Gość brzezinol 22.01.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam!Na wstępie pozdrawiam wszystkich, którzy budują lub wybudowali "Zapach wiosny". Ja jestem na etapie pozwolenia budowę oraz zmian w projekcie, mam w związku z tym pytanie.W projekcie więźby dachowej jest przewidziane pełne deskowanie. Tu nie mam akurat wątpliwości.Jedyną wątpliwą rzeczą jest grubość deski owego deskowania, która w/g projektu wynosi 3.8 cm, a to przecież już gruba belka nie deska na dach... Jak Wy rozwiązaliście sprawę deskowania dachu? pozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 22.01.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 zulka01 jak się mieszka- jak nasza wiosna sprawdza się w praktyce ?. pozdrawiam Witam, Właściwie to jeszcze nie mieszkam.Na razie spędzam na wsi weekendy,czasem trochę dłużej.Nasza Wiosna jest na prawdę bardzo funkcjonalnym domkiem,całkiem spora przestrzeń,a jednocześnie wszystko "pod ręką". Mieszkać się będzie na prawdę wygodnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawikrrg 22.01.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 zulka01 to i tak fajnie bo masz już dużo zrobionePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 23.01.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) Już byliśmy w ogródku, już witaliśmy się z gąską i nagle zobaczyliśmy M93 Jesienna Zaduma. Teraz jesteśmy jakby na początku. Zaduma jest 12m2 większa ale chyba wyjdzie taniej w budowie. Ma prostszy dach i na ty się zaoszczędzi. Po likwidacji spiżarki wychodzi całkiem fajna kuchnia z możliwością wstawienia stołu. Ehh. Edytowane 23 Stycznia 2012 przez Shooter10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frost07 24.01.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 witam dzis mialam przyjemnosc zobaczyc wiosenke w realu....i moj wybor byl sluszny! fajny funkcjonalny domek i wcale niemaly:) Dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frost07 29.01.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 witampokazcie Swoje wnetrza z wiosenki...jestem przeciekawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frost07 01.02.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 witam...co tu kaka cisza..nikt sie jescze nie wprowadzil do wiosenki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMILCIA85 01.02.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 witam wszystkich forumowiczów budujących domek według projektu ZAPACH WIOSNY .... Ja wspólnie z mężem jestem na etapie wyboru projektu. Na 99,9% będzie to projekt ZAPACH WIOSNY, ale wariant domu parterowego z użytkowym poddaszem. Wariant parterowy też nam się podoba, z tym że ma tylko 3 pokoje.... Bardzo się cieszę że stworzyliście ten temat... przejrzałam wszystko od a do z, dziękuję za wszystkie wpisy, rady oraz śliczne zdjęcia. Przed ostatecznym wyborem i zakupem projektu, chciałabym obejrzeć wiosenkę na żywo, aby utwierdzić się w przekonaniu że jest to właśnie TO. Bardzo proszę o taką możliwość i proszę o kontakt osoby, które wybudowały domek w województwie lubelskim. pozdrawiam i życzę wszystkim forumowiczom CIERPLIWOŚCI i WYTRWAŁOŚCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 02.02.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Jest też wariant parterowy z 4 pokojami: http://projekty.muratordom.pl/projekt_zapach-wiosny,1261,1,0.htm?frm_search=1&id_grupy=0&nazwa=zapach&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=0&y=0&nr=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMILCIA85 02.02.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 ale w wariancie parterowym z użytkowym poddaszem jest 4 pokoje plus jeszcze pokój dzienny... Planujemy aby na dole dla siebie zrobić sypialnię a obok z tego pomieszczenia zrobić garderobę...i wtedy na poddaszu zostają dwa pokoje Czekam na Was drodzy forumowicze... odzywajcie się, ja cały czas obserwuję forum i liczę na to, że będę mogła zobaczyć domek gdzieś na żywo... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia74 02.02.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Do Wodzika!Co u Ciebie? Bardzo jestem ciekawa jak wygląda teraz Twoja wiosenka wewnątrz bo prace na pewno poszły do przodu. Czekam na nowe zdjęcia i pozdrawiam. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 13.02.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witam. Mam pytanie do osób które już mieszkają w swoich domkach. Interesuje mnie jak ogrzewacie wiosenki tzn. czy są to kotłownie gazowe czy może jakieś inne rozwiązania. Jeśli ktoś ogrzewa gazem to może napisze jakie są koszty ogrzania takiego domku. Zgodnie z projektem podane jest zapotrzebowanie ok 4 tys m3 gazu rocznie razem z c.w.u. i kuchenką przy obecnych cenach gazu to ok 12 tys zł/rok czyli 1000zł/miesiąc !!! Możecie poprawić mi humor i napisać że nie wygląda to aż tak źle Pozdrawiam. U mnie jest kotłownia gazowa,ale gazu używam tylko do ogrzewania i podgrzania wody (gotuję na płycie indukcyjnej).Poza tym jeszcze nie mieszkam w nowym domu na stałe,ale ogrzewam go bez przerwy od momentu włączenia gazu.Ogrzewanie ustawiam na dwie temperatury - w zależności od tego czy jestem w domu,czy nie. Jeśli jestem ustawiam programator na 22-23 stopnie, natomiast jeśli mnie nie ma na 19-20 stopni. Przez 3,5 m-ca zużyłam 680m3 gazu. Do PGNiG podałam 700m3 i dostałam rachunek na kwotę 1.474,52zł ,tak więc 1m3 wraz ze wszystkimi opłatami dodatkowymi (abonamentowa 8,2zł/m-c i sieciowa stała 48,30zł/m-c) kosztuje mnie 2,11 brutto. Wydaje mi się,że nie jest tak tragicznie,a myślę,że jeszcze "coś" udałoby się zaoszczędzić ustawiając niższą temperaturę na noc. Nie wiem czy Ci poprawiłam humor,ale przynajmniej próbowałam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micha26 16.02.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 U mnie jest kotłownia gazowa,ale gazu używam tylko do ogrzewania i podgrzania wody (gotuję na płycie indukcyjnej).Poza tym jeszcze nie mieszkam w nowym domu na stałe,ale ogrzewam go bez przerwy od momentu włączenia gazu.Ogrzewanie ustawiam na dwie temperatury - w zależności od tego czy jestem w domu,czy nie. Jeśli jestem ustawiam programator na 22-23 stopnie, natomiast jeśli mnie nie ma na 19-20 stopni. Przez 3,5 m-ca zużyłam 680m3 gazu. Do PGNiG podałam 700m3 i dostałam rachunek na kwotę 1.474,52zł ,tak więc 1m3 wraz ze wszystkimi opłatami dodatkowymi (abonamentowa 8,2zł/m-c i sieciowa stała 48,30zł/m-c) kosztuje mnie 2,11 brutto. Wydaje mi się,że nie jest tak tragicznie,a myślę,że jeszcze "coś" udałoby się zaoszczędzić ustawiając niższą temperaturę na noc. Nie wiem czy Ci poprawiłam humor,ale przynajmniej próbowałam Pozdrawiam Witam. Poprawiłaś i to bardzo Czytam dużo na forum i jednak będę zakładał gaz , mam jeszcze tylko pytanko , ogrzewanie jest podłogowe czy standardowe grzejniki bo ja myślę zrobić 100% podłogówkę plus grzejnik drabinkowy w łazience i jeden grzejnik w garażu. 1500 zł za 3,5 miesiąca to jak dla mnie jest super wynik Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 16.02.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ogrzewanie mam "mieszane". Grzejniki są w sypialniach,garderobie,garażu i kotłowni,a na reszcie powierzchni podłogówka. Radzę Ci wrzucić jakiś mały grzejnik również do kotłowni.U mnie go nie było i w kotłowni było zimno,temperatura była niższa o jakieś 7-8 stopni niż w części mieszkalnej.Dlatego poprosiłam o "dorobienie" grzejnika i teraz jest ok.W łazience poza podłogówką jest oczywiście grzejnik drabinkowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micha26 16.02.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Wielkie dzięki za dobre rady Jak będę w potrzebie to jeszcze się zwrócę o kolejne czyli pewnie jeszcze nie jeden raz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 19.02.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 W kuchni robicie ogrzewanie podłogowe czy normalny kaloryfer? Jak przy podłogowym ma się to, że spora część będzie pod meblami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 21.02.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 U mnie jest podłogówka,z pominięciem miejsc,na których stoją meble (ok.60 cm od ścian). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonia11 04.03.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Witam Szukam projektu na swój wymarzony domek i chyba znalazłam,chyba będzie to wiosenka:) Zulka normalnie nie moge sie napatrzeć,pięknie masz.Sama wszystko robisz,czy masz projektanta? I pytanie ktore na tym forum padał tysiac razy,ile Was już wiosenka wyniosła? Pytanie do osób mieszkajacych w SOCHACZEWIE a wiem że kilka sób buduje,można obejrzeć domek osobiście,tak sie składa że ja też mieszkam w tym mieście:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonia11 10.03.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Nikt nie buduje wiosenki:( Mam pytanie,czy można zlikwidować jeden komin,ten co jest w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kyllu 12.03.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Witam wszystkich Mam taką prośbę, bo wraz z żoną jesteśmy zainteresowani tym projektem wiosenki i bardzo chcielibyśmy obejrzeć go w rzeczywistości. Czy ktoś z podkarpacia mógłby pokazać nam domek? Bylibyśmy ogromnie wdzięczni . [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts