claris 21.12.2009 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Aniu, dzięki. Wygląda na to, że albo zrobimy podobnie, albo jakoś upchniemy drzwi przesuwane (ale wtedy będziemy musieli nieco zwęzić łazienkę). A jak tam przygotowania u Was do pierwszej Wigilii w nowym domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 22.12.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Przygotowania....są w trakcie W ramach relaksu muszę zajrzeć na forum Dziś przyjeżdża Teściowa i jej siostra - to będą nasi goście na pierwszych świętach w naszym domku. Bardzo się cieszymy, choinka już ubrana, dom przystrojony...Nawet kabli zbyt wiele nie wisi Trzymajcie się cieplutko, życzę Wam spokojnych i radosnych Świąt a następnych to już koniecznie we własnym domku. Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 30.12.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Cześć Już ci kiedyś pisałam na temat elewacji w wątku o naszym projekcie (a swoją drogą to wątek chyba już umarł ). Jak dla mnie do waszej kolorystyki bardziej pasują białe okna - zwłaszcza, że sporo ludzi chwali sobie, że nie żółkną i nie są aż tak trudne w utrzymaniu w czystości. Są zdecydowanie bardziej neutralne, nie dominują ani na zewnątrz, ani w środku. Już widzę, że będzie mnie drażniło przy moich to, że jak powieszę firanki to ramy będą "przebijały" przez nie No ale to wam ma się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 30.12.2009 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 No ale to wam ma się podobać No właśnie problem w tym, że podobają nam się obie wersje Finalnie może wygra cena, haha dzięki Aniu za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOANNA RE 30.12.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witajcie, ja również jestem za białymi oknami przy wybranej kolorystyce elewacji, drewnopodobne to kolejny kolor przy biało-niebieskim , może więcej zapsuc niż pomoc. A i białe okna sa tańsze od brązów My planujemy elewacje coś w stylu Aniahubi wiec również wybraliśmy drewnopodobne okna a dokładnie Orzech ciemny. Mamy plastikowe firmy Thermoplast, były najdroższe z proponowanych nam ale nas najbardziej ujęły, wszelkie uszczelki i dodatki mamy brązowe, zewnętrze odpływy wody są zabudowane listwą i do złudzenia przypominają drewniane. cały koszt okien wyniósł nas ok 17tys zł (bez dachowych). Z małymi zmianami w projekcie. Okna w kuchni i spiżarce zamiast 120cm wysokości maja 150cm i w pokoju na gorze mamy okno balkonowe zamiast okna 150*150 oraz w pokoju nad garazem mamy okno 150*150. Powodzenia w wycenach Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 30.12.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dzięki Asiu, 2:0 dla białych A jak Wasza budowa? Na jakim etapie jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOANNA RE 30.12.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 My obecnie zimujemy. Domek wytynkowany. Teraz w planach mamy ocieplenie dachu wełną, wiosną ogrzewanie, wylewki no i cała reszta, Przyszłe święta tez chcielibyśmy już spędzić w naszym Z28 GL1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astek79 08.01.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 hej Mi też do twojej elewacji bardziej pasują białe okna. Zresztą do naszego domku też białe lepiej wyglądają, ale chyba i tak będą brązowe. ehh. Nie mam coś przekonania do białych, boję się że zżółkną i gorzej się je myje. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 08.01.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Tu możecie sobie poczytać : wątek o białych oknach Joanna re: może jakieś zdjęcia wrzucisz, chocby tu:Z28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astek79 31.01.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Hej Jednak prysznic na dole będzie. Bardzo fajny i duży wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BogusiaiTomek 16.02.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Witam, my również pojęliśmy decyzję o budowaniu domu Z28 L GP2. Jak u Was wypadł kosztorys stanu surowego otwartego z dachem na gotowo ? Mamy wstępną kalkulację i wydaje nam się, że za dużo wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 17.02.2010 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witamy wśród miłośników Z28 Co do kosztów to napiszę na privie jak złożę to w całość, bo mam parę rozgrzebanych kosztorysów. Tanio na pewno nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 18.02.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Mamy wstępną kalkulację i wydaje nam się, że za dużo wyszło. Ja tez uważam, że nam za dużo wyszło, ale prawda jest taka że to jest duży dom i nawet przy przeciętnych stawkach sporo wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 26.02.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 No, no widzę że i do was wiosna przyszła Jak wykonawca chce ruszać, to korzystaj - przyciśnij hurtownię i do dzieła Wszystko da się opanować, nawet budowę i 2 przedszkolaków Twojemu mężowi zazdraszczam wycieczki w cieplejsze kraje, mojemu w sumie też, bo się w marcu wybiera... A takiego baniaka nikt na grupie wrocławskiej nie ma niepotrzebnego? A może wykonawca ma jakieś kontakty i jest w stanie pomóc? Powodzenia - czekam na zdjęcia pierwszych wmurowanych cegiełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 16.03.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Hej, to kiedy rusza budowa? W poniedziałek?I co z tymi brązowymi oknami? Zmieniasz koncepcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 16.03.2010 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Muszę ten kolor obejrzeć na żywo - może w sobotę... A kiedy ruszam.. właśnie się zastanawiam czy już nie ruszyłam Jesli nie, to jutro - dzisiaj musze wysłać tate na działke żeby sprawdził. Dzisiaj zapłaciłam za strop i nadproża - zabolało kieszeń... a wykonawca pyta czy jutro z transportem bloczków kominy dojadą, a przecież nie mówił, że tak szybko trzeba - aaaa, ja nawet nie wiem jakie to mają byc kominy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 16.03.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 No to gratulacje! Teraz mury będą rosły w oczach To właśnie była duża zaleta że firma budowlana sama sobie materiały kupowała - nie było akcji typu na już, na wczoraj A poza tym bez przesady, komin mogą murować później, zdążysz zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 21.03.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witaj Claris. Skaczę sobie po dziennikach dzielnych budowniczych, podczytuję, podpatruję, chłonę wiedze. Trafiłam też do Ciebie... już nie wiem poprzez kogo i co widzę??? zdjęcia okien Dako Zdziwiłam się bo nie są jakoś szczególnie spopularyzowane na forum. Ja też miałam dylemat jakie okna, jaki brąz (bo tylko brąz wchodził w grę). No i zakochałam się w Dako - tabasco teak. Moim zdaniem bardzo fajny kolor, taki głęboki brąz, mający w sobie coś z winnej czerwieni, ale nie tyle co mahoń. Ja się w tym kolorze zakochałam U nas okna już zamontowane i jak dla mnie rewelacja, mąż i reszta rodznki też chwalą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 21.03.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Brawo, ale tempo robót! Błyskawicznie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 21.03.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witaj Claris . Wprawdzie nie buduję Z28 L GP2, ale pamiętam, że kiedyś, dawno temu odwiedziłaś mój dziennik. Wtedy jeszcze rozmawiałyśmy przez priv . Skoro jednak się znalazłaś, to pozwolisz, że wpadnę do Ciebie od czasu do czasu. Widzę, że nie tylko ja miałam perypetie związane z rozpoczęciem inwestycji . Mam nadzieję, że teraz będzie już z górki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts