sysia202 26.05.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Szukam kogos kto jest w trakcie budowy domu wedlug projektu ZAPACH WIOSNY.Bylabym wdzieczna za wszelkie informacje,porady oraz fotki a takze orientacyjne koszty budowy.Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia202 27.05.2009 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1261 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawikrrg 07.06.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Witam. My zaczynamy pod koniec lipca fundamenty wlasnie przebrnelismy przez "papiry" i teraz rozgladamy sie za materialami na budowe. Przypuszczam, ze ciezko bedzie znalezc kogos budujacego ten domek bo to calkiem nowiuski projekt ale moze sie myle i przylaczam sie rowniez do Twojej prosby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
airkadio_k 14.06.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 witam my również wybraliśmy projekt M70 jak przebrniemy przez urzędy ,które bardzo "sprzyjają" człowiekowi zaczniemy budowę pozdrawiamy wszystkich budujacych Zapach wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
airkadio_k 22.06.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 jesteśmy ciekawi czy dokonaliście jakiś zmianmam pytanie odnosnie adaptacji jaki był koszt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 25.06.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Witammnie też interesuje ten projekt i tez ciekawi mnie na jakim etapie jestesciejakich zmian dokonywaliście i czy ktos już robił wstepny kosztorys materiałów/robocizny? pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawikrrg 27.06.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 W naszym M70 dokonalismy niewielkich zmian okien w kuchni i salonie a takze zrezygnowalismy ze scianki pomiedzy kuchnia a salonem. Reszta pozostala bez zmian. A jezeli chodzi o adaptacje projektu to niestety nie pomoge, poniewaz robil to zaprzyjazniony architekt, takze cena byla naprawde bardzo symboliczna. Z tego co sie orientuje to na ta cene ma rowniez wplyw ilosc wprowadzonych poprawek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbysio 28.06.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 W tym roku najprawdopodobniej zaczniemy budowac M 70 zapach wiosny- przynajmniej stan surowy,zmiany jakie bedą naniesione to- wydłużyliśmy dom o dwa metry i w tym momencie z kotłowni uzyskaliśmy dodatkowy pokój, kotłownie przenieśliśmy do garażu, koszty samych dokumentów zmian wewnątrz budynku oraz pozwoleń związanym z uzyskaniem warunków zabudowy( ponieważ miałem działkę rolną), wynoszą około 7 tys. strop drewniany tak jak w projekcie blachodachówka- wykonawca wyliczył mi że będzie w stanie wykonać z robocizną stan surowy otwarty za około 100 tys. prosze o kontakt osoby które budiua ten dom lub mają w zamairze. Dom wykonywany bęzdie w kujawsko Pomorkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzik 01.07.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Już zaczeliśmy budowę - fundamenty wylane,kanalizacja poprowadzona,warstwa betonu (chudziak ) wylany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 01.07.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 ile Cie do tej pory wyszło?? (z rozbiciem na materiał i robocizne plizz) i czy zmiany w projekcie robiłes? i w jakim rejonie Polski to budujecie? dzieki serdeczne za wszelkie infiormacje pozdrawiam! i plizzz o jakies fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzik 02.07.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Wykopanie fundamentów - koparka - 650 złFundament - stal - 950 zł ,belki ,strzemiona,ułożenie - siły własneBeton B20 - 39m.sześć. plus pompa - 11900 zł Bloczki betonowe -trzy warstwy - 800 szt - 3120 zł - Wymurowanie bloczkami - 1500 złRury do kanalizacji - 890 zł - ułożenie ,wypoziomowanie - siły własneWylanie podkładu betonowego - cement + piasek - 2500 zł ,siły własne - popracy - 12 dni ,beton lany pokojamiIzolacja pozioma - folia fundamentowe 1,2 mm - 420 złW środę 8-ego, zaczynamy murować - beton kom .H+H ,TLMB 625X250X2401250 szt. po 11,10 zł ,połówka - 288 szt po 5,6 zł ,klej 1200 kg - 850 złKominy gotowe - ok.4500 zł.Murarz - wymurowanie plus strop (zamieniony drewniany na Terivę) 10000 zł - pomoc moja . Dzieje się to wszystko w okolicah Żelazowej Woli . Zmiany małe - powiększone okno w kuchni , większe drzwi tarasowe,zmiana stropu ,drzwi do garażu zamiast do kotłowni .Fotki póżniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 02.07.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Dzieki Wielkie! juz jakis obraz mam, bo staram sie to porownywac do kosztorysu wg Muratora Ciebie fundament wyszedl ok 22 000 zl a wg Muratora ok 40 000 zl (wiadomo, ze sporo sobie sam zrobiles) ale skoro na tym etapie mozna zaoszczedzic 10k -20 000 zl to wychodzi na to, ze za 200k mozna ten domek postawic pozdrawiam i czekam na dalesz sprawozdania z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzik 02.07.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Myślę,że w tych pieniądzach się zmieścimy - mam już wyceniony strop - Teriva,bloczki keramzytowe plus belki - ok.9600 zł. Warstwa nadbetonu 4-5 cm - 4000 zł . Dalej za bardzo nie sięgam - Zresztą zobaczymy ,jak się potoczą prace i na ile starczy forsy,bardzo bym chciał pod jesień przykryć " wiosnę ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
airkadio_k 06.07.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Wodzik gratulacje , wystartowałeś pierwszy , na pewno wszyscy jesteśmy ciekawi jak najpiękniejsza "wiosna" wygląda czekamy na fotki aha mam pytanie czy robiąc strop terriva masz w planach maly pokoik sypialnię na gorze bo zastanawiamy się nad tym i nie wiemy czy da radę tam chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzik 07.07.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 U mnie poddasze będzie nieużytkowe,zrobię tylko planowany właz na górę.Jeżeli macie w planie pokoiki,śmiało róbcie - na pewno nic się nie stanie. Ja na poddaszu rozprowadzam rury do ogrzewania pokoi z kominka DGP ( po wcześniejszym zrobieniu otworów w stropie ).Przy betonowaniu ,można też pomyśleć o innych otworach , ja na etapie wylewania fundamentów, zamocowałem rurę do kanalizacji 160 mm, rurę do wody 40 mm, rurę 40 mm - by w niej pociągnąć póżniej przewód energetyczny oraz rurę 200 mm - być może do póżniejszego systemu rekuperacji z odzyskiem ciepła z ziemi. Dzięki za zainteresowanie - jutro 07:00 startujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 07.07.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 to zanim sie bedziecie wznosic to moze fotki samych fundamentów?? ...plizzz PS dlaczego zmieniałes strop? prosze taką odpowiedź dla laika [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzik 08.07.2009 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Falstart ,07:30 - leje deszcz. Może po południu przestanie , to chociaż wypoziomujemy pierwszą warstwę bloczków.Strop zmieniłem, u kilku znajomych po roku ,dwóch latach pojawiły się szczeliny między sufitem a ścianą. Być może , przy bardzo dokładnym położeniu belek i odeskowaniu ryzyko wystąpienia szczelin będzie mniejsze , ale ja nie ryzkuję.Fotki w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 08.07.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 już tez zasięgnąłem języka i okazuje sie że oprócz tego co napisałes to Teriva wychodzi taniej PS 3mam kciuki i zaklinam deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 09.07.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 i jak tam pogoda dzisiaj? u mnie słonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzik 11.07.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Zaczeliśmy w czwartek, dzisiaj o 14:00 skończylismy pracę - wymurowany jest cały dom na wysokość 5 bloczków plus ściany działowe na wysokośc 3 i 4 bloczków ( z zaznaczeniem juz drzwi do wszystkich pomieszczeń ).Trochę szybkie tempo - murarz i ja jako pomocnik - dobrze,że dzisiaj pomógł mi trochę syn.We wtorek wchodzimy na rusztowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts