Pan_Yul 01.05.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Witam Jaką macie wysokość ściany kolankowej po wylewkach - od posadzki do murłaty ? pozdrowienia dla wszystkich FILEMONOWCÓW ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomik2874 02.05.2010 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Witam Jaką macie wysokość ściany kolankowej po wylewkach - od posadzki do murłaty ? pozdrowienia dla wszystkich FILEMONOWCÓW ! Witam Po podniesieniu pod ogrzewanie podlogowe 1,21m Pozdrawiam T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 16.05.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witajcie,Budujemy niedaleko, jeszcze nie mamy wylanego stropu. Podoba nam się Wasza dachówka, podoba to za mało powiedziane, piękniejsza połowa już na nią zachorowała. W internecie ceny średnio zachęcające, ile Wy zapłaciliście? Ile na nią czekaliście?Dziękujemy za odpowiedź, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomik2874 23.05.2010 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Witajcie, Budujemy niedaleko, jeszcze nie mamy wylanego stropu. Podoba nam się Wasza dachówka, podoba to za mało powiedziane, piękniejsza połowa już na nią zachorowała. W internecie ceny średnio zachęcające, ile Wy zapłaciliście? Ile na nią czekaliście? Dziękujemy za odpowiedź, WItam W marcu 2009 caly dach ( lacznie z membrana i dwoma kominkami wentylacyjnymi do kanalizy) kosztowal nas16039 PLN. Kupowalismy w Tamirze i wlasciwie to dachowka czekala na nas. W tamtym czasie Tamir potrzebowal okolo tygodnia na sciagniecie Creatona na magazyn. Pozdrawiam T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nisi 02.06.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Witam!O ile pogoda w końcu zmieni się na lepsze, za tydzień ruszamy z budową Filemona 3 (odbicie lustrzane).Jesteście naszym najlepszym przewodnikiem i drogowskazem:)Oglądając Wasze zdjęcia cieszę się co najmniej tak, jak gdybym oglądała swój dom;)Jestem Wam niezmiernie wdzięczna za tak szczegółowe opisy i zdjęcia, mam nadzieję, ze dzięki Wam będzie nam łatwiej przeżyć ten czas..Czy mogę prosić o informację, czy przy budowie okazało się, że coś jest w projekcie niedociągnięte, z czym był największy kłopot?My podczas adaptacji pozbyliśmy się kolumny między pokojem i kuchnią (będzie podciąg), kuchnię przenieśliśmy do pokoju, a pokój do kuchni (przenieśliśmy też jedno duże okno do nowej kuchni).Dodaliśmy okno dachowe nad schodami, taras z przejściem z pokoju na górze (nad kotłownią) na dach nad garażem.I tak się zastanawiam, o czym jeszcze nie pomyśleliśmy..Czekam z niecierpliwością na nowe zdjęcia z Waszej budowy:) Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia29 03.06.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Witam Wszystkich fanów Filemonów Z wielką ciekawością oglądam Wasze domy i nie mogę się doczekać finału i Waszych rozwiązań, my również jesteśmy posiadaczami Filemona, już stoi i czeka na nas całkowicie gotowy - no może nie całkowicie ponieważ mamy problem z wodą - tylko tego nam brakuje, a tak to moglibyśmy już meble ustawiać i cierpimi z tego powodu ogromnie. My wprowadziliśmy kilka zmian- w salonie mamy wykusz, na dole tylko WC, kominek mamy przy kuchni (która faktycznie niestety jest malutka), witrołap mamy cofnięty; w łazience dorobiliśmy prysznic; a na górze przy schodach po lewej jest garderoba z wejściem od str sypialni. Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę wkleić (jeśli potrafię) lub przesłać zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nisi 04.06.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witam Wszystkich fanów Filemonów Z wielką ciekawością oglądam Wasze domy i nie mogę się doczekać finału i Waszych rozwiązań, my również jesteśmy posiadaczami Filemona, już stoi i czeka na nas całkowicie gotowy - no może nie całkowicie ponieważ mamy problem z wodą - tylko tego nam brakuje, a tak to moglibyśmy już meble ustawiać i cierpimi z tego powodu ogromnie. My wprowadziliśmy kilka zmian- w salonie mamy wykusz, na dole tylko WC, kominek mamy przy kuchni (która faktycznie niestety jest malutka), witrołap mamy cofnięty; w łazience dorobiliśmy prysznic; a na górze przy schodach po lewej jest garderoba z wejściem od str sypialni. Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę wkleić (jeśli potrafię) lub przesłać zdjęcia. Pozdrawiam Witam! Z przyjemnością obejrzę Waszego Filemona:) Poproszę o zdjęcia:) A w jakim regionie się pobudowaliście? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia29 04.06.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Nasz Filemon jest na północy - w Elblągu. Jeśli ktoś chciałby wpaść na kawę z termosu - to zapraszam Zdjęcia postaram się wrzucić pod warunkiem. że właściciele dziennika - Monika i Tomek nie będą mieli nic przeciwko, inaczej proszę o adresy e-mail bo nie chciałabym zaśmiecać ich dziennika (mój to- [email protected]) . Pozdrawiam z upalnego Elbląga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nisi 04.06.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Wiadomość wysłałam na priva.Pozdrowienia dla zarażonych Filemonem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomik2874 14.06.2010 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Nasz Filemon jest na północy - w Elblągu. Jeśli ktoś chciałby wpaść na kawę z termosu - to zapraszam Zdjęcia postaram się wrzucić pod warunkiem. że właściciele dziennika - Monika i Tomek nie będą mieli nic przeciwko, inaczej proszę o adresy e-mail bo nie chciałabym zaśmiecać ich dziennika (mój to- [email protected]) . Pozdrawiam z upalnego Elbląga Nie mamy nic przeciwko, w komentarzach mozecie smialo wklejac zdjecia. Pozdrawiamy Monika i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia29 15.06.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 W takim razie postaram się wkleić kilka zdjęć naszego odrobinę zmienionego Filemona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia29 15.06.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 I jeszcze kilka najbardziej widocznych zmian: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa ewa 17.06.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Witam wszystkich Przedstawiam moją wersję Filemona III Trochę zmieniona, pani urzędniczka okazała się bardzo ważna, i mimo ze działka ma 35 m szerokości - szerokość domu musiałam zmniejszy0,5o metr. Trochę kosztem garażu i niestety o 0,5 m w salonie. Spowodowało to sporo zmian. wiatrołap wprowadzony do wnęki, kuchnia przeniesiona do łazienki, łazienka do kotłowni a kotłownia do garażu. Garaż mimo że duży będzie na 1 samochód , bo oprócz kotłowni wydzielimy spiżarnie. Na dachu garażu będzie taras z wyjściem przez lukarnę z sypialni. Moja działka ma 10% spadku, tak więc garaż wyszedł trochę jak na autobus, ok metra różnicy miedzi wjazdem do garażu a wejściem do domu. Mam pytanie do innych filemonowiczów jak rozwiązali problem szczelności dachu garażu. Załączam 2 zdjęcia: początek budowy: 28-03-2010 i stan aktualny: 18-06-2010 Edytowane 19 Czerwca 2010 przez ewa ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siza 26.08.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Fajne wybraliście drzwi. Szukam podobnych. Czy to jest RenoDoor Hormana otwierane na zewnątrz? Moglibyście zdradzić producenta?My budujemy trochę inny domek, ale podobny do Waszego "Z Widokiem" z pracowni "Domy z Wizją". Mieliśmy również w projekcie dachówkę Domino Creatona. Pięknie wygląda na Waszym dachu. Obawiamy się jednak o właściwe ułożenie tej dachówki. Ekipa dekarska musi mieć pewnie duże doświadczenie, żeby sobie z nią poradzić. My nie deskujemy dachu, a pewnie z ta dachówką lepiej dach deskować?Ile płacileście za mkw. tej dachówki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomik2874 28.08.2010 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Fajne wybraliście drzwi. Szukam podobnych. Czy to jest RenoDoor Hormana otwierane na zewnątrz? Moglibyście zdradzić producenta?My budujemy trochę inny domek, ale podobny do Waszego "Z Widokiem" z pracowni "Domy z Wizją". Mieliśmy również w projekcie dachówkę Domino Creatona. Pięknie wygląda na Waszym dachu. Obawiamy się jednak o właściwe ułożenie tej dachówki. Ekipa dekarska musi mieć pewnie duże doświadczenie, żeby sobie z nią poradzić. My nie deskujemy dachu, a pewnie z ta dachówką lepiej dach deskować?Ile płacileście za mkw. tej dachówki? Pozdrawiam Drzwi wykonal nam lokalny stolarz ( wlasciwie to specjalizuje sie tylko w drzwiach zewnetrznych) przy czym wzorowalismy sie troche na Hoermanie. Wycena z Hoermana "powalila" nas na plecy - chyba klamki byly platynowe, a wsrodku wzmocnienia z keflaru Co do dachowki to jej cena byla bardzo, bardzo atrakcyjna - caly dach z mambrama kosztowal nas 16 tys z hakiem. Co do ukladania to dekarze musza byc z "gornej polki". Obrobienie kominow i okien dachowych nie jest latwe. Deskowanie nie jest konieczne - creaton ma fantastycznie duze zamki. U nas dach nie byl deskowany ( standardowo jak pod dachowke ceramiczna lub cementowa) i jak na razie wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
comin 31.08.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 A jak tak czysto technicznie zapytam, po co laliście beton przed ławami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomik2874 05.09.2010 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 A jak tak czysto technicznie zapytam, po co laliście beton przed ławami? Dwa powody sa mi znane: - zbrojenie lawy nie "idzie" bezposrednio w grunt ( jest calkowicie oblane betonem) - latwiej zlapac poziom do murowania fundamentow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgrzona 18.09.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 "no i kuchnia, jeszcze nie gotowa ale w poniedziałek będzie można się nią chwalić." poniedziałek dawno minął ...... to się chwalcie (wszystkim co macie- górą, garażem...itd- jestem baaardzo ciekawy)pozdrawiam FILEMONOWIEC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gretkowska 22.09.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Witam serdecznie Obserwuję z podziwem sprawność i tempo prac na Państwa budowie.Buduję dom w Mikołowie i mam problem z ekipą czy mogę prosić o namiary na Państwa ekipę?Zakres - ocieplenie, tynki, wylewki.Będę wdzięczna.Gretkowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan_Yul 24.09.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Witam i pozdrawiam. My też jesteśmy ciekawi jak wygląda reszta. Czekamy na kolejne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts