wodzik 19.04.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Okna PCV - orzech .Garażowe - Wiśniowski , orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 21.04.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam,Mam problem z wyborem blachodachówki. Może mi pomożecie pisząc jakiej firmy wybraliście lub zamierzacie wybrać?Pozdrawiam.Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamanka 22.04.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 witam!Czy możesz mi napisać nazwę firmy i kolor klinkieru z którego masz kominy?Wyglądają się naprawdę rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzik 23.04.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Producent CRH - typ SAHARA MIODOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_roki 28.04.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 czesc wszystkim geniu jacek i wodzik m ozna prosic jeszcze troche zdjec domku. my juz mamy pozwolenie na budowe i zaczynamy pod koniec maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamanka 04.05.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 witam!czy możesz mi napisać jaki kolor mają twoje okna i brama garażowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daeo 04.05.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam Zastanawiałem się nad budową domu Tip Top, ale dzisiaj natknąłem się na Wiosenkę . Jestem zauroczony. Czy ktoś buduje w okolicach Zielonej Góry? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek2000 08.05.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Kolor moich okien i bramy garażowej to złoty dąb Pozdrawiam Jacek 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belthar 09.05.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam Czy ktoś z zapachowiczów wybudował się w lubelskim?I co byście powiedzieli na adaptację garażu na pokój?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kat_nie 09.05.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 witaj belthar. Będziemy się budować się w lubelskim. mieliśmy zacząć zaraz na wiosnę ale niestety jeszcze nie udało nam się zacząć. mam nadzieję jednak, że już wkrótce ruszymy... A jeżeli chodzi o to czy ktoś buduje się w lubelskim, to już kiedyś pytałam o to na forum, ale niestety cisza... Buduje się jeden dom, jest taki jak wiosna, przy drodze na Parczew (za Lubartowem i Szczekarkowem na skrzyżowaniu na Tarło w prawo i zaraz za skrzyżowaniem po lewej stronie). Ostatnio przejeżdżaliśmy tamtędy , ale niestety nikogo nie było, więc nie mogłam się upewnić czy to "wiosna". Pozdrawiam i powodzenia w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimki 09.05.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 (edytowane) Witamy Wszystkich! My budujemy Zapach Wiosny w województwie lubelskim. Wprawdzie jesteśmy rozwojową rodziną, więc tak naprawdę jeszcze nie do końca wiadomo ile pokoi będzie nam potrzeba, na razie tyle co jest nam wystarczy, ale bierzemy pod uwagę adaptację garażu na pokój w przyszłości. Dopiero dorwaliśmy się do forum, więc mniej więcej opiszę z grubsza nasze przeróbki. Budujemy lustrzane odbicie, gdyż tak nam pasowało, żeby słońce nie paliło cały dzień po oknach, ponieważ powiększyliśmy okno w salonie, a właściwie zrobiliśmy drzwi, no i taras na patelni w lecie raczej też nie byłby oblegany. Przenieśliśmy komin z łazienki do garażu, bo po co komu w/g nas komin w łazience (więcej roboty z glazurą, mniej miejsca w łazience i ogólnie woleliśmy mieć mieć komin w garażu, gdyż tam on nie wadzi i garaż wcale dużo nie stracił, a łazienka zyskała). Delikatnie przesunęliśmy drzwi w pokoju sąsiadującym z łazienką w stronę łazienki, żeby pokój był bardziej ustawny. W tej ściance w salonie zostawiliśmy otwór na akwarium (jak ktoś ma namiary na kogoś kto by nam porządne akwarium w ten otwór wstawił to niech się ujawni . Wejście do garażu z korytarza zrobiliśmy na wprost wejścia głównego do domu,a do pomieszczenia gospodarczego będzie wejście tylko przez garaż. Podnieśliśmy kąt nachylenia dachu do 30 stopni, w/g nas dom wygląda lepiej, jak wstawimy fotki to będzie można obejrzeć efekt. Dach wzmocniliśmy maksymalnie, gdyż kryjemy dachówką ceramiczną. Zastanawiamy się nad przerobieniem okna w tej największej sypialni na drzwi. Co do ogrzewania wstawiamy pompę ciepła, więc będziemy mieli ogrzewanie podłogowe, kominka w salonie nie robimy. A elewacja ma pozostać w tym samym stylu. Pozdrawiam jak wstawimy fotki to podamy link. Edytowane 9 Maja 2010 przez mimki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belthar 09.05.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 witaj belthar. Będziemy się budować się w lubelskim. mieliśmy zacząć zaraz na wiosnę ale niestety jeszcze nie udało nam się zacząć. mam nadzieję jednak, że już wkrótce ruszymy... A jeżeli chodzi o to czy ktoś buduje się w lubelskim, to już kiedyś pytałam o to na forum, ale niestety cisza... Buduje się jeden dom, jest taki jak wiosna, przy drodze na Parczew (za Lubartowem i Szczekarkowem na skrzyżowaniu na Tarło w prawo i zaraz za skrzyżowaniem po lewej stronie). Ostatnio przejeżdżaliśmy tamtędy , ale niestety nikogo nie było, więc nie mogłam się upewnić czy to "wiosna". Pozdrawiam i powodzenia w budowaniu. Witam Bedę musiał sprawdzić, zwłaszcza że mieszkam w okolicy mimki: jaką pompę ciepła dajecie? I podstawowe pytanko.. z czego zamierzacie budować, bo ja na razie w lesie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimki 09.05.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 (edytowane) Ten dom przy trasie na Parczew to właśnie nasz. Wstawiliśmy zdjęcia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/295b37551d2b0ac4.html Aktualnie jesteśmy w połowie krycia dachówką Edytowane 10 Maja 2010 przez mimki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawikrrg 09.05.2010 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 mimki, a jak koszty ile wydaliscie na dzien dzisiejszy?My tez mamy w projekcie dach 30 stopni i tak sie zastanawialismy czy nie bedzie glupio wygladal , a u Ciebie wyglada fajnie wiec obawy rozwianePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 10.05.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witaj mimki, też bym chętnie poznała koszty wykonanych etapów (jeśli nie tu to może na priv). Fajnie wygląda dach 30 stopni (mam tyle w warunkach zabudowy i bałam się, że wyjdzie wielkie daszysko).Może wiesz jaka jest teraz powierzchnia dachu? Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimki 11.05.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 My też sami nie wpadliśmy na pomysł podniesienia kąta nachylenia dachu, byliśmy tym trochę przerażeni, ale wyszło super, przy dachówce w/g nas efekt wyszedł jeszcze lepszy. Co do obecnej powierzchni dachu to ja jako baba nie mam pojęcia, a koszty w naszym przypadku wymagają głębszego przeliczenia, gdyż budujemy na działce również garaż z pomieszczeniem gospodarczym (też z projektów muratora G17aL) i musiałby to trochę przeliczać, a w sumie nie ma na to czasu, pewnie przeliczy to jak zaczniemy wykończeniówkę, a na razie najważniejsze jest dla nas przykrycie. Później pewnie będzie spokojniej na budowie, bo wykończenie to masakra finansowa, a etap na którym jesteśmy to pikuś w porównaniu z tym co nas czeka. belthar pompę ciepła dajemy Ekontech PCS 10, a z czego budujemy to w sumie na zdjęciach widać, jak przykryjemy dach to dodamy kilka fotek. Jeśli ktoś kto buduje w lubelskim nie miałby nic przeciwko to chętnie byśmy wpadli z inspekcją budowlaną my do nas również zapraszamy jeśli ktoś jest ciekawy jak dom wygląda w realu, w prawdzie nie zawsze tam koczujemy, ale zawsze można się zgadać. I jestem okropnie ciekawa, czy już ktoś jest bliski końca budowy, bo to w sumie nowy projekt. A swoją droga to zapach wiosny to u nas ironia z tą nazwą, bo budujemy w polach... Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kat_nie 12.05.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie do MIMKI. chodzi o przesunięcie komina z łazienki do garażu. Czy wprowadzaliście wcześniej tę zmianę, przed adaptacją projektu i czy w związku z tym były jakieś zmiany w konstrukcji dachu? czy tylko uzgodniliście tą zmianę z kier. budowy czy murarzem ? z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawikrrg 12.05.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Mimki czy wy macie podniesiony dom o jedna cegle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimki 12.05.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam wszystkich. Jeśli chodzi o zmiany w projekcie to my od razu wiedzieliśmy co chcemy zmienić w nim (oprócz kąta nachylenia dachu, bo to było w warunkach zabudowy) i te zmiany są naniesione w projekcie tj. dodaliśmy jeden rząd suporeksu do góry, ponieważ przy tym nachyleniu dachu i dużym wysunięciu (podbitki) zmieniły się proporcje domu i podbitka wyszłaby nam tuż nad oknem. Przesunięcie komina najlepiej nakreślić w projekcie przed adaptacją, ale czy jest to koniecznie najlepiej spytać kierownika a konstrukcja dachu w tym miejscu nie ulega zmianie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepik.77 14.05.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Witam serdecznie wszystkich.Czy ktoś buduje ten domek w województwie łódzkim?Może w okolicach Piotrkowa Trybunalskiego?pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts