michalsiak 25.05.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Cześć W tym tygodniu ma mi majster kłaść papę a ja mam dylematy czy kłaść ją pod podłogówkę czy nie. Podkreślam że chodzi mi tylko o zapaszek, pomijam wartość izolacji przeciwwilgociowej - przekopałem forum i znalazłem kilka wypowiedzi że komuś trochę smrodku się przedostaje - a może mu się wydaje U mnie ma być papa-folia - 15 styro - wylewka. Czas pomiędzy położeniem papy a wylewkami to ok. miesiąca Więc może napiszcie kto ma papę i czy mu śmierdzi lub nie. pozdrawiam michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekf 26.05.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ja mam papę i nic mi nie śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 26.05.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ja żadnej papy nie dawałem, tylko folia-styro-folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 26.05.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Mam pape termozgrzewalna. Śmierdzialo przy ukladaniu teraz nic nie czuc. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 26.05.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Jest papa i nic nie śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poker 26.05.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ile styropianu macie na papie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavlo09 27.05.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 W moim domu robiłem nastepujace warstwychudziak 10cmpapa termozgrzewalnafoliastyropian 2x4cmfolia wylewka-jastrych 6-7 cmW tym roku pierwszy raz odpaliłem centralne i zapewnim ze nic nie czuca tez miałem obawy, takze polecam takie rozwiazanie super sie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 27.05.2009 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 No i okazało się że chyba nie dam rady tej papy położyć Był dzisiaj wykonawca i nie daje rady się zgrzewać moja folia fundamentowa z papą. Dodatkowo mam porozkładane peszle przy podłodze więc istnieje niebezpieczeństwo że się przysmażą Może gdybym się uparł to powyciałbym paski połaczył z folią za pomocą lepika i dopiero zgrzał na posadzce. Ale nie wiem czy mi się chce więc chyba położę 2 x folię. michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 27.05.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Masz folie na fundamencie to kladz folie - moze byc np gruba 0.5. Ta juz sie tak szybko nie przetrze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 28.05.2009 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Masz folie na fundamencie to kladz folie i tak zrobię, włożę 2 x folię wywiniętą na ściany pozdrawiam michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 29.05.2009 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 No i okazało się że chyba nie dam rady tej papy położyć Był dzisiaj wykonawca i nie daje rady się zgrzewać moja folia fundamentowa z papą. Dodatkowo mam porozkładane peszle przy podłodze więc istnieje niebezpieczeństwo że się przysmażą Może gdybym się uparł to powyciałbym paski połaczył z folią za pomocą lepika i dopiero zgrzał na posadzce. Ale nie wiem czy mi się chce więc chyba położę 2 x folię. michalsiak w miejscu bardziej odpowiedzialnym w konstrukcji masz już folię - trudno stało się... to po co chcesz dawać papę pod posadzkę niech sobie wykonawca kopnie rolkę z folią i już - będzie miał lżej... /może niech wcześniej ew. pozamiata/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 29.05.2009 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 w miejscu bardziej odpowiedzialnym w konstrukcji masz już folię no właśnie , trochę się majstry pośpieszyli i zanim przyjechałem na budowę już mieli 2 x folie fundamentową niech sobie wykonawca kopnie rolkę z folią i już - będzie miał lżej... /może niech wcześniej ew. pozamiata/ tak zrobię, mam nadzieje że będzie OK pozdrawiam michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts