Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C117e CODZIENNY wariant 5

Recommended Posts

Widzę, że u Was też zaczyna się coś dziać :p To super, będziemy mogli się wspierać :lol:

U nas majstry chcą za wszystko (po ostatnich negocjacjach) 35tys. :D Od fundamentów po dach, łącznie ze wstawieniem okien w dachu.

Co do elewacji to ja mam inną wizję, ale mąż upiera się, aby były te wszystkie deseczki.Więc jeszcze zobaczymy :roll:

Mury będą z suporexu.

Co do kosztorysu to dobrze, że go nie kupiliście...boli mnie teraz głowa :-? :wink:

SSZ wychodzi prawie 170tys. Całość pod kluczyk to 342tys.

Mam tylko nadzieję, że to się u nas nie sprawdzi :wink: :evil:

W poniedziałek będzie przygotowywana działka do budowy!

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Witamy grupę fanów projektu Codzienny V. Kupiliśmy ten projekt w czerwcu. Jesteśmy na etapie załatwiania pozwoleń. Tak jak sobie patrzymy na ten projekt to planujemy głównie zmiany piętra. Zamieniamy łazienkę z pokojem żeby uzyskać jeden ciąg hydrauliczny a na miejscu łazienki planujemy gaderobę. Co do parteru to wasza koncepcja zmiany też jest ciekawa. Pozdrawiamy!!!

• 2 weeks później...

witam,

dołączam do posiadaczy projektu C117e. Jesteśmy na etapie adaptacji i załatwiania PnB. Z tego co widze to chcemy zdecydowanie większe zmiany niż wy :). Czy nie uważacie, że garaż jest bardzo mały i ciasny? Chyba ze względu na garaż będziemy powiększać dom, na pewno zlikwidujemy loggie, kibelek na dole tak, żeby wstawić prysznic, schody ze stopnikiem a nie zabiegowe - nie polecam, mam teraz w mieszkaniu - koszmar. Co do elewacji to na razie o tym nie myślimy. Mam nadzieję, że forum się ożywi i będziemy wspólnie radzić.

Gdzie załatwia się ta drogę dojazdową?

aha, budujemy najprawdopodniej ze suporexu

Witam wszystkich miłośników codziennego V :D

My już jakiś czas temu kupiliśmy projekt, mamy już pozwolenie na budowę, ale zostało jeszcze najgorsze...czekamy na kredyt, mam nadzieję że we wrześniu zaczniemy.

Nasze zmiany: na dole pomieszczenie gospodarcze zamieniliśmy na garderobę:p a komin i kocioł będą w garażu (garaż raczej będzie pomieszczeniem gospodarczym, pralnią itp. a samochody będą pod wiatą), przesuneliśmy też kominek w salonie bardziej na środek ściany i połączyliśmy drzwi tarasowe w całość - jak starczy kasy to planujemy zrobić poczwórne drzwi harmonijkowe; na górze zlikwidowaliśmy tylko loggię; no i zmieniliśmy strop na terivę.

Pozdrawiamy wszytkich!!

Witajcie wklejam link do naszej koncepcji parteru :D Poprosimy o komentarze!!

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f70d5b7000e2738c.html

oraz wnętrze które nas urzekło. No i ten kominek - taki robimy.

http://forum.muratordom.pl/utkowy-dom,t129084-480.htm

Każdy robi jak uważa, ale ja bym kominka nie ruszała.....chyba dużo roboty będzie.... :roll:

Kominek z Utkowego domku widziałam wcześniej już i też mi się bardzo podoba :wink: