Rafal111 25.05.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Ze względu na uciekający teren , z tyłu budynku powstał taras który jest wyżej od reszty terenu. Narazie budynek z tyłu obsypałem ziemia bo chciałem jak najtaniej połozyć na to kostke ale ... co np z bokami?Sąsiad widze że zrobił betonowy taras ale zrobił go bardzo szybko - czy mozna bez fundamentu?Jak to zrobic najtaniej bo mam tego sporo - jakies 15m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.05.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 boki zrobić spadziste wzmocnione i obsadzić jakąś niskopienną roślinnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 25.05.2009 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 a jak wylac beton?jakis fundament trzeba czy tylko podsypka z piasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.05.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 a jak wylac beton? jakis fundament trzeba czy tylko podsypka z piasku?jeżeli kładziesz kostkę, to postępować jak przy kładzeniu kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 26.05.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 ja wymurowałem sobie ściankę oporową z bloczków na sztorc zeby mi sie skarpa nie rozjechała, , obsypałem to ziemią , korą, rośnie na tym kilka krzaczków i kwiatków , środek między murkiem z bloczków wyłożony kostką granitową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 26.05.2009 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 a jak zrobić schody jesli taras zrobie z kostki? przecież schodów z kostki nie ułoże bo sie rozwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 27.05.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 a jak zrobić schody jesli taras zrobie z kostki? przecież schodów z kostki nie ułoże bo sie rozwali NIc sie nie rozwali. Brzegi schodów zrób z dużej kostki granitowej murowanej na zaprawe, a środek wypełnij tą mniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tig1 27.05.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ja wymurowałem sobie ściankę oporową z bloczków na sztorc zeby mi sie skarpa nie rozjechała, , czy pod bloczkami są jakieś fundamenty ? zastanawiałem się nad takim murowaniem (oszczędność materiału) ale czy po kilku zimach taki murek nie rozjedzie się - nie będę obsypywał ze względu na brak miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts