ohm30 24.05.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam, właśnie chcemy zakupić projekt: http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1136 Proszę o podzielenie się informacjami, zmianami na temat tego projektu....Będę wdzięczna za zdjęcia z budowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 26.05.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Mamy zamiar postawić domek Codzienny wariant V muratora. Co o tym sądzicie??http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=1136 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 26.05.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witam,też zamierzamy postawić ten domek. http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=1136Kilka dni temu szukałam forum na jego temat i nic nie znalazłam. Przed chwilą założylam więc nowy tem o codziennym V i już po fakcie znalazłam ten post. Jaki zbieg okoliczności:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 26.05.2009 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Prawda, szkoda,że nikt nic nie wie....a bardzo jestem ciekawa opini na jego temat.Być może się ktoś znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 26.05.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Mamy zamiar postawić domek Codzienny wariant V muratora. Co o tym sądzicie?? http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=1136 nie znamy twoich potrzeb, twojego planu zagospodarowania, budzetu: co mamy sądzić? az 4 kominy widze czym to chcesz ogrzac? kotłownia nie zmiesci opału zdecydowanie bym zmienił kierunek schodów, by wejscie na parterze bylo blizej salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 26.05.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Kotłownia będzie wystarczająca jeśli będziesz ogrzewać gazem. Schodów nie ruszałbym - dzięki temu będzie trochę miejsca w wiatrołapie. Nie podobają mi się minisypialnie na górze - sypialnia wielkości 7,5 czy 8.5 m2 to maleństwo. Poza tym nie ma pomieszczenia dla mnie bardzo ważnego - garderoby. Na dole z kolei nie podoba mi się rozplanowanie łazienek - łazienka tylko dla użytkowników sypialni a dla pozostałych wc to chyba nie najlepszy pomysł, gdzie goście będą ręce myć w WC ?? Ładnie wyglądają elewacje. Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 27.05.2009 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ja z mężem tez kupimy ten projekt:) -ogrzewanie bedziemy mieli gazowe i tzw. kominkowe;)-z łazienki na parterze rezygnujemy na rzecz powiększenia gospodarczego,na podwórko będą dzrzwi zamiast okienka-schodów nie ruszamy-kibelek z umywalką dla gości wystarczy! u góry:-powiększamy łazienkę kosztem pokoju nr.15-sypialnia nr 14 też zostanie powiększona, a reszta z pokoju nr.15 to będzie składzik, czy garderobadodam, ze nasz dom bedzie w zabudowie szeregowej, więc góra będzie większa o taras i w dach bedą okna. Na dole obok schodów można zrobić garderobę na płaszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 03.06.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Projekt mamy od wczoraj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 03.06.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Zmiany jakie zamierzamy wprowadzić w naszym domku to skrócenie ściany nosnej pomiędzy salonem a korytarzem i zlikwidowanie szafy zabudowanej(?) w salonie/kuchni. Ponadto w związku z tym, że będziemy robić alternatywne ogrzewanie dla c.o. i musimy zwiększyć kotłownię, to łazienkę (5) i pom.gosp.(4) połączymy w jedno pomieszczenie. Aby mieć na dole pełnowartościową łazienkę, zabierzemy kawałek pokoju(6). Z racji tego, że jest to dodatkowy pokój przeznaczony dla nocujących u nas gości, nie musi być duży, a powstałą wnękę zabudujemy szafą.Na poddaszu zmian raczej nie przewidujemy. Może powiększymy łazienkę kosztem pokoju? Mieliśmy zamiar zlikwidować balkon z racji tego, że zabiera słońce z pokojów ale zrezygnowaliśmy. Planujemy dodatkowe okno dachowe w pokoju 17, ale nie wiem czy go zmieścimy na dachu. I najważniejsze, jest to wersja lustrzna projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 03.06.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Parter po zmianach:http://images39.fotosik.pl/133/2598c6e3d3e01b01.jpgi poddasze:http://images39.fotosik.pl/128/2c902e62db9be150.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 03.06.2009 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 to super, gratuluję! My dziś kupujemy ten projekt, bo wczoraj dostaliśmy ostateczną decyzję, więc zaraz się za to zabieram i cieszę się bardzo Jak spotkam się z moim architektem to opiszę zmiany jakie ostatecznie wprowadzimy. Macie może kosztorys inwerstorski?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 03.06.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Kosztorysu nie zamawialiśmy. Do projektu jest załączone szczegółowe zestawienie materiałów, więc spróbujemy to sami skalkulować.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 03.06.2009 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 KUPIONY - HUUURRRRAAAA Ja też bez kosztorysu kupiłam.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 03.06.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Podaję linka do kontynuowania wątku, koleżanka w tym samym czasie założyła forum o zbieznym temacie http://forum.muratordom.pl/post3376793.htm#3376793 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 03.06.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 G R A T U L U J Ę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 03.06.2009 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 nam wstępnie architekt doradził podniesienie poddasza, aby skos był mniejszy, a poddasze bardziej funkcjonalne.kiedy zaczynacie budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 04.06.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Wszyscy doradzają podniesienie ścianki kolankowej i większość to robi, tylko zastanawiam się dlaczego projektanci tego nie uwzględniają w projektowaniu budynków?? Czy skutkiem tego jest tylko(aż) zwiększenie powierzchni użytkowej poddasza kosztem niewielkiej zmiany wyglądu zewnętrznego?My chyba nie będziemy podnosić tej ścianki, ponieważ chcielibyśmy umieścić okna dachowe najniżej jak tylko jest to możliwe.Budowę zaczynamy jak dostaniewmy pozwolenie na budowę. Wniosek złożymy w starostwie do dwóch tygodni, więc myślę, że początek września jest realny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 06.06.2009 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Podniesienie ścianki kolankowej automatyczniej zwiększy powierzchnię. Pomieszczenia będę lepiej ustawne co pozwoli ładniej zagospodarować pokoje. Po namyśle dokupiliśmy kosztorys - będziemy mieli jakąś kontrolę nad tym wszystkim:) Jesteśmy po rozmowie z architektem i na dole będziemy mieli podobnie Jednak sypialni nie zmiejszamy,likwidujemy drzwi łączące sypialnie z łazienką, którą to likwidujemy na rzecz pom.gosp.z którego będą drzwi na podwórko, kibelek zostaje bez zmian,ściankę też skracamy i wywalamy szafę z hollu. Na górze pokoje 17 i 18 bedą większe o powierzchnię tarasu, pokój 14 trochę powiększony kosztem pokoju 15. Reszta pokoju 15 zostanie połączona z łazienką z której będzie się przechodziło do pralni:) W dachu będziemy mieli po 2 okna w każdym z pomieszczeń. Postaram się też umieścić linki z moimi wizjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 13.06.2009 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Witam, właśnie jestem po rozmowie z moją p. architekt i okazało się , że po małych zmiankach nasz domeczek będzie miał 134m pow.użytkowej plus garaż Ja jestem zadowolona gorzej jest z mężem, który liczy każdy grosik Nie to, że by był chytry, ale oszczędny Gotowy na 100% projekt mamy mieć pod koniec tygodnia. Pochwalę się, że sama załatwiłam kierownika budowy,hihi...Mamy już zaklepaną ekipę do pracy i jak dobrze pójdzie z wszystkimi dokumentami to za miesiąc byśmy chcieli zaczynać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 16.06.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 My nadal czekamy na zatwierdzenie projektu zjazdu na drogę potrzebnego do złożenia dokumentów w starostwie. Ekipę mamy już wybraną. Majster wycenił robociznę na 40 tys. zł, od wykopu fundamentów po dach, łącznie z wykonaniem podbitki pod dachem i odeskowaniem lukarn. Czy planujecie zrobić elewację z drewna tak jak jest w projekcie? My mamy taki zamiar, tylko nie wiem jak duży to będzie koszt? I z jakiego drzewa? Sosna czy modrzew syberyjski, albo coś egzotycznego? Ładnie wygląda odeskowanie dookoła dachu, ale nikt tego nie poleca, ponieważ drewno wystawione bezpośrednio na działanie słońca, deszczu i wiatru długo nie przetrwa:(Aha, a mury z czego będziecie stawiać? My prawdopodobnie z porothermu lub maxa.Tak z ciekawości, jak wyceniono w kosztorysie stan surowy zamknięty? Mąż szacuje, że będzie to ok 150 000 zł. I co najmniej drugie tyle na wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts