zulka01 18.01.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Mogę się "pochwalić",że od listopada mam dom na wyspie. http://lh5.ggpht.com/_JSrbMJoPIJ0/TTXJ8PPP_JI/AAAAAAAAEBk/W6TODCP8uds/s800/DSC00609.JPG Deszcz,śnieg i sąsiad są tego sprawcami.Tak więc wszelkie wiosenne prace zaczynam od nawiezienia ziemi na działkę,poza tym razem z sąsiadem planujemy podnieść poziom drogi pomiędzy naszymi działkami.Za moją działką teren jest nieco wyższy,dlatego woda spływa w moją stronę.Mam nadzieję,że po nawiezieniu ziemi problem się rozwiąże. Poza tym w piątek "wchodzą" hydraulicy i będą kuć mi ściany Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 19.01.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witaj Zulka, jak ci skują te ściany to się pochwal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 20.01.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witaj Lilaer,hydraulikami pochwaliłam się nieco przedwcześnie,bo zaczną dopiero pod koniec przyszłego tygodnia,ale jak tylko zrobią to pokażę ich dzieło Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 21.01.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam wszystkich. Mam pozwolenie . Bierzcie się do pracy i pokazujcie efekty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 22.01.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Gratulacje .Teraz my czekamy na Twoje zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelh 23.01.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam. Lepiej nie licz bedziesz spal spokojniej. Budowa domu to studnia bez dna nawet takiej wiosenki. Pozdrawiam Witam, ruszamy z budową marzec-kwiecień jeśli pogoda pozwoli.Mamy wszystkie dokumenty,pozwolenie,uzbrojoną działkę,materiał na fundamenty bloczki oraz stal na całą budowę, ekipę która za 29000 zł postawi w satanie surowym otwartym. Materiały załatwiam w swoim zakresie. Mam pytanie do budujących lub już mieszkających czy za 250tys. złotych damy radę się wprowadzić. Proszę o sugestię. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbysio 24.01.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Nie starczy 250 tys, chyba że bedziecie mieszkać na betonie potrzeba powyżej trzystu tysiecy żeby jakoś mieszkac, za te pieniadze to zrobicie stan deweloperski.Pozdrawiam!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawikrrg 25.01.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Pawelh upewnij sie ze ekipa ma dobrego ciesle bo najgorzej jak murarz robi dach i odwrotnie. Mi sie wydaje ze zamieszkac da sie za 250 tys ale pewnie duzo zostanie jeszcze do zrobienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelh 25.01.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Nie starczy 250 tys, chyba że bedziecie mieszkać na betonie potrzeba powyżej trzystu tysiecy żeby jakoś mieszkac, za te pieniadze to zrobicie stan deweloperski. Pozdrawiam!!!!!!!!!!! Mój teść będzie robił całą elektrykę,instalację co,łazienkę kpl.(płytki,biały montaż itp.),gipsowanie,malowanie,podłogi oraz ocieplenie. Dach robimy z blachodachówki. Myślę,że uda nam się pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_roki 26.01.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 czesc wszystkim zulka mam pytanie ile ci poszlo na dach papy chodzi mi ile rolek i po ile metrow w rolce z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 26.01.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Może to wygląda jak papa,ale to folia delta-vent s. http://lh6.ggpht.com/_JSrbMJoPIJ0/TUB0iTh0oiI/AAAAAAAAEDE/WAHOFPna0VM/s912/DSC00260.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_roki 27.01.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 mam pytanie do tych osob co kladli pape na dach wiosenki i ile wam poszlo rolek papy i po ile metrow rolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.01.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 250 to mało, tzn. nam by na pewno nie starczyło :/ 320 wyszło za stan surowy zamknięty z instalacjami, wylewkami, ogrzewaniem, tynkami wewnątrz. Teraz wykończenie, ale my mieliśmy firmę budowlaną która robiła wszystko od a do z, bez szukania każdego z wykonawców do każdego etapu, a tak na pewno wyszłoby tanie. Co do autorki ślicznego domu, który podglądam współczuję wody, dobrze, że macie dom podsypany. Z podniesieniem działki mam nadzieję, że znasz sąsiadów bo to zmiana wartości wysokościowych a i stosunków wodnych (woda nie powinna spływać w inną stronę niż to się działo do tej pory bez pozwolenia - to teoria oczywiście ) Pozdrawiam i powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz81 27.01.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 powiem krótko 250 tys w zupełności wystarczy i co więcej nawet nie musisz wybierać najtańszych materiałów !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 28.01.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Co do autorki ślicznego domu, który podglądam współczuję wody, dobrze, że macie dom podsypany. Z podniesieniem działki mam nadzieję, że znasz sąsiadów bo to zmiana wartości wysokościowych a i stosunków wodnych (woda nie powinna spływać w inną stronę niż to się działo do tej pory bez pozwolenia - to teoria oczywiście ) Pozdrawiam i powodzenia ! Cieszę się,że mój dom Ci się podoba,mam nadzieję,że po wykończeniu będzie na prawdę śliczny Pozwolenie na wyrównanie działki jest,więc nie przewiduję żadnych problemów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 05.02.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Witam, Hydraulicy skończyli,więc wklejam obiecane zdjęcia. Łazienka Kuchnia Garaż Kotłownia I coś czego na początku nie planowałam,ale po przemyśleniu postanowiłam mieć Mam nadzieję,że będę zadowolona Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 05.02.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Witaj Zulka. ZAZDROSZCZĘ.Zdjęcia trochę blisko i nie umiem wyobrazić sobie rozmieszczenia urządzań. W łazience rozumiem, że:sedes, bidet wanna? Jeśli wanna to jaka? asymetryczna? prostokątna?. Jeśli prostokątna to jak długa? A na drugiej ścianie dwa podejścia(pralka?) A w kuchni co to za rura odpływowa z góry? A małe wc masz? Jeśli tak, to tak jak w projekcie? Zastanawiam czy można je trochę zmniejszyć? Moja ekipa ma wejść w przyszłym tygodniu (jeśli pogoda pozwoli), muszę rozplanować odpływy. To naprawdę już? Niesamowite:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 05.02.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) Witaj Lilaer, W łazience ma być tak : Chciałam mieć i wannę i prysznic,dlatego powiększyłam łazienkę do 9m2.Wanna jak widać prostokątna,150cm (ja mam 164 więc chyba wystarczy).Pralka będzie w kotłowni. Z małego wc zrezygnowałam na rzecz większej spiżarni.Wydaje mi się,że trudno je będzie zmniejszyć,o ile pamiętam to Gienio je nawet ciut powiększył.Co do rury w kuchni to nie mam pojęcia U mnie na razie przerwa przynajmniej do połowy marca,kiedy to zaplanowane jest wejście tynkarzy.Może wcześniej uda mi się wyrównać działkę. Cieszę się,że Ty też ruszasz z budową.Ja zaczęłam 9 sierpnia i czasami sama nie wierzę,że dom już stoi.Zawdzięczam to w dużej mierze ogromnej życzliwości Gienia,który na prawdę bardzo mi pomógł - gdyby nie On i jego żona pewnie jeszcze do dziś bym nie wystartowała. Trzymam kciuki za pogodę i za Twój udany start. Pozdrawiam Edytowane 5 Lutego 2011 przez zulka01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 05.02.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Zulka, dziękuję za pokazanie łazienki, teraz wszystko jasne. A kuchnię robisz tak jak na wcześniejszych wizualizacjach? Jeśli wymyśliłaś coś innego to się pochwal:D, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 05.02.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Wymyśliłam i wymyślam nadal . Wyślę Ci jutro coś na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts