WaWo1 25.05.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Pilnie potrzebna mi informacja:- po jakim czasie od ługowania można olejować deski sosnowe- jakiego oleju najlepiej użyć, aby deski były jasne i nie żółkły i nie ciemniały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaWo1 19.06.2009 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 No to sama sobie odpowiem: tak, olejowałam deski sosnowe po ługowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 20.06.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 No to sama sobie odpowiem: tak, olejowałam deski sosnowe po ługowaniu Gdzie ten wątek się podziewał, że go nie było? deski ługowane można a nawetrz trzeba olejować. samo ługowanie usuwa z drewna taninę, która przybarwia sosnę na żółto. Oleje do mpogłóg drewnianych. Coś mi się jednak wydaje, że sprawa zamknięta. Zapytam w takim razie jak wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 04.07.2011 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam,a czy po ługowaniu z białym barwnikiem, można pomalować podłogę farbą akrylową (białą)? Jeśli nie, czy ma być ftalowa, lub może w ogóle nie wolno już takimi farbami malować, tylko olejem?dziękuję za radę,Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts