claris 04.12.2010 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Mamy rekuperator ale bez GWC.Jeśli chodzi o garaż to w projekcie jest nieocieplony, niektórzy ocieplają.O płaszczu ani też GDP nie myśleliśmy bo w kominku będziemy palić czysto okazjonalnie, nie opłacało by nam się inwestować w jakieś bajery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 05.12.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Claris, wczoraj skończyli nam dach, pomiędzy dachówką a folią mamy trochę śniegu. Mój mąż już wybrał kominek z płaszczem wodnym, chcemy się nim wspomagać, bo piec w kotłowni mamy na olej. Zdecydowałaś się już na jakieś płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 05.12.2010 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Aniu, ja już mam kupione wszystkie płytki poza dolną łazienką [wiemy jakie, ale dopiero w poniedziałek będziemy zamawiać]. Mało tego, cała ta armada jest już w domku - wczoraj mąż z moim tatą, bratem i moim fachowcem wnieśli te kilka ton. Wiem już, że zrobiłam 1 głupstwo płytkowe, ale może nie będzie tragedii - może na ścianie będzie to wyglądać lepiej niż w tej chwili w mojej wyobraźni... za to w mozaikach jestem bez reszty zakochana - są po prostu przepiękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 06.12.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Oj, to już się pięknie będzie robić My w garażu nie mamy żadnego grzejnika, jedynie jest ocieplony jak reszta domu 15 cm styro, i położyliśmy styro na ścianie pomiędzy garażem a domem oraz na suficie. Przy -15 na dworze, w środku mieliśmy +6 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 06.12.2010 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 O Ania, to zupełnie jak u nas z tym garażem, z tym, że my mamy na zewnątrz 20cm styro, a w środku na ścianie od domu 6cm, a na suficie 10cm i miejscami 6cm [tam gdzie brama garażowa]. Mam nadzieję, że to wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 09.12.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 widzę że nie tylko ja lubię ciepło:) i mimo grzejnika w garażu który ma być włączany w razie W ocieplam garaż również od wewnątrz ściana sufit -5cm ale zawsze ściana 36+ 12 styro z zewnątrz i myślę że to nie przesada poprostu będą mniejsze koszty ogrzweania gazownia robi mi przyłącze!!!! tak wię poproszę o namiar na Twoich instalatorów rejon działania ok ja mam domek w Kiełczowie co do mozaiek to są cudne ale nie umiem się zdecydować czy u Ciebie pracuje p. Adam? tak mi się skojarzyło jak mówił że po odpaleniu pieca lała się woda do komina!!!? to byłby niezły zbieg okoliczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 09.12.2010 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Hej, tak u mnie robił Pan Adam i ta woda z komina to niestety moja... namiary dam ci na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 14.12.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 pisałam na priva mam już pół przyłącza tzn. do płotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.12.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 hej clarisku, dzieki za odpowiedz, ja jestem jeszcze daleko w tyle z wiedza nie wiem np co to GDP, GWC kojarze - byc moze sie zdecydujemy na wspomaganie rekuperatora kominek u nas tez bedzie okazjonalnie, tez nie decydujemy sie na plaszcz wodny, bedzie wszedzie podlogowka, no i ostatecznie przekonalam sie do odkurzacza centralnego na razie jestem na etapie wyboru z czego budowac, jaki strop, czy rolety podtynkowe czy nadtynkowe, jaki dach (mam mozliwosc dachu plaskiego badz ukosny miedzy 30 a 45 stopni) no i jeszcze musze zastanowic sie nad elewacja, uklad funkcjonalny wewnatrz budynku mam opracowany, prawie dopracowany bo jednak zrobie ruch kominkiem, zeby nie stal w rogu, bo marzy i sie kominek w stylu angielskim, a w rogu to nie bardzo sie wtedy bedzie prezentowal umialabys mi podpowiedziec cokolwiek z elewacjami ?, nie wiem czy mam szukac inspiracji posrod projektow gotowych, czy sama zaczac dumac, architektka chce jakiegokolwiek punktu zaczepienia, a ja totalnie mam pustke w glowie i zaczyna mnie ta cala budowa przerazac, bo jesli teraz mam pustke, to co bedzie pozniej eh wyzalilam sie, przepraszam, ale wiem, ze zrozumiesz po cichu zazdraszczam, ze jestes na etapie kupowania kafelek, tzn. dokupowywania ostatniej partii, co za babola znalazlas ? inne kafelki na zdjeciach niz w rzeczywistosci ? czy inny problem ? ja w miare klasycznie bede musiala wykanczac, niestety jestem okropnie zmienna kobita no.. ciezko ze mna wytrzymac pozdrawiam cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 15.12.2010 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 jaki dach (mam mozliwosc dachu plaskiego badz ukosny miedzy 30 a 45 stopni) jakbym tylko mogła [a nie mogłam] to wybrałabym zdecydowanie płaski! Uwielbiam nowoczesne wille-kostki z biało-szaro-drewnianymi elewacjami - bajka! No i nie walisz potem łbem w skosy na poddaszu Wydaje mi się też, że tak jest taniej - odpada ci koszt więźby, dachówek, ale też płaski dach chyba trudniej zrobić żeby był 100% szczelny, no i nie wiem jak z wytrzymałością przy np. takich jak teraz opadach śniegu - czy nie trzeba tego odśnieżać?? Jeśli chodzi o elewacje to ja bym się wzorowała na czymś gotowym, jest tyle pięknych aranżacji wśród gotowych projektów - np. Archon na dużo nowych domków z takimi fajnymi nowoczesnymi elewacjami z drewnem, zarąbistymi poziomymi oknami i blachą na dachu. Jedyne czego bym nie rozważała to kamień na elewacji w takich dużych płytach - bo cholernie to drogie.. co za babola znalazlas ? inne kafelki na zdjeciach niz w rzeczywistosci ? No niestety w naszej łazience za namowa architekt postanowiliśmy dać na ścianę płytki podłogowe, bo nam się wymiarami i kolorem zgrywały [podłogowe były w kolorze perła, a ścienne beżowe - perła nam bardziej pasowała]. Tymczasem już po otrzymaniu okazało się [doznałam za późnego olśnienia], że płytki podłogowe są matowe! A ja tak kocham na ścianach połyski... mozaika jest przepięknie błyszcząca, a obok będzie ten mat :( gdybym wzięła ścienne to może byłoby więcej zabawy z przycinaniem, bo płytki były w formacie 30x60 [podłogowe 30x30], ale byłyby pięknie połyskujące... Zobaczę jak to wychodzi na ścianie w trakcie układania i jeśli nie zacznie mi sie podobać to chyba zdecyduję się te oddać, a zamówić ścienne, tylko ten czas oczekiwania na płytki mnie załamuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.12.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 mowisz ze moglby byc nieszczelny ? boje sie, ze trafie na pseudofachowcow, niestety problem nie do pominiecia w 100%zastanawiam sie, jak bedziemy odsniezac te modernistyczne plaskie dachy i zadaszeniana razie jestem w stanie zawieszenia, znowu... babka wyslalam mi swoja koncepcje, a mi to nawet srednio nie podchodzi, ale na razie nie umiem wyartykulowac z siebie, o co mi tak naprawde biega... claris robilas odwierty ? czy ja nie zadaje tego pytania po raz kolejny ? jak nie jestes zadowolona na juz z tych kafli, zwrocilabym je, czy tez zamowila te, ktore chcesz i oddala w pozniejszym czasie te maty, ja znajac siebie i moja upierdliwosc do szczegolow, zwlaszcza tych, ktore robia na mnie wrazenie, wiem, ze bylabym niezadowolona i co gorsza niezrozumiana przez meza, jak dlugo sie czeka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 22.12.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Zdrowych, Radosnych i Spokojnych Świąt w Rodzinnym Groniehttp://i593.photobucket.com/albums/tt13/NoAngel75/Christmas/holidayGlobes106.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 22.12.2010 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Dziękujemy za życzenia Kjuta - odwiertów nie robiliśmy, ale wiedzieliśmy co jest pod spodem - sąsiad zaczął budowę tuz przed nami, cały teren to glina, bleee A kafle zamówiłam te błyszczące, poczekam trochę, ale za to nie będę marudzić potem, że mi się nie podobają.. te matowe oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 24.12.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Wesołych Świąt, szczęśliwego Nowego Roku, spełnienia marzeń i dużo radości! http://lh5.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/TRUaMzykSpI/AAAAAAAAGIs/f8hk9juPGu4/s640/%C5%BCyczenia2010.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.01.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 http://img827.imageshack.us/img827/1580/happyxf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 19.01.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 hej! podobają mi się te Twoje parapety ja myślę o kashmir gold w jakich hurtowniach byłaś po kamień? ps. gaz właśnie się robi dzięki za polecenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 19.01.2011 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 hej! podobają mi się te Twoje parapety ja myślę o kashmir gold w jakich hurtowniach byłaś po kamień? Ja finalnie nie kupowałam sama kamienia, ale brałam normalnie od kamieniarza. Ale jeśli chodzi o hurtownie to byłam w dwóch: Levantina oraz Interstone [obie obok siebie na Szczecińskiej]. Levantina ma większy wybór, a w Interstonie są bardziej wyszukane [np. powalające na kolana onyxy]. Jest jeszcze duża hurtownia na Pełczyńskiej - Intgemar Group. Zresztą te hurtownie i tak nie sprzedają indywidualnie, a jedynie kamieniarzom - nawet ceny mi nie chcieli podać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 11.02.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) nie wiem co mi się najbardziej podoba ??? chyba jednak kominek!!!! (to MILA?) ja jeszcze myślę o Arysto a wogóle to Varia ale cena jest zabójcza a w kwesti kafli napisz mi o kafelkarzu słówko? może bym go przygarnęła:) Edytowane 11 Lutego 2011 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 11.02.2011 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Kominek to mila gilotyna z wermikulitem, obudowa z matrixa. Jeszcze go nie odpalaliśmy planujemy go rozdziewiczyć w sobotę Wyszedł trochę duży, na początku byłam lekko załamana, ale potem stwierdziłam, że będzie pasować, zwłaszcza jak dojdą meble. Plus jest taki, że jego bryła skutecznie zasłoniła widok na wejście do kibelka patrząc z pozycji przyszłej sofy Kafelkarz był znajomy, robił przedtem u rodziców, brata i wszelkich znajomych. W sumie jestem zadowolona, chociaż nie uniknął paru drobnych wpadek [porysował baterię umywalkową - musiałam zamówić dodatkową część (oczywiście na jego koszt), krzywo przyciął kafel na dylatacji (wymienił), przy montażu kabiny pękła mu jedna uszczelka (zamówił nową na swój koszt)]. Mój mąż przyczepił się do dwóch miejsc przy drzwiach gdzie była wg niego wyczuwalna różnica poziomu kafli [chyba mniej niż 1 mm ] - ale ogólnie jestem zadowolona. Zwłaszcza, że nie było dla niego rzeczy niemożliwych - zrobił wszystko co chciałam i o co prosiłam - kompletna wykończeniówkę - ścianki z GK, domurowanie schodów, zabudowy sufitów, przeróbki elektryczne, podłączenia hydrauliczne (na gotowo wszystkie łazienki), gładzie, malowanie sufitów, osadzenie parapetów. No i cenowo był akceptowalny (jeszcze mu w tym temacie palma nie odbiła) Jeśli chciałabyś obejrzeć jego robotę to zapraszam wiem, że teraz poszedł gdzieś dalej robić, a w maju mam go zaklepanego na chwilę do odświeżenia mojego starego mieszkania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.02.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Claris, a czy możesz podać na priv stawki i namiar na tego Pana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts