Gość xavery 24.11.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Czy ktos z Panstwa uzytkuje wklad kominkowy f-my INVICTA? W prospekcie tej firmy wszystkie wklady sa okreslone jako przeznaczone do "palenia przerywanego", ale tzw. fachowiec z Leroy-Merlin twierdzi, ze mozna w nich palic przez 24 godziny na dobe. WIem doskonale, ze jest mnostwo lepszych wkladow, ale kominek potrzebny mi jest glownie po to, zeby przetrwac te zime, bo potem i tak bedziemy mieli ogrzewanie gazowe, a kominek posluze najwyzej do okazjonalnego dogrzewania.pozdrawiam,Xavery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_D12 24.11.2003 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Hej! Ja jak kupowałem kominek w lutym tego roku też spodobały mi się (zewnętrznie) te wkłady. Niestety były one oznaczone (w samym markecie) jako te do ognia przerywanego (potrzebowałem tak jak ty do ciągłego) - tak więc kupiłem inny. Jakie było moje zdziwienie, jak w listopadzie tego roku w tym samym markecie, te same wkłady oznaczono teraz jako palenie ciągłe ...... Jak się pytałem sprzedawcy podobno dystrybutor zmienił kwalifikacje.. ciekawe, może chciał podnieść sprzedaż....... Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 24.11.2003 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Ja kupiłem, jeszcze nie zamontowałem - też jestem ciekaw, co z tego będzie...Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość xavery 25.11.2003 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Dzieki za pomoc - byc moze zaryzykuje i kupie, jesli w najblizszych dniach nikt mnie od tego nie odwiedzie, bo wklad (14kW) wyglada dosyc solidnie i estetycznie (co, oczywiscie, moze byc zludne). pozdrawiam,xavery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość bolok 27.11.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Ja kupiłem wkłąd INVICTA też w markecie w Swarzędzu i mam co do niego mieszane odczucia. Po pierwsze pękła mi szyba (ale to moja wina), sprzedawca mówił mi, że taka szyba kosztuje ok 500zł, u pierwszego szklarza dostałem za 210 zł, u innych też cena była podobna, po drugie wkład ma deflektor, to dobre ale ja zamontowałem dodatkowo szyber, reguluje ciąg w kominie, po trzecie najgorsze bardzo dymi na zewnątrz przy dokładaniu drewna, próbowałem na różne sposoby i tak dymiło może ktoś mi powie co zrobić w takiej sytuacji. Co do czasu palenia to zależy od drzewa przede wszystkim. Dechy z budowy idą bardzo szybko, brzoza tak sobie, ale reweleacją jest 2 letnia akacja, trzyma [ponad 6 godzin). Myślę, że MERCEDES to nie jest wśród wkładów ale na popalenie sobie kilka godzin dziennie wystarczy.Drugi raz bym go nie kupił, widziiałem TARNAVE u sąsiadów- po prostu rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arko 16.01.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Ja na razie ogrzewam dom bez rozprowadzenia ciepła, ekipa budowlana pali sobie wyłącznie dechami z budowy, które idą jak gazety w piecu, Wkład jak wkład pali się i już, jak mocno przygrzeją to śmierdzi jakby się coś paliło, to chyba taśma aluminiowa.Na wiosnę planuję założyć turbinę na poddaszu firmy TYWENT, ale nie bardzo wiem jak zrobić projekt? pomóżcie. Domek 120 m2 z poddaszem użytkowym Szczygieł z Archetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts