Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZAPACH WIOSNY M70

Recommended Posts

• Odpowiedzi 931
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przepraszam ,ale byłem trochę styrany pracą,dzisiaj zrobiliśmy sobie wolne , więc piszę co jest grane - otóż dom jest już wymurowany, pozostało skończyć ścianki działowe i postawić kominy.Gdy dopisze pogoda , prawdopodobnie skończymy we czwartek w przyszłym tygodniu.

Zdjęcia posegreguję i prześlę - pewnie pomoże mi syn, bo ja nie mam za bardzo czasu. Zapraszam serdecznie Gienka .

Mam prośbę do pana Wodzika ja równiez będe realizował w najbliższym czasie projekt M70 , tylko że w Kujawsko Pomorskim pod Toruniem, aktualnie mieszkamy w Mińsku Mazowieckim. Czy mozna by było obejżeć budowę??

Nasz email [email protected]. Proszę o kontakt pana wodzika.

Pozdrawiam!!!!

Dzieki Wodzik!!!

juz sciągam i biore sie za ogladanie :)

PS miłego urlopu!

EDIT-------------

poogladałem

perspektywa robienia fotek sprawia, ze straszne maleństwo sie wydaje ta nasza wiosna :)

PS wychodzi mi że mury stawialiscie jakies 12 dni (od 9 do 24 lipca i dwie niedziele po drodze + jakis dzionek bez pogody)

bardzo dobre tempo jak na dwie osoby

a ile trwało robienie fundamentów?

Faktycznie murowaliśmy 12 dni robocze.

Zapewniam ,nie jest to wcale maleństwo.

Fundamenty kopane były małą koparką ok. 3 godzin. Zbrojenie pod fundamenty 4 pręty fi 12 plus strzemiona kręcone po pracy - 5-6 popołudniówek, ułożenie belek w wykopie plus wylanie betonu z gruszki - jeden dzień.

Po trzech dniach wymurowanie bloczków betonowych - ok. 800 sztuk - dwa dni - podstawa - bloczki wcześniej poustawiane w środku.

Co tam słychać u slawikrrg - wystartowałeś z wiosną ?

U mnie chwilowa przerwa - strop przyjechał wczoraj, trochę wyszło drożej,niż przewidywałem - po dokładnych pomiarach okazało się ,że brakuje trochę garów i trzy belki.Zastanawiam się też nad kupnem gotowych kształtek wieńcowych - na wiosnę wychodzi ok.105 sztuk, oraz gotowych kształtek wewnętrznych - ok.60 szt - trzeba wydać ok. 1300 zł,ale rezygnujemy z obijania murów deskami.Zaczynam w drugiej połowie sierpnia.

Pozdrawiam wszystkich barujących się z papierkami i budową.

Witam Wszystkich Wiosennych,

projekt po adaptacji, złożyliśmy papiery na pozwolenie. Urzędnicy twierdzą, że może to trawć nawet półtora miesiąca, tacy zarobieni, że szok. Zmiany wprowadzone to: okno narożne w kuchni, rezygnacja z klinkierów na zewnątrz (wyprostowanie fundamentu), filary okrągłe, okno w garażu takie jak w pomieszczeniu gospodarczym, powiększenie drzwi na taras. O postępach w sprawie będę informował forum.

Pozdrawiam