claris 25.06.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Maciek wystartował w wieku 10.5 mies., Helenka go pobiła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.06.2011 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 dawno tu nie byłam, a tu takie postępy. Pięknie to wygląda. Bardzo ładnie wyszła łazienka z tymi ciemniejszymi kaflami.Claris, czy kafelkarz robił u Ciebie prysznice bez brodzika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 28.06.2011 04:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Claris, czy kafelkarz robił u Ciebie prysznice bez brodzika? Nie, u mnie jest standardowy brodzik, jakoś nie jestem przekonana do bezbrodzikowych pryszniców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.06.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Claris, a jak tam fotka zawiasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 28.06.2011 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Claris, a jak tam fotka zawiasów? Będzie dziś w nocy, obiecuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 28.06.2011 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Specjalnie dla Tataraka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.06.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Claris, dziękuję Ci bardzo dobrze, że nie musiałaś nocy zarywać, tylko udało się wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 29.06.2011 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Claris, dziękuję Ci bardzo dobrze, że nie musiałaś nocy zarywać, tylko udało się wieczorem Zrezygnowałam z wizyty na budowie wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.06.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Mam nadzieję, że nie przeze mnie choroba, trochę mnie zmartwiły te zdjęcia, bo właśnie nie chcieliśmy tak widocznych zawiasów, a podobno przy otwieraniu na zewnątrz to można je ukryć tylko w drewnianych. z kolei drewnianych nie chcemy. maż więc pyta, czy aby na pewno nie mogą być otwierane do środka - ale mu wytknęłam, że zawsze zostawia buty zaraz za progiem, w małej sieni to tych drzwi się przez to w ogóle nie da otworzyć ale same drzwi wyglądają bardzo, bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.07.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Łał! no to zaczynamy końcowe odliczanie do przeprowadzki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.07.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Z tym rozleniwieniem, to sto procent racji myśmy tak mieli, wprowadzając się do częściowo wyremontowanego domu. listwy przy podłogach zostały zamontowane po 3 latach! spróbuj sobie wypisać wszystkie rzeczy, jakie zostały do zrobienia i zlożyć z mężem ślubowanie, że co tydzień/miesiąc będziecie jedną z nich wykreślać jako załatwioną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 31.07.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Gratuluję przeprowadzki Ślicznie wyszła elewacja, ładnie to wymyśliłaś Pozdrawiam bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 21.08.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Claris, gratuluję przeprowadzki do pięknego domu. Ile macie metrów z przodu do płotu i z tyłu domu do płotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 21.08.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Z przodu jest 6m [mamy nieprzekraczalną linię zabudowy], z tyłu nieco więcej, ok 8-10, po bokach też dość podobnie, z jednej strony 6, z drugiej ponad 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.08.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Fajnie się czyta tę relację z "miesiąc po przeprowadzce" co do wykańczania po zamieszkaniu - znam to z autopsji, święta prawda niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 29.08.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 piekne kolory, niebieski dominuje, bardzo mi sie podoba juz miesiac ?? matko, ale ten czas leci, ja nie zdazylam pogratulowac przeprowadzki, gratuluje! i niech sie milo i spokojnie mieszka clarris rozwin prosze Twoje srednie zadowolenie z wentylacji mech. nie zainstalowalabys teraz reku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 29.08.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Claris, nie pamiętam, czy gratulowałam przeprowadzki czy nie, (chyba na grupie), ale na wszelki wypadek gratuluję.To mi się właśnie podoba w domach, że moment i jesteś na dworze. U nas jest i będzie podobnie jak u Ciebie - pierwotny plan przewidywał przeprowadzkę teraz, aby dziecko poszło do nowego przedszkola. Widzimy już, że odsuwa się to coraz dalej. Jedna sprawa to ilość rzeczy do zrobienia (tu można szacować zakończenie na koniec listopada), ale druga poważniejsza - koniec kasy. Wczoraj kolejne podsumowanie i szacunek dalszych kosztów pokazały, że zabraknie nam z kredytu ok. 3 tys. do chwili wchodzenia i wykańczania. Wiedzieliśmy, że kredyt nie starczy, ale zakładaliśmy, że przez rok odłożymy akurat tyle, że będzie na wykończenie. Niestety okazało się, że to, co było do odłożenia szło na bieżąco w budowę. I teraz nie wiem - zapożyczać się, brać coś na raty czy wykańczać sukcesywnie i przesunąć przeprowadzkę. Tylko wtedy będziemy ogrzewać pusty dom. Też prosiłabym, abym napisała coś więcej o wentylacji, czemu nie jesteś zadowolona.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 29.08.2011 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Wentylacja mechaniczna... Ja chyba miałam zbyt wygórowane wymagania w stosunku do czegoś co kosztowało mnie KUPĘ kasy.... Nie możemy znaleźć swojego ustawienia... ja myślałam, że faktycznie bez otwierania okien będzie świeżo i przyjemnie - nie jest. Zwłaszcza w kuchni - wyciąg w kuchni [pochłaniacz] oraz wyciąg wentylacji mechanicznej nie radzą sobie w zapachami, zupełnie sobie nie radzą. Faktem jest, że mój poznański mąż oszczędza na prądzie do wentylacji i rekuperator działa na ileś tam %, ale cały czas moim ulubionym sposobem wietrzenia jest po prostu otwieranie okien W sypialniach owszem, odczuwa się różnicę, zwłaszcza rano - jeśli okna były i tak zamknięte, to rano nie ma zaduchu, tylko powietrze jest normalne - tu widzę plusy. Ale ta kuchnia mnie przeraża Drugi raz te dwadzieścia parę tys wolałabym zainwestować w ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.09.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Claris - zmartwiłaś mnie tym opisem WM. jaka firma Wam to instalowała? może coś jest zrobione wadliwie? może powinni te anemostaty wyregulować, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 07.09.2011 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Firma raczej profesjonalna, WENTIMA, nie mieliśmy zastrzeżeń do instalacji. Anemostaty tez zostały wyregulowane [choć jak to robili to jeszcze nie było drzwi, więc może będzie trzeba się temu jeszcze raz przyjrzeć]. Rekuperator dobry [Nikol450]. W pokojach na górze jest ok, na dole też, poza ta nieszczęsna kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts