Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZAPACH WIOSNY M70

Recommended Posts

• Odpowiedzi 931
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich budujących,w końcu udało się wstawić kilka fotek,w tej chwili walczymy z instalacjami elektrycznymi, czekamy na drzwi wejściowe i bramę garażową.

Pozdrawiamy.

http://img69.imageshack.us/img69/6011/112011ztelefonu021.jpg

http://img689.imageshack.us/img689/1194/112011ztelefonu023.jpg

http://img856.imageshack.us/img856/8971/112011ztelefonu017.jpg

Pawelh, jak patrzę na twoje zdjęcia to tylko jedno mogę powiedzieć: naszym wiosenkom pięknie w każdym kolorze. Na mojej wsi (już tak o nie myślę:)) kilka kobiet (mężczyźni jacyś mało mowni) powiedziało: "będzie miała pani najładniejszy dom we wsi" - no, dobry gust mają kobitki:yes:. Pozdrawiam

Lidka,miałam nadzieję,że będzie Ci się podobać :D (nasze kolory).Kostka to akropol kasztan + pikola pastello (prawie identyczna jak elewacja) Libetu.Wyszło tego 175m2. Cieszę się jak dziecko,bo wygląda fajnie i wreszcie wjeżdżam do garażu.Jeśli uda mi się jutro zrobić lepsze zdjęcia-zaraz wkleję.

Pozdrawiam :bye:

Lidka,miałam nadzieję,że będzie Ci się podobać :D (nasze kolory).Kostka to akropol kasztan + pikola pastello (prawie identyczna jak elewacja) Libetu.Wyszło tego 175m2. Cieszę się jak dziecko,bo wygląda fajnie i wreszcie wjeżdżam do garażu.Jeśli uda mi się jutro zrobić lepsze zdjęcia-zaraz wkleję.

Pozdrawiam :bye:

:)zulka wyglada to wszystko naprawde super,kolory bardzo eleganckie:),baaardzo prosze o wiecej zdjeć,daj sie nam troszke pocieszyc,a może tak coś z wnętrza tego ślicznego domku:).czekam niecierpliwie:yes:

• 2 weeks później...
Witaj lutek57, żeby położyć dachówkę zwiększyliśmy przekroje więźby (nie wiem o ile), no i nad salonem kierownik z wykonawcą dachu stwierdzili, że na wszelki wypadek dołożą płatew po stronie salonu. Mój dach jest podniesiony o 5 stopni, nie wiem czy to było konieczne, ale mnie przekonali, że teraz to się na pewno nie ugnie (a wykonawca nie doliczał mi za takie dodatki). Pozdrawiam

• 3 weeks później...
Witam. Mam pytanie do osób które już mieszkają w swoich domkach. Interesuje mnie jak ogrzewacie wiosenki tzn. czy są to kotłownie gazowe czy może jakieś inne rozwiązania. Jeśli ktoś ogrzewa gazem to może napisze jakie są koszty ogrzania takiego domku. Zgodnie z projektem podane jest zapotrzebowanie ok 4 tys m3 gazu rocznie razem z c.w.u. i kuchenką przy obecnych cenach gazu to ok 12 tys zł/rok czyli 1000zł/miesiąc !!! Możecie poprawić mi humor i napisać że nie wygląda to aż tak źle :) Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

frost07 dokładnie ci nie odpowiem ale sporo. Ja w tej chwili mam dach pod papą + pełne deskowanie + drewniany strop jak w projekcie. Teraz rozglądam się za blachą podoba mi się rukki finera ale to jedna z droższych blach. Mam wycenę na tą blachę to koszt ok 20 tyś razem z rynnami + robocizna. Więc podsumowując koszt dachu to ok 40 tyś. Tak to wyszło u mnie, czy to tanio- drogo nie wiem.

Pozdrawiam i gratuluję dobrego wyboru- Wiosna to fajny domek