martapłock 21.12.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Zycze wszystkim zdrowych, spokojnych i bogatych Swiat Bozego Narodzenia oraz szczesliwego Nowego Roku.Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micha26 22.12.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku , spełnienia marzeń i ogromnych postępów w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1982 23.12.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Zulka to byla tylko prosba i myslalam ze to nie bedzie klopot i rozumiem .W sumie to mi chodzilo tylko oto jak w realu wygladaja pomieszczenia .Myslalam ze to nie bedzie zaden klopot bo w sumie to ty na forum dodawalas najwiecej fotek .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek57 25.12.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 witam wszystkich wiosennych rzadko tu ostatnio bywam, brak czasu mogę pokazać trochę mojej wiosny. tynki zrobione cementowo-wapienne elektryka pociągnięta , w garażu brama na gotowo i posadzka. ustawiony kominek żeby można było grzać. na zewnątrz ocieplony styropianem 15cm. Na wiosnę najpierw rozprowadzenie wody ogrzewania i posadzka.powodzenia dla wiosennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martapłock 11.01.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 WitamMam pytanie do osob robiacych zelbetowy strop. Jakie wymiary ma lawa fundamentowa? Ja mam lawe 45 X45 i moj nadzorujacy budowe twierdzi, ze nie moge miec zelbetowego tylko taki jak w projekcie drewniany strop.pozdrawiamMarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek80 14.01.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam Wszystkich. Razem z żoną szukamy naszego wymarzonego projektu domku. Ja upierałem się przy Iskierce z HB Studio (nieduży, funkcjonalny i co bardzo ważne niedrogi domek z użytkowym poddaszem i dwuspadowym dachem, bez zbędnych udziewnień). Żona jednak namawia mnie na parterówkę i jej argumenty zaczynają powoli do mnie przemawiać. Kilka dni temu trafiliśmy na projekt "Zapach Wiosny" i co tu dużo mówić - ogólnie spełnia nasze wymagania. Zmiany jakie bym dokonał to: a) powiększenie kotłowni kosztem wiatrołapu, ponieważ planuję piec na paliwo stałe, b) poszerzenie nieco łazienki kosztem pokoju nr 7.... ale to są detale, ogólnie projekt bardzo funkcjonalny, jedynie czego brakuje to garderoby. Powiedzcie mi, jak duże jest poddasze w tym domku? czy jest sens próbować je jakoś zagospodarować? Gdzie w projecie jest wejście na poddasze? Czyżby w tej wnęce w garażu? Czy ktoś z Was robił tam jakis pokój, pralnię/suszarnię albo "graciarnię"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 14.01.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witaj misiek80. Jeśli powiększysz kotłownię kosztem wiatrołapu to stracisz miejsce na szafę. W tej szafie wiszą wszystkie nasze okrycia wierzchnie, czapki, szaliki, buty, a cała góra to koce, śpiwory, itd. (a piszesz, że brakuje ci garderoby). Łazienkę (kosztem pokoiku) powiększyłam o wnękę na środku ściany i mam tam prysznic i komin przeniosłam do garażu. Wejście na poddasze zrobisz gdzie zechcesz, ja (i chyba większość budujących wiosnę) mam wejście z garażu blisko tego komina przesuniętego z łazienki. Na poddaszu jest dużo miejsca ale ja mam podniesiony dach do 30 stopni. Jeśli byś się zdecydował na ten projekt to zlikwiduj ten wielki podciąg który u mnie zajmuje środek poddasza ale inni go zlikwidowali. My ustawiliśmy wzdłuż niego regały i jest ok. Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frost07 15.01.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 lilaer witaj....moglabys bys pokazac lazienke...ciekawa jestem jak to wyglada...tez chce prysznic i wanne...w pierwszehj chwili chcialam zlikwidowac spizarke kosztem prysznica ale niw wiem czy to dobre rozwiazanie,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 15.01.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Cześć frost07, dla ciebie kawałek łazienki http://img267.imageshack.us/img267/5471/dsc02409rh.jpg wnęka jest głęboka na 90 cm i szeroka na 100 cm, ale z pokoiku ukradłam tylko 60 cm, 30 cm wychodzi na łazienkę.Spiżarka przy kuchni jest super ale w gospodarczym (i garażu) też można wygospodarować miejsce na zapasy. Pozdrawiam Edytowane 16 Stycznia 2013 przez lilaer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frost07 16.01.2013 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Dzieki lilaer:) fajnie to wyglada...z tego co widze w salonie masz sciane jak w projekcie ..tak? z jednej i z drugiej trony przejscie do korytarza...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 16.01.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Witam, tak jak większość budujących wiosnę mam wejścia zgodnie z projektem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micha26 16.01.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Witam Mam pytanie do osob robiacych zelbetowy strop. Jakie wymiary ma lawa fundamentowa? Ja mam lawe 45 X45 i moj nadzorujacy budowe twierdzi, ze nie moge miec zelbetowego tylko taki jak w projekcie drewniany strop.pozdrawiam Marta Witam ja mam strop z acermana ławe mam wylaną 50x50 zbrojoną pięcioma drutami , belka w kształcie trapezu trzy druty dołem i dwa na górze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martapłock 17.01.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Dzieki Micha26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniam01 02.02.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Witaj lilear masz świetną łazienkę, a czy jest tam też WC, bo jakoś nie dojrzałam. Mam pytanie jak z salonem, ja chce w nim mieć jadalnie z dużym stołem, gdzie u ciebie jest kanapa a gdzie tv, chciałabym tam jeszcze zmieścić witrynę. Zastanawiam się jak to logicznie rozmieścić. Jeśli możesz to prześlij kilka fotek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 03.02.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Witaj aniam01. W łazience jest miska wc, widać kawałeczek w prawym dolnym rogu zdjęcia (czarny pionowy pasek po prawej to otwarte drzwi).W salonie stół 135 x 85 stoi pod oknem, jak go rozłożę dla 6 osób też się mieści, jak potrzebowałam dla 8 i więcej, to ustawiliśmy go po skosie. Telewizor jest na tej ścianie co stół, kanapa naprzeciwko. Na ścianie obok drzwi tarasowych mam duży kredens. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimki 28.02.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Witam, Dawno mnie tu nie było, ale widzę, że i na forum nic się nie dzieje. Zajrzałam, bo myślałam, że ktoś może pochwalił się swoim domkiem już urządzonym... Sama bym się z chęcią pochwaliła fotkami, ale u mnie w zasadzie wszystko stoi, obecnie mamy częściowo ubikację zrobioną (brakuje szafki nad ubikacją, ale ta dopiero będzie przed samym wprowadzeniem robiona) no i jest zostawione puste miejsce na lustro, które zamówimy razem z tym, które będzie w łazience więc niby wszystko jest, ale szału niema. Obecnie obmyślam nad kolorami ścian i aranżacją wnętrz, i niby wiem co chcę...Polecam stronkę deccoria.pl ludzie pokazują na niej wnętrza swoich domów, w których już mieszkają (nie to co w katalogach) i niektóre są naprawdę super, można szukać inspiracji dla swojego domku, najgorsze jest to, że mi się dużo rzeczy podoba a ty tylko jeden dom...Miałam nadzieję, że na forum coś podpatrzę... Muszę się wybrać na swoje włości i pyknąć parę fotek to wstawię coś od siebie...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frost07 01.03.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 witam:) ja powoli zaczynam.kredyt przyznany(a nie bylo latwo).....robi sie wodociag prad...i pod koniec maja wchodzi ekipa budowlanamimki wstaw wstaw jakies zdjecia moze sie cos na forum rozkreci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimki 17.03.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_roki 17.03.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 witam wszystkich. prosze was o wstawienie zdjec waszych wiosenek w srodku kazde pomieszczenie jak wyglada u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1982 18.03.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 lilaer lazienka super a jak urzadzilas kuchnie jak dasz rade wklei kilka zdiec bylabym bardzo wdzieczna .U nas jak na razie nic sie nie dzieje czekamy na wiosne w maju ma przyjsc firma zeby stawiac mury i juz nie moge sie doczekac oby wszystko sie udalo .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts