Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZAPACH WIOSNY M70

Recommended Posts

Witam,

Violka111 musisz przeszukać wątek od początku chłopaki na 100% podawali te dane. Ja mam umowę na cały stan surowy robocizna + materiały. Pozdrawiam.

Zulka, co u ciebie? U mnie prostowanie błędów i budowanie już wybudowanego (ktoś wszedł i ściankę wolnostojącą sprowadził do poziomu:(, ale to zmartwienie Boba. Pokaż coś ładnego. Hej:bye:

Witaj Lilaer ,od tygodnia nie robiłam żadnych zdjęć,bo z uwagi na chorobę nie byłam na budowie.

Brodzik skończony,łazienka i garderoba zafugowana,sypialnie pomalowane.

Fuga do woodentcia moim zdaniem wyszła bardzo dobrze,wkleję zdjęcia,ale niestety są kiepskie.Jutro będę na budowie to postaram się coś pstryknąć.

DSC00956m.jpgDSC00952m.jpg

W nadchodzącym tygodniu pan stolarz chce montować garderobę :lol2:,a ja jeszcze nie mam listew przypodłogowych :sick:

Pozdrawiam:bye:

• Odpowiedzi 931
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I drugie moje pytanie kierowane do osób które już rozpoczęły budowę lub ją zakończyły.

Jakie macie wymiary działki

Nawiązując do mojej wcześniejszej wypowiedzi to dodam że sporo już na ten temat było ale jeśli znajdzie się ktoś kto jednak byłby w stanie wysłać na priv te info to byłbym mu bardzo ale to bardzo wdzięczny :)

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)

Lilaer, no pięknie,wyraźny postęp.Gratuluję.

U mnie elewacja skończona,glazury,gresy,malowanie,itd, już na końcówce.W sobotę pan od mebli montował garderobę.Nie zamontowane są jeszcze szuflady i półki na buty,ale już się cieszę,bo chyba uda mi się tam pomieścić wszystko :D.

Był również pomiar drzwi - czekam na wycenę.

Zdjęcia jak zwykle marnej jakości,ale wklejam.

DSC01007.jpgDSC01006.jpgDSC01005.jpgDSC01008.jpgDSC01009.jpg

Pozdrawiam :bye:

Zulka, jak ja lubię oglądać zdjęcia z twojego domku, no cudnie po prostu cudnie.

I zazdroszczę całym sercem garderoby:), no i finiszu.

Jak widzisz mój Bob wziął się do roboty, dzisiaj skończyli kominy i więźbę, niestety nie mogłam pojechać i zobaczyć bo uczyłam się szpachlować ściany (znaczy robię remont kuchni u mojej mamy). Pozdrawiam wszystkich:bye:

Lilaer, zanim się obejrzysz u Ciebie też tak będzie.Wykończeniówka to bardzo miły okres,ale też bardzo męczący.Dziś zostały zamontowane schody na strych i dzięki temu miałam okazję po raz pierwszy go zobaczyć (po drabinie budowlanej nie miałam odwagi). Strych jest na prawdę bardzo duży i już myślę co na nim upchnąć ;).

Wklejam zdjęcia strychu,garażu i jeszcze jedno (może lepsze) garderoby.Kolorek w garażu nieco przekłamany :D.

DSC01027.jpgDSC01025.jpgDSC01018.jpg

Witam,

Zulka wykończeniówka może i jest miła ale pewnie sterująca (wybory, kolory:)) no i wykańczająca finansowo. Ty masz szczęśliwie większość za sobą.

Byłam dzisiaj popatrzeć na mój domek

http://img842.imageshack.us/img842/4756/dsc00450xu.jpg

Konstrukcja skończona, kominy zafugowane i zaczyna wyglądać jak DOM:)

Violka dzięki za miłe słowa,kolejne zdjęcia będą w przyszłym tygodniu :yes:.

Lilaer , skrzynka stoi w pasie drogowym.Myślę,że u Ciebie może stanąć na trawniku.Powinnaś mieć to ujęte w planie zagospodarowania działki.U mnie wywalili ją w linii prostej od słupa,który stoi na mojej działce,ale najważniejsze,że wreszcie to zrobili.

:goodnight:

witam wszystkich budowniczych wiosenek , dawno mnie nie było na forum ostatnio jak walczyłem z biurokracją . od tej pory przez półtora miesiąca trochę się posuneła do przodu moja wiosna . załączam trochę fotek z historii mojej budowy.

w związku z tym że można dodać tylko 5 fotek dodam na raty jeszcze jeden zestaw foto...

0094foto.jpg

0098foto.jpg

0155foto.jpg

0171foto.jpg

0185foto.jpg

:)w

w związku z tym że można dodać tylko 5 fotek dodam na raty jeszcze jeden zestaw foto...

:)witam Lutek.kiedy ja dotre do tego etapu,u mnie póki co stan zero,niebwem ruszymy z murami.prosze jak możesz napisz ile materiału poszło ci na mury ,chodzi głównie o pustaki.z góry dziękuje za odpowiedz pozdrawiam violka

Witaj Lutek i powodzenia.

Mam wreszcie bramę i furtkę,ale żeby nie było pełni szczęścia to zabrakło dwóch sztachet :mad:.Gres na tarasie już leży, jutro fugowanie.Wklejam kilka zdjęć,może tym razem nieco lepsze.

DSC00912 (2).jpgDSC00916 (2).jpgDSC00917 (2).jpgDSC00918 (2).jpgDSC00919 (2).jpg

W sobotę ciąg dalszy montażu garderoby i montaż mebli łazienkowych.

Lilaer,co u Ciebie - gdzie zdjęcia?

Witam, bardzo ładnie, bardzo:yes:, podobają mi się u ciebie słupy (w projekcie są takie za krótkie, znaczy brakuje jednego rzędu klinkieru). Całość prezentuje się elegancko, bardzo spójnie. Ja nie mam zdjęć, bo brak postępów, (dzisiaj byliśmy na budowie na spotkaniu z panem od przyłączy wod-kan), chłopaki odbudowali zniszczoną ściankę w salonie, cieśle pobejcowali nabitkę (coś robią ale szału nie ma), chyba w tym roku zabijemy otwory dechami, uprzątniemy działkę i ogrodzimy ( no i przyłącza) a dalej ruszymy wczesną wiosną. A jak koszty? zrobiłaś już rachunek sumienia? chętnie zobaczę ile ci wyszło za poszczególne etapy. Pozdrawiam, pokażę dach jak tylko położą, paaa