zulka01 21.08.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Witam, Violka111 musisz przeszukać wątek od początku chłopaki na 100% podawali te dane. Ja mam umowę na cały stan surowy robocizna + materiały. Pozdrawiam. Zulka, co u ciebie? U mnie prostowanie błędów i budowanie już wybudowanego (ktoś wszedł i ściankę wolnostojącą sprowadził do poziomu:(, ale to zmartwienie Boba. Pokaż coś ładnego. Hej:bye: Witaj Lilaer ,od tygodnia nie robiłam żadnych zdjęć,bo z uwagi na chorobę nie byłam na budowie. Brodzik skończony,łazienka i garderoba zafugowana,sypialnie pomalowane. Fuga do woodentcia moim zdaniem wyszła bardzo dobrze,wkleję zdjęcia,ale niestety są kiepskie.Jutro będę na budowie to postaram się coś pstryknąć. W nadchodzącym tygodniu pan stolarz chce montować garderobę ,a ja jeszcze nie mam listew przypodłogowych Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zal2000 21.08.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 I drugie moje pytanie kierowane do osób które już rozpoczęły budowę lub ją zakończyły. Jakie macie wymiary działki Nawiązując do mojej wcześniejszej wypowiedzi to dodam że sporo już na ten temat było ale jeśli znajdzie się ktoś kto jednak byłby w stanie wysłać na priv te info to byłbym mu bardzo ale to bardzo wdzięczny Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 27.08.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam, u mnie drgnęło:wave:http://img98.imageshack.us/img98/3882/dsc00439r.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 28.08.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Witam, u mnie drgnęło:wave: http://img98.imageshack.us/img98/3882/dsc00439r.jpg Pozdrawiam Lilaer, ale masz już piękny domek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 29.08.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Lilaer, no pięknie,wyraźny postęp.Gratuluję. U mnie elewacja skończona,glazury,gresy,malowanie,itd, już na końcówce.W sobotę pan od mebli montował garderobę.Nie zamontowane są jeszcze szuflady i półki na buty,ale już się cieszę,bo chyba uda mi się tam pomieścić wszystko . Był również pomiar drzwi - czekam na wycenę. Zdjęcia jak zwykle marnej jakości,ale wklejam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 29.08.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Zulka, jak ja lubię oglądać zdjęcia z twojego domku, no cudnie po prostu cudnie. I zazdroszczę całym sercem garderoby:), no i finiszu. Jak widzisz mój Bob wziął się do roboty, dzisiaj skończyli kominy i więźbę, niestety nie mogłam pojechać i zobaczyć bo uczyłam się szpachlować ściany (znaczy robię remont kuchni u mojej mamy). Pozdrawiam wszystkich:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 30.08.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Lilaer, zanim się obejrzysz u Ciebie też tak będzie.Wykończeniówka to bardzo miły okres,ale też bardzo męczący.Dziś zostały zamontowane schody na strych i dzięki temu miałam okazję po raz pierwszy go zobaczyć (po drabinie budowlanej nie miałam odwagi). Strych jest na prawdę bardzo duży i już myślę co na nim upchnąć . Wklejam zdjęcia strychu,garażu i jeszcze jedno (może lepsze) garderoby.Kolorek w garażu nieco przekłamany . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 30.08.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Witam,Zulka wykończeniówka może i jest miła ale pewnie sterująca (wybory, kolory:)) no i wykańczająca finansowo. Ty masz szczęśliwie większość za sobą. Byłam dzisiaj popatrzeć na mój domekhttp://img842.imageshack.us/img842/4756/dsc00450xu.jpg Konstrukcja skończona, kominy zafugowane i zaczyna wyglądać jak DOM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 31.08.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 ..........Konstrukcja skończona, kominy zafugowane i zaczyna wyglądać jak DOM:) Dokładnie! To już prawie dom, a nie budowa!. Ja mam SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 01.09.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witam, Po dłuuugim oczekiwaniu nareszcie "wyprowadzili" mi skrzynkę elektryczną za ogrodzenie.Poza tym niezastąpiony pan Krzysio (glazurnik) ułożył już gres na ganku,jutro będzie układał taras. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka111 01.09.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 :yes:witaj Zulka.wszystko wygląda suuuuper ślicznie,bardzo lubie oglądać fotki które wrzucasz i czekam na kolejne:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 01.09.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Cześć Zulka, płytki ładne, ale kto to odbija się w szybie drzwi wejściowych ? czy to ty czy nie ty?A ta skrzynka to stoi na twoim terenie? Ja między moją działką a chodnikiem mam gminny trawnik, to czy mogę na nim postawić skrzynkę? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 01.09.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Violka dzięki za miłe słowa,kolejne zdjęcia będą w przyszłym tygodniu . Lilaer , skrzynka stoi w pasie drogowym.Myślę,że u Ciebie może stanąć na trawniku.Powinnaś mieć to ujęte w planie zagospodarowania działki.U mnie wywalili ją w linii prostej od słupa,który stoi na mojej działce,ale najważniejsze,że wreszcie to zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek57 02.09.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 witam wszystkich budowniczych wiosenek , dawno mnie nie było na forum ostatnio jak walczyłem z biurokracją . od tej pory przez półtora miesiąca trochę się posuneła do przodu moja wiosna . załączam trochę fotek z historii mojej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek57 02.09.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 witam wszystkich budowniczych wiosenek , dawno mnie nie było na forum ostatnio jak walczyłem z biurokracją . od tej pory przez półtora miesiąca trochę się posuneła do przodu moja wiosna . załączam trochę fotek z historii mojej budowy. w związku z tym że można dodać tylko 5 fotek dodam na raty jeszcze jeden zestaw foto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka111 03.09.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 :)ww związku z tym że można dodać tylko 5 fotek dodam na raty jeszcze jeden zestaw foto... :)witam Lutek.kiedy ja dotre do tego etapu,u mnie póki co stan zero,niebwem ruszymy z murami.prosze jak możesz napisz ile materiału poszło ci na mury ,chodzi głównie o pustaki.z góry dziękuje za odpowiedz pozdrawiam violka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 03.09.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Witaj Lutek, życzę bezproblemowej budowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 05.09.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witaj Lutek i powodzenia. Mam wreszcie bramę i furtkę,ale żeby nie było pełni szczęścia to zabrakło dwóch sztachet .Gres na tarasie już leży, jutro fugowanie.Wklejam kilka zdjęć,może tym razem nieco lepsze. W sobotę ciąg dalszy montażu garderoby i montaż mebli łazienkowych. Lilaer,co u Ciebie - gdzie zdjęcia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 05.09.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witam, bardzo ładnie, bardzo:yes:, podobają mi się u ciebie słupy (w projekcie są takie za krótkie, znaczy brakuje jednego rzędu klinkieru). Całość prezentuje się elegancko, bardzo spójnie. Ja nie mam zdjęć, bo brak postępów, (dzisiaj byliśmy na budowie na spotkaniu z panem od przyłączy wod-kan), chłopaki odbudowali zniszczoną ściankę w salonie, cieśle pobejcowali nabitkę (coś robią ale szału nie ma), chyba w tym roku zabijemy otwory dechami, uprzątniemy działkę i ogrodzimy ( no i przyłącza) a dalej ruszymy wczesną wiosną. A jak koszty? zrobiłaś już rachunek sumienia? chętnie zobaczę ile ci wyszło za poszczególne etapy. Pozdrawiam, pokażę dach jak tylko położą, paaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 06.09.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Zulka, specjalnie dla ciebie dzisiejszy urobek:yes:http://img843.imageshack.us/img843/1122/dsc00472f.jpg i kolor nabitki http://img847.imageshack.us/img847/5106/dsc00469c.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts