agusia74 12.04.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Super to wygląda. Gratuluję.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 12.04.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Witam, ale się ruszyło na forum:). Dawać zdjęcia niech wszyscy oczy nacieszą. Ja skromnie, ale mam stan zero:wave: http://img703.imageshack.us/img703/4024/12042011004s.jpg Uploaded with ImageShack.us Na zdjęciu stoję w ogrodzie, widać ? Mam pytanie do tych co przenieśli komin z łazienki do garażu. Czy taką zmianę można zrobić tylko w uzgodnieniu z kierownikiem, czy musi to zrobić projektant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 12.04.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Widać,widać .U mnie zmianę dot. przeniesienia komina zrobił miejscowy architekt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 21.04.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Życzę wszystkim wesołych i wiosennych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipolit.poznan 27.04.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 witam! mój domek krok po kroku https://picasaweb.google.com/104250149018696417683/ZapachWiosny?authkey=Gv1sRgCOWatbqBmOqCpgE# Witam, przymierzam się do budowy Zapachu Wiosny. Mam jednak pytanie do Aniamanka, dotyczące zdjęcia wykonanego na poddaszu. Czy masz standardowy kąt dachu, czy zwiększony ? Zastanawiam się właśnie czy zrobić strop z możliwością późniejszej jego adaptacji. Patrząc po zdjęciu wydaje się być dużo tego miejsca. Czy planujesz zrobić schody, jeśli tak, to gdzie ? Pytanie do wszystkich - czy ktoś buduje zapach wiosny w WIELKOPOLSCE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 01.05.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Witam. Wiem, że pracujecie ale pokażcie swoje postępy, tak miło ogląda się zdjęcia i karmi marzenia. U mnie dziś tak http://img856.imageshack.us/img856/8155/01052011010.jpg Pozdrawiam:) Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimki 02.05.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Witam ponownie Wszystkich. Dawno mnie nie było, ale zimą to nawet nic nadzwyczajnego się nie działo. Obecnie mamy złożoną hydraulikę, elektrykę i chlapnięte tynki. U nas montujemy pompę ciepła, więc mamy już zrobione odwierty i rozłożone całe to ustrojstwo, rozłożone ogrzewanie podłogowe i zamówione okna, ale wstawione będą dopiero w lipcu, a na razie przed nami walka z sufitami i niech sobie chałupka wentyluje. Co do podłogi to mamy już wylane mixokretem co wygląda naprawdę fajnie, są super wypoziomowane i gładkie, w sumie to szkoda, że na ścianach tak się nie da . Wstawiam fotki, ale na nich jeszcze nie ma posadzek tylko rury od ogrzewania podłogowego. Pozdrawiam Wszystkich... http://mimki2.fotosik.pl/zdjecia/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz81 03.05.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Mam pytanie do mimki. Montujesz pompę ciepla, ale komin w kotłowni to chyba nie bedzie Ci potrzebny? Więc jaki był sens aby go murować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 03.05.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Mimki super. U ciebie już widać metę, w tym roku pewnie się wprowadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimki 03.05.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Co do kominów to faktycznie ten w kotłowni jest nie potrzebny, będzie nam służył jako wentylacyjny. W sumie ten od kominka też jest zbędny, bo nie chcemy mieć wędzarni i bałaganu w domu, z tym,że można go potraktować jako awaryjny, jeśli nam się na starość odmieni. Z tymi kominami to dla tego tak wyszło, bo jak mówiliśmy, że chcemy pompę to każdy nam odradzał i za głowę chwytał, gdyż nie mogli pojąć jak to może być ciepło bez kotłowni pieca i całego tego syfu, a że młodzi i głupi to teraz mamy kominów nie wiadomo po co, a wiadomo, że był to jednak spory koszt, pocieszamy się, że chociaż fajnie wyglądają No i mamy morał z tego, żeby nie słuchać nikogo tylko robić swoje, a jakbyśmy zapomnieli to mamy kominy dla przypomnienia. Najlepsze jest to, że teraz entuzjaści palenia w piecach przychodzą i mówią jak to fajnie i dobrze sobie wykombinowaliśmy, no aż ręce opadają. Nie wiem jak to u innych, ale my mamy sporo "dobrych" doradców co staną na działce i próbują rządzić bez pytania oczywiście. Już nawet wiemy, gdzie posadzić jakie rośliny, jak pomalować mieszkanie, jak meble ustawić i kiedy najlepiej się wprowadzić więc nasza wiedza zdobyta jest przeogromna, ale kończę temat, bo zapewne nie jedyni jesteśmy nękani przez ''specjalistów''. Co do wprowadzania to w zasadzie jak się spojrzy to niby tylko trochę i można robić parapetówę, ale z praktyki wiemy, że wykończenia potrafią dobić finansowo i czasowo niejednego, mamy nadzieję, że może damy radę na zimę wskoczyć na swoje, ale wiosna 2012 też byłaby ogromnym sukcesem. Fakt, że jak teraz wchodzimy do domu to widok tynków i podłóg istotnie podnoszą nam humory, ale i cierpliwość nam się już kończy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 03.05.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Mimki trzeba być twardym:), ja gościom przestawiającym mi ściany i planującym ogród mówię: super, zrób tak u siebie, to mój dom i będzie po mojemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 08.05.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witam. U mnie też małe postępy.W długi weekend wysprzątałam działkę ze wszystkich odpadów.Później została wprowadzona do domu woda,a przez kolejne dwa dni przywożona była ziemia i wyrównywany teren.Choć jeszcze nie ma żadnych roślin,to już wygląda znacznie lepiej Jutro wchodzą hydraulicy,a jak wszystko pójdzie dobrze w następny poniedziałek wylewki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 08.05.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witam, pięknie Zulka, naprawdę pięknie to wygląda. U mnie wywieźli tony gruzu i jeszcze pełno leży, taki stan jak u ciebie to marzenie. Wczoraj miałam tak http://img9.imageshack.us/img9/5246/707201112.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 08.05.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 A jeszcze mam pytanie: ile tej ziemi musieliście przywieźć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 08.05.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witaj Lilaer,dzięki za miłe słowa,cieszę się,że nie tyko mnie się podoba . Ziemi przywieźli aż 15 wywrotek (po 23 tony).Dużo,bo działka wymagała sporego wyrównania.Kosztowało to "trochę",ale jestem bardzo zadowolona.Jak tylko wkopię szambo i zrobię ogrodzenie od frontu zaczynam sadzić tuje.Nie wiem,czy nie zmienią mi się plany,ale na dzień dzisiejszy nie planuję żadnych cudów na działce - tuje,trawa,kilka kolorowych krzaków i coś w rodzaju klombu na środku działki. Nie mam zacięcia do prac ogrodowych,więc planuję coś co nie będzie wymagało zbyt dużego nakładu pracy. Gratuluję widocznych postępów na Twojej budowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA.C 09.05.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Witam serdecznie.czy na forum jest Ktoś kto buduje ,,Zapach..." w wielkopolskim -okolice Poznania? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubusss 09.05.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Witam wodzika i ggienek1Jestesmy juz na etapie robienia tynkow szukamy dobrej ekipy w okolicach Warszawy może macie kogos godnego polecenia?Jaką technika robiliscie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubusss 09.05.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Czesc czy ten grafitowy daszek to jest w polysku? czy w macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubusss 09.05.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 pytanie opropo dachu kieruje do Aniamanka:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 12.05.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam.U mnie znów pewne postępy,styropian ułożony pod podłogówkę, pojawiły się również pierwsze grzejniki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts