Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C117e CODZIENNY wariant 5

Recommended Posts

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

och witajcie krewniacy :D !!! my również wybraliśmy codzienny tyle, że c117d czyli wariant IV. Jako, że te dwa projekty niewiele się różnią pozwoliłam się tu wprosić i będę z przyjemnościa śledzić ten wątek.

Niestety nam jeszcze daleko do rozpoczęcia budowy :( , jesteśmy dopiero na etapie zakupu działki, ale projekt wybrany juz od dawna :D :D

Strasznie się cieszę, że wreszcie są osoby, które budują taki domek, bo przeszukałam cały net i nic nie mogłam znaleźć.

Życzę wszystkim bezproblemowej budowy :D i pozdrawiam.

Aga

• 3 weeks później...
Witajcie Wszyscy sympatycy Codziennego. Ja również zmierzam do realizacji marzeń o domku, i będzie to zdecydowanie Codzienny. Przyglądam się inwestorom którzy umieszczają swoje realizacje w dziennikach budowy, i bardzo mi się to podoba. Ja również postaram się systematycznie publikować swoje dzieło, lecz jak na razie droga się zaczyna: mam działkę ale czekam na wydanie Warunków zabudowy, gdyż teren na którym planuję realizację, nie posiada planu zagospodarowania przestrzennego. Pozdrawiam wszystkich realizatorów "Codziennego" (Nie za bardzo mi się ta nazwa podoba) jest nas coraz więcej.

• 3 months później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...

Witam,

tak jak pisałam w tytule przymierzamy się do budowy domu. Dlatego mam parę pytań do bardziej doświadczonych od nas:

Najpierw jak wygląda nasza sytuacja: mamy działkę malutką, 707metrów kwadratowych o wymiarach 22m x 32m. Nasz przyszły domek zostałby wybudowany przez mojego ojca, a więc koszty robocizny poza dachem i oknami odpadają.

Jesteśmy przekonani do projektu Codzienny - Wariant V z Muratora (oczywiście :D )

http://projekty.muratordom.pl/z-garazem/projekt_codzienny-wariant-v,1136,1,13.htm?nr=148

A teraz moje pytania:

1. Czy dom ten nie jest za duży na tą działkę? W sumie nie chcemy dużo kosić, tylko żeby było miejsce do posiedzenia, może do pogrania w piłkę dla dzieci ;) Poza tym garaż jest już w domu.

2. Ile nas to będzie kosztować? Wiem, że trudno to określić, ale tak pi razy drzwi to ile? Budujemy się w okolicy Czerwionka-Leszczyny, Śląsk. Chodzi mi tylko o cenę SSZ+ elekryka i ogrzewanie ( w planach na eko-groszek)

Z góry dziękuję wszystkim, którzy choć w drobny sposób wspomogą.