki zrobione? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.06.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Claris - wielkie dzięki właśnie myślałam o podniesieniu całego parteru o jeden pustak, pochowaniu rur i zrobieniu równych sufitów podwieszanych (z wyjątkiem wielkich podciągów, które będą siłą rzeczy wystawać) - cieszę się, że mój pomysł znajduje potwierdzenie w Twoich doświadczeniach. i super, że się dokładnie dowiedziałam o tym uziemieniu do rozdzielni. natomiast jednej rzeczy mi skandalicznie brakuje w Twoim dzienniku - a mianowicie aktualniejszych zdjęć Helenki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 25.06.2011 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 A proszę bardzo - 9.5 mies. tuptuś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 25.06.2011 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 To jeszcze Helenkowy prywatny 6 letni braciszek, żeby było sprawiedliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.06.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Super słodziaczki Helenka zaczęła tak szybko chodzić? Mój Wiktor dopiero jak miał 13 m-cy. Teraz ma 4,5 roku i jest święcie przekonany, że mówiąc "będziemy budować dom" mam na myśli "ty będziesz podawać cegły, a mama będzie murować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts