Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wewnetrzne firmy DRE

Zaki

Recommended Posts

Szukałam, ale nic nie znalazłam :wink:

Czy ktos posiada drzwi firmy Dre? Podoba mi się ich kolekcja Natura. Wczesniej bylismy zainteresowani drzwiami z firmy Porta,

czy ktos sie orientuje, które mogą byc lepsze jakościowo :wink:

Mam juz od tych drzwi kompletny mętlik, napiszcie coś, bardzo proszę ... :D

Witam, chodzi mi o drzwi z kolekcji Natura, nie są one najtańsze - skrzydło 719zł,

na stronie producenta pisze - rama wykonana z drewna iglastego, wypełinenie płyta wiórowo otworowa, okleina naturalna.

Podobne drzwi w Porcie kosztuję około 900zł,

nie zawsze cena jest odzwierciedleniem jakości ;)

Może ktoś zna się na tych parametrach i napisze mi np.

- porta ma grubszą ramę, okleina jest lepsza itd itp.

A może jakość jest porównywalna, a kupując drzwi firmy Dre zaoszczędzimy 1800 zł, bo potrzebujemy 9 drzwi :wink: ,

tak więc mika, nie zawsze wnioski nasuwają się same :wink:

Przepraszam, nie chciałam nikogo urazić. Napisałam tak dlatego, że akurat te modele DRE, które oglądałam były znacznie tańsze. Więc jeszcze raz sorry. Jestem dopiero na etapie wylewania stropu, więc za drzwiami wewnętrznymi jeszcze tak dokładnie się nie oglądałam.

Pozdrawiam

Szukałam, ale nic nie znalazłam :wink:

Czy ktos posiada drzwi firmy Dre? Podoba mi się ich kolekcja Natura. Wczesniej bylismy zainteresowani drzwiami z firmy Porta,

czy ktos sie orientuje, które mogą byc lepsze jakościowo :wink:

Mam juz od tych drzwi kompletny mętlik, napiszcie coś, bardzo proszę ... :D

witam

właśnie dziś zamówiliśmy drzwi z dre kolecja natura pro modern, dostaliśmy bardzo dobrą cenę w salonie Novexu we Wrocławiu przy ulicy Legnickiej 62. Myłe że to dobry wybór porównując ceny do drzwi w okleinie naturalnej z innych firmach.

Bardzo dziekuję za podanego linka :D

Może ktoś mógłby mi łopatologicznie napisac dlaczego płyta wiórowa jest lepsza od plastra miodu i czy lepiej kupić wyżej wspomniane drzwi z płyty wiórowej + fornir, czy lepiej surowe drewniane z marketu i samemu bejcować / malować ?

my mamy DRE ale w zwykłej okleinie. Dokładnie wykonane to one faktycznie nie są, kiepsko się domykają a fachowcy przy montazu twierdzili że jakby były łukowate (krzywe). fakt faktem - jaka cena taka jakość. Co do okleiny naturalnej to myślę, że różnią się od tych tańszych raczej okleiną, a jakość wykonania pewnie jest podobna. wczesniej mieliśmy POrtę i wydaję mi się że jakościowo jakby nieco lepsi, choć faktycznie reklamacji z POrty jest więcej. W każdym salonie sprzedawcy mówią, że więcej reklamacji zdarza się z POrty. Portę mam również zewnętrzną - drewnianą (model Wrocław). raczej nie polecam. Chyba sie wypaczyły i jest problem z zamykaniem jednego zamka. O problemach w stylu że przyjechały drzwi o innych wymiarach i innej stronie, niż zamówione nie wspomnę. Wyjście w stylu złożyć reklamację i czekać kolejne 6 tygodni na nowe drzwi nie wchodziło w grę, dlatego musieliśmy wziąć te co przyjechały i zamontować je odwrotnie, tj. zewnętzrną stronę mamy wewnątrz domu.

Pozdrowionka

plaster miodu to zwykła tektura, a płyta wiórowa otworowa to właśnie to co mówi nazwa. Te z wiórówki są napewno masywniejsze, ale czym to się różni w użytkowaniu to nie mam pojęcia. Też chcieliśmy kupić surowe i bejcować, ale ostatnio gdzieś przeczytałam opinie, że po roku czy dwóch już nie są takie ładne tzn. wypaczają się i rozsychają. Już sama nie mam pojęcia co zrobić, nam z kolei polecano firmę Dre

Mam od roku w zwykłej okleinie z płytą wiórową na 3 zawiasach 14 szt. Nie są krzywe ani łukowate, domykają się dobrze, okleina się nie odkleja - właśnie obejrzałam wszystkie sztuki dokładnie. W domu 2 małych dzieci, u sąsiadów 4 dzieci i też dobrze mające się drzwi dre. Ja uważam, że to przyzwoita jakość za tę cenę.

Jeszcze mi się przypomniało - po montażu jedną futrynę musieliśmy demontować i obcinać (miało to związek z podestem na schodach). Futrynie po demontażu i montażu nic nie jest, drzwi się zamykają (całe szczęście bo to do naszej sypialni)

my mamy DRE ale w zwykłej okleinie. Dokładnie wykonane to one faktycznie nie są, kiepsko się domykają a fachowcy przy montazu twierdzili że jakby były łukowate (krzywe).

potwierdzam, moje DRE były skręcone w tzw. śmigło. W sumie to te nieszczęsne dre są jak obrazy imresjonistów - do oglądania z pewnej odległości.

W porównaniu do Porty przegrywają. Chyba lepiej pdczekać, pozbierać trochę $ i kupić coś lepszego. Ogólnie nie polecam.

pzdr