claris 30.07.2010 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Dzięki Monika - tak w ogóle to gratuluję setnego postu w moich komentarzach Tak mi świtało, że ta folia na papę to dla ochrony styropianu. Koszt papy to w zależności od rodzaju od 7 do ..huhu zł/ m2 [średnio w miarę dobra to ok 17 zł/m2], koszt położenia - moja ekipa zażyczyła sobie 18 zł/ m2. Jak policzę 35 zł/ m2 a mam tych metrów ok 135 [i to bez zakładów] to wychodzi prawie 5000!!! Tylko, że u nas wody gruntowe są bardzo wysoko, więc dobrą hydroizolację musimy zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 30.07.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 ooo, na tą "stówkę" to nawet nie zwróciłam uwagi A co do papy - myślę, że jakbyśmy mieli wysoki poziom wód, to byśmy dali. Tylko ta cena... Poszperaj może jeszcze jaka to powinna być papa, jaka grubość, jaki welon itd. Ja niedawno za nawierzchniową sbs 5,2 mm, na welonie 200 płaciłam koło 18zł/m2. Czy na podłogę też musi być taka dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 01.08.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Ale pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frostzero 06.08.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam!Ładny domek, ciekawe wizualizacje. Już nawet "pomałpowałam" sobie w WC szafki nad kibelkiem.Czekam niecierpliwie na zdjęcia z realizacji.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 07.08.2010 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Dziękuję Frostzero . Bardzo chciałabym już być na etapie wykańczania wnętrz - żyję tym, że w końcu to nastąpi jako nagroda za wszelkie trudy i boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagasz 07.09.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Gratulacje z okazji narodzin Helenki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 07.09.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Gratulacje dla Rodziców, buziaki dla Helenki Śliczna malutka, niech zdrowo rośnie ku radości rodziców i braciszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 12.09.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Bardzo ładny domek.Zdjęcia z realizacji przepiękne bardzo gustowne i nowoczesne.Ta wasza Pani Kasia z pracowni TODO ma super styl.Jestem oczarowana łazienkami !!! Gratuluje z całego serduszka ślicznej córci :hug:Dużo zdrówka dla mamci i dzieciątka http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowikowa79 21.09.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Gratulacje z okazji urodzin córeczki!- życzymy dużo zdrówka dla Helenki ! My czekamy na drugiego synka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 21.09.2010 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Dziękujemy za gratulacje Mała jest superaśna - grzeczna jak Aniołek Oby tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowikowa79 22.09.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Witaj Claris, mam pytanko, czy możesz mi przysłać informację nt . rekuperatora, jaki wybraliście oraz przybliżonej wyceny? My jak na razie mamy ofertę na AERIS CA550 i jest to kwota ( rekuperator+kanały+ montaż) 28 000,00. Dużo? Przystępnie? podaję mój aders mailowy: [email protected]. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 22.09.2010 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Wyślę wieczorem na maila. Rekuperatorem zajmował się mąż, więc muszę go ścignąć o dane. Ale na pewno 28k to dużo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 23.09.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Myślę, że za połowę tej kwoty można już mieć przyzwoitą rekuperację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 23.09.2010 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Właśnie zostałam stałym bywalcem i przy okazji w końcu odkryłam, gdzie na nowym forum można w subskrypcji tematu włączyć powiadamiane na email Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 27.09.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 To podwójne gratulacje claris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator33 27.09.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 hej Claris tu ka...s z Fm. Przeczytałam dziennik, obejrzałam foty i muszę Ci powiedzieć że jestem pod wrażeniem. Fajnie pomyślana ta góra. Który pokój na górze będzie Macka?a który Helenki? Ten pokój na wprost waszej sypialni obok łazienki to bardzo mały wyjdzie?Wizualizacje łazienek rewelka, ta dzieciata mi sie bardzo podoba i taka biała z kolorowymi dekorkami też super.Pierwsza fotka z aranżacją salonu w szarości rzuciała mnie na kolana, zapiszę sobie link do tego zdjecia.Napiszesz mi jak duży jest ten pokój rekreacyjny? Do niego wchodzi się z klatki schodowej tak?Będę śledzić postępy. Pozdrawiamk-s- amator 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 27.09.2010 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Który pokój na górze będzie Macka?a który Helenki? Maćkowy będzie pokój z balkonem, natomiast Młoda dostanie ten najmniejszy, koło łazienki. Ten pokój na wprost waszej sypialni obok łazienki to bardzo mały wyjdzie? Nie taki mały - prawie 14m2m dodatkowo bez skosów bo tam duża lukarna jest. Niestety młoda wzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 29.09.2010 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Napiszesz mi jak duży jest ten pokój rekreacyjny? Do niego wchodzi się z klatki schodowej tak? Po podłodze to prawie 44m2. Spora część to skosy, ale i tak pokój jest ogromny. Podnieśliśmy o 1 bloczek ściankę kolankową, więc jest dosyć wygodnie. A wejście jest istotnie z klatki schodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 21.10.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Gratuluję wylewek No i zakupów Są tynki, są wylewki - zaczyna się wykończeniówka Z tym odbiorem gazu, to faktycznie ciekawe...Ja gazu nie mam, więc nie wiem jak to wygląda. Wiem tylko, ze u nas kominiarz jest rejonowy - jeden na całą wieś (albo i kilka), ale może u was jest jakaś konkurencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 28.10.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Claris, gratuluje malej Helenki.Dach sliczny.Czy ten pan dekarz to ten, ktorego mi polecilas?Jeszcze sie z nim nie spotkalam. Za pierwszym razem mial zadzwonic i chyba zapomnial. A teraz to ja nie dzwonilam, bo nie mialam kiedy.Umowie sie z nim chyba dopiero na wiosne. Ale chcialam sie tylko spotkac, zeby zobaczyl te kominy i doradzil, jak je oblozyc i przede wszystkim ile to bedzie kosztowalo.W grudniu nie ma sensu juz sie umawiac chyba. Jeszcze zobacze, jaka pogoda bedzie.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts