Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Basen a urlop?  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Basen a urlop?

• Z chlodzacym basenem i mala doplata...
    • Eeeee tam, pocic sie bez basenu i jeziora...

Recommended Posts

Poprostu mnie ciekawi, czy jestesmy sklonni zaplacic wiecej za cos co w sumie jest dosyc na mazurach (mianowicie woda), czy predzej odpuscimy sobie taki luksus i wybierzemy byle jaka, tania kwatere bez dojscia do wody 8)

Woda wodzie nierowna. Nawet gdysmy w podrozy poslubnej na Ibizie byli, a morze bylo widac z tarasu, wolelismy siedziec na basenie, bo:

1. woda czysta

2. o wlasciwej temperaturze

3. do baru po drinki blizej

4. piasek nie wlazi w (tu uzupelnic wedle zyczenia)

5. do wlasnej sypialni tez blizej :wink:

Place adekwatnie do oferowanego towaru. Oferujesz wiecej- masz szanse na lepsza cene.

Ale mazury to nie to. Tam sie nie pojawiam. Za duzo komarow i warszawiakow. Wole Kaszuby albo wybrzeze.

Gdzieś Ty był na tej Ibizie,że miałeś brudną wodę?Są tam piękne plaże-Cala Conta,Cala Bassa(pisowni nie jestem pewien).Bary na każdej plaży.Poza tym jaki jest sens jechać dokądkolwiek i siedzieć 2 tygodnie w hotelu?Olać basen!A popłynąłeś na Formentierę?Piękne plaże,zero ludzi woda czyściuteńka.Zjeździliśmy z żoną pół świata i wiedz,że niewiele jest takich plaż jak na Formentierze.

Gdzieś Ty był na tej Ibizie,że miałeś brudną wodę?Są tam piękne plaże-Cala Conta,Cala Bassa(pisowni nie jestem pewien).Bary na każdej plaży.Poza tym jaki jest sens jechać dokądkolwiek i siedzieć 2 tygodnie w hotelu?Olać basen!A popłynąłeś na Formentierę?Piękne plaże,zero ludzi woda czyściuteńka.Zjeździliśmy z żoną pół świata i wiedz,że niewiele jest takich plaż jak na Formentierze.

Brudna woda byla w morzu: glony i chwasty wszelakie. Nawet nie moze rownac sie basenowej. Poza tym morska jest slona. No, na Ibizie kazda woda jest slonawa, bo byle jak odsalana. Ale ja mowilem ogolnie. Piekne plaze- chyba zartujesz. Na Formenterze moze. Najladniejsze sa plaze w polnocnej Grecji, na wschod od Ouranopolis. Bary na plazy to po prostu zdzierstwo.

I kto mowi o siedzeniu w hotelu? Mowilem tylko o plywaniu. Przyjemniej bylo w basenie, z powodow, ktore podalem.

Może źle trafiłeś i wiatry coś przywlokły.A że ździerstwo?Cała Ibiza to ździerstwo.Pamiętasz ile kosztuje wejściówka do Pachy czy innej dużej dyskoteki?W Grecji są ładne plaże aczkolwiek często kamieniste.Najładniejsze moim zdaniem to Saona w Dominikanie i wybrzeże Morza Czarnego(Rumunia ,Bułgaria) tyle,że zaniedbane.W ajkiej byłeś miejscowości na Ibizie?

W ajkiej byłeś miejscowości na Ibizie?

Playa d'en Bossa, godzinka drogi spacerem od Ibiza-City. Nie wiem ile kosztuje wejsciowka na dyskoteke, bo NIE CIERPIE DYSKOTEK :evil: To po co jechalem na Ibize? Bo nigdy przedtem tam nie bylem. Zreszta, z dala od tlumu, np w Portinatx, jest naprawde ladnie.

I nie cala Ibiza to zdzierstwo. Lokalne wino musujace stalo 165 peset za butelke, czyli € 1. Taniej od wody i od piwa.

Aha, jeszcze piekne plaze sa na Côte d'Argent, czyli w Zatoce Biskajskiej.

Ciesze sie dla Was, ze byliscie na Ibizie ;) lecz chodzi mi o urlop i baseny w ojczyznie, na MAZURACH. Tutaj tez sa ladne miejsca, lecz trzeba je najpierw znalesc... Wiadomo, ze nie znajdzie sie spokoju i razsadnych cen w Mikolajkach.

Ciekawi mnie czy przecietny polak mieszkajacy w Polsce zaplacil by wiecej.

Doki, Ty sie nie liczysz ;) co dla Ciebie peanuts, to dla mieszkanca Polski moze byc majatek :oops:

Doki, Ty sie nie liczysz ;) co dla Ciebie peanuts, to dla mieszkanca Polski moze byc majatek :oops:

AndyK, zanim zamilkne w tym temacie:

1. Wbrew pozorom, Polska to drogi kraj. Te sama jakosc dostaniesz taniej w wielu zakatkach Francji niz na Mazurach.

2. Nie jestem milionerem. Bylem, ale przeliczyli mi: 40 frankow za jedno euro i juz nie jestem;

3. moje uwagi o wyzszosci basenu maja zastosowanie niezaleznie od miejsca i upieram sie przy nich.

A teraz: z mojej strony twarz w pojemnik na odpadki. :-x

Oj ludziska...zwłaszcza panowie...basen dla kobiet jest taką wielką niewiadomą..co się po nim wylęgnie tu i ówdzie.Znam takie cudne baseny..że pięty bym nie wsadziła..i reszcie nie wspomnę..

Nie generalizuję oczywiście wszystkiego, ale jedynie kwitnące jezioro równa się zjadliwością niektórym kafelkowanym nieckom.

Ile gardeł.. tyle zdań. I w każdym ziarenko prawdy. pozdrawiam.

• 1 year później...