Eluś 25.05.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Mam taki problem może mi coś podpowiecie.Otóż mam zagwarantowany pobyt w hotelu . Koszty pokrywa firma ucząca. I w mojej grupie nocuje tylko 2 lub 3 osoby. Generalnie jestem skazana na jedną lokatorkę która tak jak ja nocuje stale. W grę wchodzą 3 noclegi. I Pani na recepcji melduje nas do tego samego aneksu. Co z tego że mam pojedynczy pokój jak mamy wspólną łazienkę .Problem polega na tym że ta Pani zachowuje się bardzo głośno. Wstaje o godz.6 zaś zajęcia rozpoczynamy o 9.00 .Jak jest w swoim pokoju to nie jest to tak odczuwalne gorzej kiedy korzysta zaraz o godz.6 z łazienki. Trzaska drzwiami ,suszy pół godziny włosy. To jest nie do zniesienia. Ciężko pracuję cały tydzień. Wystarczy że trzaśnie kilka razy drzwiami i koniec już nie usnę. Chciałabym w komfortowych warunkach wypocząć bo w końcu organizator nam to gwarantuje a ta mi to uniemożliwia. Zastanawiam się czy zwrócić jej uwagę. Czy poprosić na recepcji o pokój w innej części hotelu. Problem nie miałby miejsca gdybym to ja osobiście opłacała ten pokój obawiam się, że wspólna łazienka to niższe koszty i nie wiem czy na moje fanaberie ktoś będzie zwracał uwagę. Pozostaje zwrócić jej uwagę. A może mogę za dopłatą poprosić o pokój z łazienką w innej części hotelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 25.05.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Przesadzasz z tą wrazliwością, szukasz dziury w całym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 25.05.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Eluś! Ktoo pyta - nie błądzi Przecież grzeczne pytanie skierowane do pani w recepcji nie grozi karą ani tym bardziej więzieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwuśka 25.05.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Eluś - a może stopery do uszu? I pogadaj z jedną i drugą panią, zobaczysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.05.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Oczywiście, że powinnaś zapytać o osobny pokój. Nie dziwię Ci się, sama często bywam na takich wyjazdach i doskonale Cię rozumiem, spałam z różnymi koleżankami w pokoju, czasem one mnie przeszkadzały, czasem ja im... Zapytałabym o mozliwość oddzielnego pokoju, jeśli trzeba - za dopłatą, skoro nie możesz normalnie wypocząć. A Pani delikatnie, ale wprost powiedziałabym, że mam lekki sen, trudno mi wypocząć, jeśli ktoś budzi się rano i chodzi po pokoju czy korzysta z łazienki wcześnie rano. Ponieważ nie chcę być przyczyną cudzego stresu i chodzenia na paluszkach, wzięłam oddzielny pokój, wypoczniemy obie jak Pan Bóg przykazał. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 25.05.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Zapytaj o inny pokoj w recepcji. Ryzykujesz jedynie tym, ze Ci odmowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 26.05.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 szkolenie w hotelu i bez promili idziesz spać ?? coś mi tu prowokacją trąci swego czasu pracowałem w hotelu więc możliwości są takie - zadzwoń przed szkoleniem i poproś o umieszczenie w pokoju z inną osobą - często listy są ustalane prędzej i recepcja ma opory na zmienianie ich od ręki. - dopłać do jedynki - wersja dla desperatów - kontuzjuj współlokatorkę żeby nie dojechała na szkolenie - wersja dla zdesperowanych desperatów - weź coś na sen - nie mów że nie będzie wieczoru integracyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 26.05.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Mam taki problem może mi coś podpowiecie. Otóż mam zagwarantowany pobyt w hotelu . Koszty pokrywa firma ucząca. I w mojej grupie nocuje tylko 2 lub 3 osoby. Generalnie jestem skazana na jedną lokatorkę która tak jak ja nocuje stale. W grę wchodzą 3 noclegi. I Pani na recepcji melduje nas do tego samego aneksu. Co z tego że mam pojedynczy pokój jak mamy wspólną łazienkę .Problem polega na tym że ta Pani zachowuje się bardzo głośno. Wstaje o godz.6 zaś zajęcia rozpoczynamy o 9.00 .Jak jest w swoim pokoju to nie jest to tak odczuwalne gorzej kiedy korzysta zaraz o godz.6 z łazienki. Trzaska drzwiami ,suszy pół godziny włosy. To jest nie do zniesienia. Ciężko pracuję cały tydzień. Wystarczy że trzaśnie kilka razy drzwiami i koniec już nie usnę. Chciałabym w komfortowych warunkach wypocząć bo w końcu organizator nam to gwarantuje a ta mi to uniemożliwia. Zastanawiam się czy zwrócić jej uwagę. Czy poprosić na recepcji o pokój w innej części hotelu. Problem nie miałby miejsca gdybym to ja osobiście opłacała ten pokój obawiam się, że wspólna łazienka to niższe koszty i nie wiem czy na moje fanaberie ktoś będzie zwracał uwagę. Pozostaje zwrócić jej uwagę. A może mogę za dopłatą poprosić o pokój z łazienką w innej części hotelu. polecam: http://muzyczny.pl/pokaz.pl?id=104937 do kupienia w aptece ( a nie w sklepach muzycznych, jakby mogło wynikać z linku) pomarańczowe 3M 1100 są najlepsze z dostępnych w aptekach ( nie zawsze są) nie niwelują hałasu całkowicie ( ale pomagają!), dlatego możesz kol. poprosić aby się zachowywała jak najciszej, argumentując że ty ze swej strony zrobiłaś wszytsko co było w Twojej mocy, masz lekki sen, a jak się nie wyspisz to dzień masz zmarnowany pozdrawiam nie warto się awanturowac, bo po awanturze jeszcze trudniej jest usnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 26.05.2009 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witam. nie prowokacja. przedstawiłam swój punkt widzenia i zastanowiłam się czy rzeczywiście nie przesadzam.Tak jak pisałam problem stanowi łazienka z której koleżanka korzysta o 6 rano.Toaleta zajmuje jej 1 godz. i jest przy tym bardzo głośna .Trzaska drzwiami ,kabiną, deską kilkukrotnie wychodzi i wchodzi do łazienki itp. Zajęcia są od piątku do niedzieli. Więc jest to czas kiedy każdy lubi poleniuchować. Nie będę owijać w bawełnę to sprawa kultury której tej dziewczynie brakuje. Mamy jeszcze cały rok i przynajmniej 8 łykendów. A wszystko wskazuje na to że już zawsze będziemy zakwaterowane obok siebie. Mam zamiar uświadomić jej fakt że moje łóżko przylega bezpośrednio do ściany dzielącej mój pokój i łazienkę więc każde trzaśnięcie drzwiami jest bardzo odczuwalne. Poproszę by włosy i makijaż robiła w swoim pokoju bo każdy pokój jest wyposażony w toaletkę i duże lustra. więc nie ma potrzeby okupować łazienki przez godzinę .Wiecie jakie są te hotelowe łazienki puste w którym każdy ruch powoduje że i echo niesie. Nikomu nie bronię korzystać z łazienki ale o 6 godz w niedzielę zachowywać tak jakby to był środek dnia to lekka przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 26.05.2009 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 za pomysł z zakupem 3M 1100 zatyczki do uszu (para) wielkie dzięki myślę,że to napewno dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.05.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Oczywiscie zwróciłabym uwagę. Jak można się tak zachowywać...Dla równowagi podniosłabym ją o 3.00 rano wkraczajć do pokoju z "O mój romarynie rozwijaj się .." na ustach w stanie totalnego upojenia ... o 6.00 będzie spać jak anioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 26.05.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 No weeeź, Nefer!! Aaale z Ciebie sadystka Ale z drugiej strony... myślę, że trzaskającą by to nauczyło spokoju... albo by uciekła S POKOJU tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.05.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 taki jest plan.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 27.05.2009 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Dzięki, ale się uśmiałam . Na razie na kulturalnej rozmowie poprzestanę. Spróbuję porozmawiać z Panią na recepcji. Ale widzicie jak to jest. Ona zadowolona a ja kombinuję jak rozwiązać problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts