hubertuse3 20.09.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 czesc wszystkim. mam pytanie do osob ktore już maja postawiony domek chodzi mi czy pod chudziak trzeba wybierać czarną ziemię z pomieszczeń a dopiero wysypać piaskiem pomieszczenia i lac chudziak. prosze oszybko odpowiedz z gory dziękuje Wszyscy zajęci pracą bo jakoś ucichło forum. A jeżeli chodzi o ziemię to humus trzyma w sobie wilgoć co na pewno źle wpływa na mury. Dlatego wskazane jest wybrać i wsypać najlepiej piasku leśnego który dobrze się zagęszcza i chudziak nie bedzie pękał aż tak jak pod nie zagęszczonym humusem . Do mnie w przyszłym tygodniu przychodzi Blacharz i postaram się wkleić zdjęcia mojej Wiosenki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania101 21.09.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 (edytowane) Witam wszystkich budujących Zapach Wiosny,my czekamy na pozwolenie na budowę (mamy zamiar ruszyć wiosną 2011r.), a na razie liczymy koszty, w związku z tym mamy pytanie do tych, którzy już są po stanie surowym zamkniętym: JAKIE TO MNIEJ WIĘCEJ KOSZTA? Pozdrawiam P.S. marcinbysio- gratulacje, a w jakich rejonach się pobudowaliście, my jesteśmy z zachodniopomorskiego Edytowane 21 Września 2010 przez ania101 poprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggienek1 21.09.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Witam Wszystkich, dawno nie było mnie na forum, ale budowa bardzo absorbuje i trzeba wszystko pogodzić z pracą zawodową. U mnie prace wykończeniowe, są już posadzki, glazury, drzwi wewnętrzne itp. Ale ciągle jest jeszcze co robić. Generalnie dom jest bardzo fajny. Może uda mi się w najbliższym czasie wklieić parę fotek.Życzę Budującym wytrwałości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapach wiosny 28.09.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Witam wszystkich budujących Zapach Wiosny, my czekamy na pozwolenie na budowę (mamy zamiar ruszyć wiosną 2011r.), a na razie liczymy koszty, w związku z tym mamy pytanie do tych, którzy już są po stanie surowym zamkniętym: JAKIE TO MNIEJ WIĘCEJ KOSZTA? Pozdrawiam P.S. marcinbysio- gratulacje, a w jakich rejonach się pobudowaliście, my jesteśmy z zachodniopomorskiego Witam jestem nowa na forum, chociaż od dłuższego czasu śledzę uważnie co tutaj się dzieję, Proponuję zaglądnąć na pierwsze strony forum tam są koszty etapami podane, mogę jedynie pomóc tyle, że ja zakończyłam stan surowy zamknięty w sierpniu i po podliczeniu kosztów to wyszło mnie jakieś 160 tyś zł, wspomnę jeszcze, że mój dom jest w woj. podkarpackim. Koszty domu mogą różnić się znacznie, bo wszystko zależy od technologi budowania i materiałów... Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 04.10.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 (edytowane) Witam,Spróbuję pochwalić się moją wiosną o ile uda mi się wkleić zdjęcia. http://picasaweb.google.pl/lh/photo/TFLQUBFnGlf5vuOXyOWF_6bUw3tRFH4PdNxIKtwVjmo?feat=directlink Edytowane 4 Października 2010 przez zulka01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 04.10.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Może teraz uda mi się wkleić więcejhttp://picasaweb.google.com/zulka2001/MojaWiosna?authkey=Gv1sRgCNzC9Kzp3svGtwE&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 04.10.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witaj Zulka, pięknie. A jak w środku? Ściana w salonie do końca czy nie? Może zdjęcia ze środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 04.10.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ścianka w salonie zgodnie z projektem,wydaje mi się,że wygląda ok.http://picasaweb.google.com/zulka2001/Wnetrza?authkey=Gv1sRgCMbI9K7_g7lh&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania101 05.10.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam wszystkich, Dziękuję - zapach wiosny - poczytam od początku forum, 160 tyś,- tak myśleliśmy, że to w tych granicach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LLU 10.10.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Witam wszystkich, to jest mój pierwszy post,jestem na etapie szukania projektu i zainteresował mnie ten projekt ZAPACH WIOSNY.Ze wzglądu na lokalizację ( Łuków) mam pytanie do hubertuse3- czy moze podać dokładną lokalizację swojego domu , bo przed zakupem projektu bardzo byśmy chcieli zobaczyć dom w "realu" (o ile to możliwe) mój adres e-mail [email protected]. POZDRAWIAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH WIOSNĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapach wiosny 16.10.2010 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Bardzo proszę o poradę!Mój M70 jest w stanie surowym zamkniętym od sierpnia i od tego czasu ścianki wewnętrzne są mokre, zwłaszcza ta w garażu przy właziku, martwi mnie to strasznie, cały ten czas wszystkie okna są uchylone i właśnie nie wiem czy mogę zostawić uchylone okna na całą zimę, czy raczej nie!Czy miał ktoś z Was podobny problem i jak można szybciej osuszyć ściany? Czy zima i mróz mogą w jakiś sposób zagrażać moim ścianom?Bardzo proszę o poradę i podzielenie się własnymi doświadczeniami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz81 17.10.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Powodów zawilgocenia scian może być kilka a konsekwencje "mogą" być straszne- grzyb, pleśń na ścianach. Oczywiście to jet bardzo pesymistyczna wersja. Ale ściany zawilgocone pozostawione na mrozie przez dłuzszy czas właśnie tak mogą się zachować. W oknach masz pozycję tzw. mikrowentylacji klamka ustawiona pod katem 45. Tak pozostawione okna moga przestac cala zime nie powodujac ich uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzik 17.10.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 nowe zdjęcia - http://foto.onet.pl/5n4iz,o4couctk44l4,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lovly-boy 18.10.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Witam wszystkich serdecznie!!Wraz z mężem jesteśmy na etapie poszukiwania projektu domu i Zapach Wiosny bardzo nam przypadł do gustu. Zanim jednak podejmiemy ostateczną decyzję bardzo chcielibyśmy zobaczyc ten domek w realu. I tu moja prośba do budujących zapach w okolicy Rzeszowa ( a kilka osób znajduje się na tym forum:), czy moglibyśmy obejrzec wasze domki?? Bardzo proszę o kontakt na formu albo na maila [email protected]. Szególne uśmiechy kieruję do "daborowski", "corelEB" i "zapach wiosny" - jesteście z podkarpacia, pomóżcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamanka 19.10.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 do wodzika Bardzo podaba mi się sposób wykonania wstępnej elewacji,Chodz mi o rowki (BONIOWANIE).Mam prośbę ,może mi pan napisać w jaki sposób został osiągnięty taki efekttzn.czego pan użył: listew do boniowania czy zrobionych na zamówienie płyt styropianowych z wyfrezowanym rowkiem?proszę mi jeszcze podać jakiej szerokości są te rowki i w jakich odstępach.Efekt jest naprawdę super.gratuluje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzik 20.10.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Zdjęcia robione w trakcie ocieplania. Robota skończona - zaciągnięcie białym klejem jeden raz ( potrzeba jeszcze raz ) i wykończenie boni.Rowki do boni wypalałem boniarką ( cena ok. 230 zł ) szerokość noża 5 cm , głębokość 2 cm - można regulować. Bonie dookienne - styropian 3 cm , szer. 15 cm obrabiany metalowymi kątownikami 2X2 cm. Gotowe listwy do boniowania - dł. 3m,szer.5 cm,głębokość 2 cm wkleja się w rowki.Są to gotowe listwy od razu z siatką,kupione w internetowym sklepie e-millennum.pl ( u nich kupowałem wszystkie listwy - przyokienne , parapetowe , narożnikowe z siatką i samą siatkę ).Cena listwy boniowej - 23,18 zł. Ja za wszystkie listwy i siatkę zapłaciłem ok. 1500 zł. Mi wyszło : 1. Listwa PCV do boniowania z siatką - bonia elewacyjna 5cm - 30 szt. po 3 mb 2. Listwa dylatacyjna PCV do ościeżnic okiennych z siatką - 20 szt. po 2,5 mb 3. Listwa PCV podparapetowa - 6 szt. po 2,0 mb 4. Listwa PCV prosta z siatką - 65 szt. po 2,5 mb do narożników i obrobienia boni przyokiennych5. Siatka podtynkowa z włókna szklanego - 4 rolki -200 m.kw. Życzę dobrej pracy - efekt jest miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapach wiosny 20.10.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Do lovly-boy Niestety nie mogę pomóc, gdyż na co dzień mieszkam za granicą, a w Polsce będę dopiero za parę miesięcy, przykro mi może pozostali podkarpaczowicze pomogą!Dziękuję mariusz81 za poradę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia74 21.10.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Witam,jestem pierwszy raz na forum .Mam nadzieję że w niedalekiej przyszłości dołączę do posiadaczy tego pięknego domku.Z niecierpliwością czekam na zdjęcia z wykonczonych wnętrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamanka 21.10.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 do wodzika Bardzo dziękuje za odpowiedz i za stronę internetową sklepu z listwami do boniowania-napewno skorzystam.A może mi pan jeszcze napisać ile wynosi koszt ocieplenia naszej WIOSENKI?tak orientacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzik 22.10.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Do aniamanka : Oprócz cen o których wczesniej : na obłożenie fundamentów nad ziemią - 2 m.sześć. styropianu AQUA , 8 cm firmy YETICO = ok.650 złna cały dom - 20 m.sześc. styropianu grafitowego 12 cm też YETICO = ok .3800 złdo przyklejenia siatki ( na razie ) 400 kg białego kleju firmy ALPOL = ok. 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts