Marta Sawicz 06.02.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Ruszył ktoś z budową w okolichach województwa Lubuskiego?Zulka zazdroszczę i życzę jak najszybszego wprowadzenia.Ja również rezygnuję z małego wc ale mam problem otóż kąt nachylenia dachu podnoszę do 42 stopni gdyż wymagania sa w planie zagospodarowania przestrzennego na szczęście autorka projektu zgodziła sie na taka zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swemi01 06.02.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Czy ktoś buduje lub już zbudował Zapach Wiosny w okolicach Warszawy? ja planuję budować w Halinowie byłbym wdzięczny gdyby ktoś zaprosił mnie w swoje skromne progi:)Co myślicie o włazie z wejściem na strych? Chciałbym tam czasem wrzucić parę szpargałów lub wywiesić pranie w zimę, czy trzeba zmieniać w takim celu kąt nachylenia dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelh 06.02.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 My ruszamy w okolicach Bydgoszczy na przełomie marca-kwietnia.Zastanawiamy się jak grubym styropianem ocieplić fundamenty, w projekcie jest 8cm i 12cm.Czy może zastosować na całości fundamentu jedną grubość np.10cm?Na mury 15cm.Myślimy również czy nie zrezygnować z wystawki z cegły klinkierowej na elewacji od strony sypialni i łazienki?Czy na tą zmianę trzeba mieć uzgodnienia z projektantem?Prosimy o sugestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 06.02.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 do Marty Sawicz Jestem bardzo ciekawa jak to będzie wyglądać.Na działce rekreacyjnej mam domek,który wg.projektu ma właśnie 42 stopnie,jest wprawdzie znacznie mniejszy - pewnie dlatego taki "szpiczasty" ,ale za to na górze są dwie sypialnie i garderoba. Masz już może jakąś wizualizację? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta Sawicz 06.02.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Dzięki Zulka właśnie chciałam zobaczyć jak to wygląda a co do wizualizacji to mam sztab znajomych i wprowadzamy małe zmiany ale dużo pomogła i podpowiedziała mi autorka projektu więc bedzie wyglądać ok.Jak już wystatruje z budową to wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 06.02.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Marta,bardzo się cieszę że dołączysz do naszego grona.Z niecierpliwością będę czekać na zdjęcia,bo będzie to trochę inna wiosna Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawikrrg 06.02.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Marta duzo takich domow widzialem w Anglii, mam na mysli mala parterowke z takim wlasnie dachem jak Twoj . Wyglada to fajnie wiec mysle ze bedziesz zadowolona. Juz nie dlugo wiosna a dla nas to najmilsza pora roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kat_nie 08.02.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) Witam. Do pawelh - my zrezygnowaliśmy z cegły klinkierowej na zewnątrz i uzgodniliśmy to tylko z kierownikiem budowy, na kolumnach też rezygnujemy z klinkieru, mamy wymurowane z czerwonej cegły. w tamtym roku udało nam się wymurować ściany, na wiosnę , oczywiście jak dostaniemy kredyt, ruszamy z dachem. Na chwilę obecną wygląda to tak: Edytowane 8 Lutego 2011 przez kat_nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kat_nie 08.02.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Ponawiam swoją prośbę. Czy mógłby ktoś przesłać kosztorys budowy potrzebny do banku? Mój mail to [email protected] Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelh 11.02.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Witam,do kat_nie-dzięki za informacje i za wstawienie fotek.W jakim regionie polski budujecie?Z tego co widzę na zdjęciach to kominy stawiacie jak w projekcie z cegły ?To tańsze rozwiązanie jak kominy systemowe.Jakie ponieśliście koszty do stanu obecnego jeżeli można wiedzieć.Ja również przyłączam się do prośby w sprawie kosztorysu do banku.Mój mail to [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamanka 12.02.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 witam!mój domek krok po krokuhttps://picasaweb.google.com/104250149018696417683/ZapachWiosny?authkey=Gv1sRgCOWatbqBmOqCpgE# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swemi01 12.02.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 ponawiam pytanie... Czy ktoś buduje lub już zbudował Zapach Wiosny w okolicach Warszawy? ja planuję budować w Halinowie byłbym wdzięczny gdyby ktoś zaprosił mnie w swoje skromne progiCo myślicie o włazie z wejściem na strych? Chciałbym tam czasem wrzucić parę szpargałów lub wywiesić pranie w zimę, czy trzeba zmieniać w takim celu kąt nachylenia dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelh 12.02.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 witam! mój domek krok po kroku https://picasaweb.google.com/104250149018696417683/ZapachWiosny?authkey=Gv1sRgCOWatbqBmOqCpgE# Bardzo fajne fotki gratuluję.Czy ta cegła na kominach to żółta sahara?Blachodachowka to grafit z jakiej firmy bardzo nam się podoba.Też myślimy nad taką kolorystyką. Jakie koszty ponieśliście na obecny stan? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamanka 13.02.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 do pawelh!kominy to rzeczywiście cegła CRH sahara,a blachodachówka to Bratex-madel Era powłoka prelag nova.na dzień dzisiejszy wydaliśmy ok 100 000 ale w koszty nie jest wliczona robocizna murarzy-bo mury stawiała ekipa rodzinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kat_nie 16.02.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Do pawelh:My budujemy w woj.lubelskim. Na chwilę obecną nasze koszty to jakieś 60.000. - stan taki jak na zdjęciach, czyli wymurowane ściany i kominy ( do pewnej wysokości, klinkier dopiero jak będzie zrobiona więźba), rozprowadzone rury do kanalizacji i wylany chudy beton. Kominy murowane z czerwonej cegły, w środku wkłady kominowe. Fundamenty kopaliśmy sami, z tym że trochę szersze niż w projekcie, ponieważ murowaliśmy z bloczka 42 ( rezygnujemy całkowicie z ocieplenia styropianem, tylko tynk). Wykorzystaliśmy też bloczek 42 na ścianki działowe (docinaliśmy na wymiar). Nadproża były wylewane, nie kupowaliśmy gotowych.pozdrawiam i życzę powodzenia w budowaniu "wiosenki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swemi01 27.02.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 jakie stropy budujecie w zapachu wiosny?zastanawiam się z rezygnacji drewnianego na Strop gęstożebrowy lub monolityczny co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertuse3 02.03.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Ja zrezygnowałem ze stropu drewnianego. Teriva po moim przeliczeniu wydała się droga więc murarz doradził mi żeby strop zrobić z MAXA i zalać to betonem i tak poczyniłem. Koszt takiego stropu to 3tys Pustak Max + 6 tyś. beton. Drutu nie wliczam ponieważ miałem zakupiony wcześniej na całą budowę jak też robocizny bo murarza zgodziłem od całośći. Moja Wiosna od dziś jest bogatsza o okna i przymierzam się do elektryki. Jeżeli ktoś mógłby podać przybliżone zapotrzebowanie materiału w tym kierunku. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_roki 07.03.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 prosze o fotki waszych wiosenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julitka 08.03.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam wszystkich Jesteśmy już prawie w 100% zdecydowani na ten domek ale fajnie byłoby zobaczyć go w trakcie budowy lub całkowicie wybudowany . Mieszkamy 50 km.na wschód od Wrocławia. Dużo czasu nie zajmiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swemi01 11.03.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 czy byłby ktoś tak dobry i zaprosiłby mnie do swojego budowanego zapachu wiosny w okolicach warszawy? zastanawiam się cały czas nad tym projektem, takie obejrzenie domku wiele by mi pomogło, pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts