Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ekspres cisnieniowy

Recommended Posts

tez kiedys przerabialam ten temat ... w koncu wybralam ekspress w pelni automatyczny i bardzo sobie chwale, bo leniwa bestia jestem i nie chcialoby mi sie co rano walczyc z ubijakami i takimi tam akcesoriami ;)

Obecnie w jednym mieszkaniu mam Jure C5 w drugim, w ktorym czesciej mieszkam Z5. Obie super, ale tylko wtedy gdy kawa bedzie przednia :D

Poki co bezawaryjne, o pieknym wzornictwie i cudownie rano budza ... polecam 8)

Krups Ea 8050. Mam od pół roku. Polecam. Trochę wprawy wymaga zrobienie odpowiedniej piany z zewnętrznego zbiornika. Ale oczywiście najważniejsza jest jakość ziaren.

Osoby planujące zakup automatu muszą wiedzieć, że jego prawidłowa praca wymaga relatywnie więszych kosztów utrzymania - filtr (nieobowiązkowy ale smak kawy zdecydowanie na plus), tabletki czyszczące itp. Maszyna zapisuje to w pamięci i serwis ma kompletne info i w razie kłopotów mogą marudzić przy gwarancji. Ekspresy domowe mają też limity roczne kaw (przynajmniej Krups) i dla mega kawoszy w dużej rodzinie mogą się okazać się za niskie, a ich przekroczenie znów uchyla gwarancję.

od 2 lat mam taki

http://www.trinacriacoffeesystem.com/Saeco/images/Saeco_OdeaGo.jpg

niby ok ....ale juz 3 razy był w serwisie ,bo w trakcie parzenia kawy z wylewki pary leciała gorąca woda :roll: ....wymienili uszczelkę i jest ok ,ale trochę to denerwujące oddawać co pół roku do serwisu :-?

Dziewczyny bardzo ziękuję za fotki, ale po zdjęciu nie dojde co to model, a w przypadku ekspresu Magpie, co to za producent :)

Magpie Twój ekspres bardzo mi pasuje kolorystycznie :p, czy mam rozumeić że go polecasz? Zwłaszcza chodzi mi o część ciśneiniowa. Latte da się zrobić?

czy nikt poa Amber nie pije kawy?

Ale nie napisałaś jaka kategoria Cie interesuje. Tak jak z samochodami - dla jednej pani najlepsza bedzie Corsa (wygodna, w miare bezawaryjna, tania) dla innej Ferrari :-)

Z tej najniższej kategorii, czyli maly ekspres stojacy to polecam

DeLonghi Bar 15 (cena do 300 zł). Na moje potrzeby wystarcza, a i tak na większy nie mam miejsca :-).

W pracy mamy Jurę Impressa nie pamiętam modelu (z bajerami).

smutna lidka w moim cisnieniowym da sie zrobic dobra kawe, nie ma on mlynka, firma delonghi (maja dobre ekspresy), model BCO 264, kosztuje 700-800 zl.

Ale skoro chcesz tylko cisnieniowy to nie kupuj 2w1, ja tak zrobilam, bo mi glownie zalezalo na przelewowce, a cisnieniowy uzywamy jak mamy czas i sie nigdzie nie spieszymy.

Tutaj podaje link do ekspresow

http://www.ekspresydelonghi.edu.pl/bco264.html