Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZAPACH WIOSNY M70

Recommended Posts

• Odpowiedzi 931
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam wszystkich budujących "wiosenkę". Od jakiegoś czasu śledzę wpisy na forum i muszę przyznać że będą pomocne podczas naszej budowy. Niestety zaczniemy dopiero na wiosnę, wiadomo - papiery.... :(

Mam pytanie do ggienek1: Możesz napisać dlaczego zmieniłeś kolumny na okrągłe? Czy chodzi o to że są tańsze i łatwiej je wylać?

Witam,

zmiana kolumn na okrągłe wynika po pierwsze z tego, że te według nas lepiej pasują do domu po rezygnacji z klinkieru na ścianach (ławy fundamentowe też wyprostowałem w miejscach gdzie miał być klinkier), po drugie są tańsze chociaż niewiele, ale coś. Łatwość wylania wynika z tego, że stawiasz tubę, wpuszczasz zbrojenie i zalwasz z gruchy razem z podciągiem i wieńcem.

Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania służę pomocą. :lol:

kat_nie - życzę powodzenia.

Pozdrawiam

Iwona19 - do budowy Wiosny wg. moich wyliczeń : dla muru grubości 19 cm ok. 2600 szt.,dla muru grubości 29 cm ok. 3700 szt. ( max - 288mm X 188 mm X 220 mm ).

Na działowe ok. 450 szt.

Ja murowałem z suporeksu H+H ( 625 X 250 X 240) - i na podstawie zużycia m.kw. muru) podaję Ci orientacyjnie te dane.

Dzięki Wodzik!

Jeżeli chodzi o te ściany działowe to mówimy o cegłach 12 cm?

Podobno budujesz w okolicach Żelazowej Woli, bo ja zamierzam budować w okolicach Sochaczewa, czy byłaby możliwość obejrzenia twojego domku?

Pozdrawiam :lol:

Witam !

Mam do sprzedania projekt domu Zapach wiosny L70 cena 1400 zł

sprzedaję bo muszę, postanowiłam wybudować inny dom . polecam kontakt telefoniczny : 600-449-948

http://allegro.pl/item847787145_projekt_domu_murator_m07l_zapach_wiosny_nowosc.html

Zapakowany w oryginalny segregator. 4 egzemplarze plus koszty budowy. Do projektu są dołączone zgody na bardzo wiele zmian do wprowadzenia w domu oraz komplet niezbędnych dokumentów potrzebnych do pozwolenia na budowę.