Darek Rz 25.05.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam Mam zamiar zrobić sobie na środku działki (czyli w najbardziej wietrznym miejscu ) jakis nieregularny placyk o srednicy 5-7 metrow obsadzony roślinami a ziemie wyłożyć tkaniną do sciółkowania i 5 centymetrową warstwą kory . Mam jednak dylemat . Czy po kilku wietrznych dniach ta kora nie poleci razem z wiatrem w siną dal ?? Czy macie jakieś doswiadczenia na ten temat ??? Zamiast palisady drewnianej chce polożyć dwa rzędy z kostki brukowej . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 25.05.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Jeżeli kora będzie w zagłębieniu to nie powinna. Podobnie gdy roślinki już sie rozrosną. A w innych wypadkach to utrzyma sie do większego wiatru.ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 26.05.2009 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witam Dzięki za odpowiedź . Ale nikt wiecej nie ma kory ???? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.05.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witam Dzięki za odpowiedź . Ale nikt wiecej nie ma kory ???? pozdrawiam Widziałem sporo w lesie Skoro wichury zrywają dachy domów to pewnie i z korą sobie poradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_1501 26.05.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ja mam korę na stromej skarpie i leży:) i dzialkę w polu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 26.05.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ja założyłam na działce - 3 lata temu okrągłą rabate na środku działki, sadziłam tak jak pisałes na czarnej włókninie i wysypałam korą ... niestety po każdej zimie niewiele kory zostawało na rabacie. W tym roku zakupiłam palisady o wysokości ok 20 cm i uzupełniłam korą ... żałuje, że wcześniej nie wpadłam na ten pomysł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 27.05.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Ja mam dość grubą korę, wiec nic mi tam nie wywiewa ale sąsiad ma taką śliczną drobniutką... tzn. miał, bo przy większym wietrze ma ją w trawie obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts