kalpataru 25.05.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam! W zeszłym tygodniu wylewano mi posadzki - mixokretem. Niestety z powodu niedopatrzenia nie zdemontowano prowizorycznych drzwi zewnętrznych, w wyniku czego pod drewnianym obecnie progiem mam po prostu dziurę W tym miejscu będą osadzone drzwi, więc podłoże powinno być stabilne. Proszę o podpowiedź!! Co z tym teraz zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 25.05.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Cegłą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 25.05.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 JA specjalnie w miejscu gdzie miały być obsadzane drzwi zewnętrzne i balkonowe nie kazałem wylewać betonu. Jeżeli obsadzisz drzwi na wylewce to będziesz miał mostek termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalpataru 25.05.2009 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Zbyszku - to co zrobić z tą dziurą?? Przecież chyba czymś to trzeba "zapchać"?? Też była koncepcja cegły...Ale naprawdę nie wiem, jak to najlepiej rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 25.05.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 U mnie pod drzwi poszedł styropian. Ale w jaki sposób dokładnie drzwi zostały zamontowane to nie widziałem. Ja zostawiłem niedolane 10 cm. Znajdż posty Jareko, on dokładnie opisuje jak powinno się montować drzwi balkonowe. Pewnie wejściowe powinno zrobić się podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daren 25.05.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Przeszukaj forum jest cały wąntek na temat izolacji drzwi balkonowych aby uniknąć mostka termicznego. Szczególnie cenne były rady użytkownika chyba jareko.W skrócie są dwa rozwiązania: - listwy sytemowe podobne do profili okiennych (rozwiązanie drogie)- podparcie okna za pomocą profili ciesielskich zespawanych lub skręconych w zamknięty profil przymocowanych do podłoża w środek wkłada się styro -tak zrobiłem u siebie ale przed wylewkami i to rozwiązanie polecam. Samo styro może z biegiem czasu ulec ugnieceniu lub wykruszeniu, a dolna listwa okna odkształceniu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 25.05.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Ale to chyba chodzi o drzwi zewnętrzne, a nie balkonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalpataru 25.05.2009 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Tak, tak - to zdecydowanie chodzi o drzwi zewnętrzne..Nie wiem, czy można stosować tą samą zasadę, co przy drzwiach balkonowych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 25.05.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 U mnie jest podobnie, ale nie przejmuję się tym. Jak przyjdzie do montażu drzwi docelowych, to trzeba będzie brakujący fragment uzupełnić.Tylko póki co, nie wiem jeszcze czy będę wsadzał jakiś styropian czy nie.Może ktoś tutaj na forum coś poradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalpataru 25.05.2009 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 No właśnie kolorado - też nie wiem, czym to uzupełnić, żeby potem nie było problemu z użytkowaniem drzwi..Nie znam się na tym zupełnie, dlatego szukam porady tutaj.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 25.05.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Ja mam tak przy drzwiach tarasowych i drzwiach wejściowych, że od zewnętrznej strony jest 5 cm styroduru i dopiero do tego wychodzi wylewka a pod nią styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts