Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Claris i Luke budują Z28 GL2

Recommended Posts

Dzięki Monika - tak w ogóle to gratuluję setnego postu w moich komentarzach :)

Tak mi świtało, że ta folia na papę to dla ochrony styropianu.

Koszt papy to w zależności od rodzaju od 7 do ..huhu zł/ m2 [średnio w miarę dobra to ok 17 zł/m2], koszt położenia - moja ekipa zażyczyła sobie 18 zł/ m2. Jak policzę 35 zł/ m2 a mam tych metrów ok 135 [i to bez zakładów] to wychodzi prawie 5000!!! Tylko, że u nas wody gruntowe są bardzo wysoko, więc dobrą hydroizolację musimy zrobić :(

• Odpowiedzi 285
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ooo, na tą "stówkę" to nawet nie zwróciłam uwagi :) A co do papy - myślę, że jakbyśmy mieli wysoki poziom wód, to byśmy dali. Tylko ta cena... Poszperaj może jeszcze jaka to powinna być papa, jaka grubość, jaki welon itd. Ja niedawno za nawierzchniową sbs 5,2 mm, na welonie 200 płaciłam koło 18zł/m2. Czy na podłogę też musi być taka dobra?

• 5 weeks później...

Bardzo ładny domek.Zdjęcia z realizacji przepiękne bardzo gustowne i nowoczesne.Ta wasza Pani Kasia z pracowni TODO ma super styl.Jestem oczarowana łazienkami !!!

Gratuluje z całego serduszka ślicznej córci :hug:Dużo zdrówka dla mamci i dzieciątka :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu

• 2 weeks później...

Witaj Claris,

mam pytanko, czy możesz mi przysłać informację nt . rekuperatora, jaki wybraliście oraz przybliżonej wyceny? My jak na razie mamy ofertę na AERIS CA550 i jest to kwota ( rekuperator+kanały+ montaż) 28 000,00. Dużo? Przystępnie? podaję mój aders mailowy: [email protected]. Z góry dziękuję

hej Claris tu ka...s z Fm. Przeczytałam dziennik, obejrzałam foty i muszę Ci powiedzieć że jestem pod wrażeniem. Fajnie pomyślana ta góra. Który pokój na górze będzie Macka?a który Helenki? Ten pokój na wprost waszej sypialni obok łazienki to bardzo mały wyjdzie?

Wizualizacje łazienek rewelka, ta dzieciata mi sie bardzo podoba i taka biała z kolorowymi dekorkami też super.

Pierwsza fotka z aranżacją salonu w szarości rzuciała mnie na kolana, zapiszę sobie link do tego zdjecia.

Napiszesz mi jak duży jest ten pokój rekreacyjny? Do niego wchodzi się z klatki schodowej tak?

Będę śledzić postępy. Pozdrawiam

k-s- amator 33

Który pokój na górze będzie Macka?a który Helenki?

Maćkowy będzie pokój z balkonem, natomiast Młoda dostanie ten najmniejszy, koło łazienki.

Ten pokój na wprost waszej sypialni obok łazienki to bardzo mały wyjdzie?

Nie taki mały - prawie 14m2m dodatkowo bez skosów bo tam duża lukarna jest.

Niestety młoda wzywa :(

Napiszesz mi jak duży jest ten pokój rekreacyjny? Do niego wchodzi się z klatki schodowej tak?

Po podłodze to prawie 44m2. Spora część to skosy, ale i tak pokój jest ogromny. Podnieśliśmy o 1 bloczek ściankę kolankową, więc jest dosyć wygodnie. A wejście jest istotnie z klatki schodowej.

• 3 weeks później...

Gratuluję wylewek :)

No i zakupów ;)

Są tynki, są wylewki - zaczyna się wykończeniówka :)

Z tym odbiorem gazu, to faktycznie ciekawe...Ja gazu nie mam, więc nie wiem jak to wygląda.

Wiem tylko, ze u nas kominiarz jest rejonowy - jeden na całą wieś (albo i kilka), ale może u was jest jakaś konkurencja :)

Claris, gratuluje malej Helenki.

Dach sliczny.

Czy ten pan dekarz to ten, ktorego mi polecilas?

Jeszcze sie z nim nie spotkalam. Za pierwszym razem mial zadzwonic i chyba zapomnial. A teraz to ja nie dzwonilam, bo nie mialam kiedy.

Umowie sie z nim chyba dopiero na wiosne.

Ale chcialam sie tylko spotkac, zeby zobaczyl te kominy i doradzil, jak je oblozyc i przede wszystkim ile to bedzie kosztowalo.

W grudniu nie ma sensu juz sie umawiac chyba. Jeszcze zobacze, jaka pogoda bedzie.

Pozdr.