angelb 25.05.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Czy tak powinno wygladac w koło komina? Jak dla mnie zbyt mała odległosc ,teraz w trakcie obmurowywania cegły dotykają krokiew-no ale oczywiscie murarz twierdzi ze jest ok zarowno z lewej strony jak i z prawej nie ma odstepu-komin krokiew-kan.wen-kan.spal-kan.wen.-krokiew Co sądzicie? http://lh5.ggpht.com/_4C14wPh-Oyc/ShqxcYb5bNI/AAAAAAAABzs/vVyyIw37nCY/s640/DSC03899.JPG http://lh5.ggpht.com/_4C14wPh-Oyc/ShqczqB0m9I/AAAAAAAABy4/wLbpq_ztdLs/s640/DSC03948.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 25.05.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 U mnie też krokiew wypada obok komina w odległości kilku centymetrów. Wolałbym jej nie przesuwać, dlatego myślałem o tym, żeby fragment krokwii przebiegający w pobliżu komina obić blachą i obłożyć wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 25.05.2009 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 no ale ty masz jeszcze te kilka centymetrow a u mnie da sie jedynie blache wcisnac bo na zadną wełnę to już nie ma u mnie miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 25.05.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 no ale ty masz jeszcze te kilka centymetrow a u mnie da sie jedynie blache wcisnac bo na zadną wełnę to już nie ma u mnie miejsca Ale można przynajmniej blachą obić. Nawet jeśli w kominie zapłonie sadza i komin bardzo się rozgrzeje, to krokiew obita blachą nie powinna się zapalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 25.05.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 U mnie do komina w takim przypadku (zresztą zgodnie z projektem) jest przyklejona płyta k-g trudno zapalna (różowa) i po sprawie. Dokładnie to podwójna płyta k-g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts