Annis 17.05.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Lilaer,Mam pytanie dotyczące okna w kuchni. O ile okno zostało powiększone? Z tego, co pamiętam, to nie poszerzaliście domu, zrobił to tylko Wodzik, a na tym ostatnim zdjęciu widać, że okno jest powiększone. I na jakiej wysokości jest teraz dolna krawędź okna? Pytam, bo ciekawi mnie, czy można jeszcze powiększyć je w dół, żeby blat kuchenny był na równi z parapetem. Oczywiście odliczę potem wylewki.Proszę napisz na priv, jeśli możesz, jaki macie koszt do stanu surowego zamkniętego? Ciekawi mnie, czy można troszeczkę taniej niż murator podaje. A tak w ogóle to bardzo mi się Wasze Zapachy Wiosny podobają. Jest to również jedna z nielicznych parterówek, które podobają się mojemu mężowi.Mam nadzieję, że wkrótce zobaczę ją na żywo - jeśli tylko będę miała szczęście i spotkam właścicieli pewnej Wiosenki, która znajduje się ode mnie o jakieś dwa kilometry. PzdrAnnis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micha26 18.05.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Lilaer , witam. Widzę że macie pokryty dach dachówką i mam pytanie czy zmienialiście więźbę pytam bo mam różne opinie od cieśli jeden mówi że więźba mocna i pod dachówkę można nawet krokwie zmienić na 20 zamiast 22 inny że trzeba zrobić podpory bo będzie się dach uginał możesz mi powiedzieć jak było u Was ? Czy macie dach zgodny z projektem czy robiliście jakieś zmiany pod dachówkę ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 25.05.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Witam, Annis okno jest szerokości 150 cm na 120 cm wysokie (tak jak w projekcie) wysokość od podłogi 110 cm (ja chcę mieć wyżej niż blat). O kosztach napiszę jak będę w domu boteraz jestem w pracy:D. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 25.05.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Micha26, dach mamy podniesiony do 30 stopni. Co do więźby to wszyscy mówili, że jest przewymiarowana i można kłaść śmiało dachówkę, ale na wszelki wypadek powiększyliśmy przekroje (nie wiem o ile) i jeszcze mamy dodatową płatew nad salonem bo cieśla się trochę obawiał, że dach się może ugiąć (w projekcie jest płatew tylko z jednej strony).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micha26 26.05.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Dzięki , właśnie o tą płatew nad salonem mi chodziło to samo mówił mój cieśla że dach może się uginać , teraz już wiem że na pewno będzie podparty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek57 27.05.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 witam dawno mnie tu nie było ale mogę powiedzieć konkrety na temat DACHU . dach mam pokryty dachówką betonową euronitu i wymagało to zwiększeniua przekroju krokwi K7 do przekroju 12/22 przez nabicie jednostronne desek o przekroju 5x22 drewno klasy C27 . konkretnie sześć krokwi nad salonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micha26 28.05.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Witam Lutek57. Myślę też o dachówce z Euronitu czarna S. Możesz napisać jaki był koszt dachówki razem z gąsiorami i łącznikami ? U mnie cena za metr kwadratowy dachówki to 19 zł ale jestem ciekaw jaki będzie koszt całkowity miałem zrobioną wycenę ale taką pobieżną i boje się że sprzedawca mógł zaniżyć ilości i tym samym koszt końcowy. Jeśli możesz to bardzo bym prosił o podanie całkowitego kosztu dachówki. I jeszcze jedno jak wygląda dach , podoba się ? Jaką masz opinie na temat dachówki z Euronitu ? bo na forach raczej ma dobrą opinie ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimki 29.05.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/de207970ed1f6ee8.htmlmy jesteśmy mniej więcej na tym etapie, aktualnie lepimy glazure w pralni, może i brzydka ale kosztowała 9.99pln (2fotki wstawione na stronie-na kolana nie powala), pralnia jest w pomieszczeniu na kotłownie bo mamy tam tylko bolier i maszynerię od pompy, jak na takie zacne pomieszczenie to dla nas git przynajmniej czysto będzie...pozdrawiamy... Edytowane 30 Maja 2012 przez mimki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 30.05.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Witam, Mimki bardzo fajna pralnia. Ja się jeszcze nie wiem czy mała wanienka czy jakiś zlew ale myślę, że w takiej wanience wygodniej umyć ruszt do grilla a nawet wykąpać psa. Mam pytanie o cokół, czy będzie równej wysokości (jakiej?) wszędzie? I wymiary zabudowy pod oświetlenie w kuchni, ja powiedziałam 60 cm szerokie i 15 wysokie, zastanawiam się czy dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimki 31.05.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 W pralni mamy metrowa wannę z długim kranem właśnie po to żeby szorować w niej różne paskudztwa lub coś namoczyć i nie robić bałaganu w łazience, mam nadzieję że się sprawdzi. Co do półek z oświetleniem to musze je zmierzyć bo robił je mąż i z tego co pamietam że troche na oko więc mam nadzieję że dobrze pomierzył i szafki będą dobrze wyglądały sprawdzę wymiary i je podam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek57 31.05.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witam Lutek57. Myślę też o dachówce z Euronitu czarna S. Możesz napisać jaki był koszt dachówki razem z gąsiorami i łącznikami ? U mnie cena za metr kwadratowy dachówki to 19 zł ale jestem ciekaw jaki będzie koszt całkowity miałem zrobioną wycenę ale taką pobieżną i boje się że sprzedawca mógł zaniżyć ilości i tym samym koszt końcowy. Jeśli możesz to bardzo bym prosił o podanie całkowitego kosztu dachówki. I jeszcze jedno jak wygląda dach , podoba się ? Jaką masz opinie na temat dachówki z Euronitu ? bo na forach raczej ma dobrą opinie ? Pozdrawiam. witam o finansach nie chcę za dużo pisać . mam dachówkę euronitu czerwoną i jest naprawdę ładna . polecam poszukać firmę która sprzedaje i układa dachówkę , nie ma wtedy problemów z odpadkami i ile jej kupić gdyż firma wykonuje krycie na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimki 01.06.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 odpowiadam lilaer w kuchni mamy podobne wymiary półek oświetleniowych bo 65x14,5 cm mąż robił je na oko i mam nadzieję że wiszące szafki kuchenne bedą pod nimi dobrze wyglądać a cokołów my nie robimy na każdej scianie a tam gdzie będzie (na ścianie od strony łazienki) będzie miał ze 30 cm a na ścianie od dużych drzwi tarasowych wogóle go nie robimy bo mamy zamiar zrobić tam coś w rodzaju patio i wyłożyć spory kawałek wokół domu płytką, żeby dzieciaki mogły swobodnie jeździc wkoło domu na rolkach i rowerach chyba podobna płytkę do tej co ma zulka01 widzieliśmy ułożoną u ludzi pod lublinem i wygląda świetnie, bo na palecie jest mix odcieni i wychodzi to bardzo efektownie, a po ułożeniu nie ma uskoków między płytkami i dzieciakom lepiej sie po czymś takim jeździ i trudniej sie przewrócic a jak już coś się wydarzy to tak sobie kolan nie pozdzierają, no i jak czymś się poplami to nic nie szkodzi bo cały chodnik jest ciapaty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniam01 09.06.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Witam wszystkich, jestem tutaj nowa:) z mężem prawdopodobnie zdecydujemy się na projekt zapach wiosny, chciałabym zobaczyć projekt w realu, czy ktoś jest tutaj z okolic Katowic, rybnika???proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pompka 10.06.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Witam i pozdrawiam wszystkich budujących Zapach Wiosny. Wraz z żoną jesteśmy zainteresowani tym projektem i prześledziliśmy forum dotyczące budowy tego domku. Mieszkamy w Zielonej Górze i warto byłoby obejrzeć budowę na żywo przed podjęciem decyzji. Zauważyłem na forum, że violka111 buduje w Zielonej Górze dlatego mam prośbę do violka111 i wszystkich, którzy budują w lubuskim o możliwość zobaczenia budowy domu. Proszę o kontakt mailowy [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniam01 11.06.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Mam pytanie bardzo proszę o przesłanie kosztorysu budowy, zdecydowaliśmy się na wiosenkę i wstępnie chcieliśmy oszacować ile kasy potrzebujemy. po analizie wpisów na forum i obejrzeniu fotek, wiemy już że będzie to ten projekt. podaję prywatnego emila: [email protected]. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniam01 11.06.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Mam pytanie do lilaer lub innych bardzo proszę o przesłanie kosztorysu budowy, zdecydowaliśmy się na wiosenkę i wstępnie chcieliśmy oszacować ile kasy potrzebujemy. po analizie wpisów na forum i obejrzeniu fotek, wiemy już że będzie to ten projekt. podaję prywatnego emila: [email protected]. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawikrrg 01.07.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Witam. Ale tu grobowa cisza chyba wszyscy dłubią w swoich Wiosenkach, a może to przez Euro. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adin 27 06.07.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Witam wszystkich serdecznie. W zeszłym roku z żoną podjęliśmy decyzję o budowie M70 projekt przekonał nas w 100%. Po obejrzeniu domu na żywo u Pani LIdki (czytaj Lilaer) pozdrawiamy serdecznie wiedzieliśmy zę to nasz dom. No i tak po wszystkich perturbacjach związanych z polską papierologią (koszmar) dnia 02.07.2012 zaczęło się wjechał ciężki sprzęt i ruszyła machina prac. Jak na razie mamy dużo zapału i chęci mamy nadzieję że tak będzie przez cały okres budowy. Pozdrawiamy serdecznie wszystkich miłośników M70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 06.07.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Witam, jesteśmy zajęci wyborami i sprzątaniem po fachowcach:evil:, a to efektyhttp://img651.imageshack.us/img651/2572/dsc00175ea.jpg jeszcze nie skończona struktura bo czekamy na drzwi, ale kolor już jest:p.Adin27, będę śledzić postępy, pozdrowienia dla całej rodzinki i oczywiście zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka111 08.07.2012 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Witam, jesteśmy zajęci wyborami i sprzątaniem po fachowcach:evil:, a to efekty http://img651.imageshack.us/img651/2572/dsc00175ea.jpg jeszcze nie skończona struktura bo czekamy na drzwi, ale kolor już jest:p. Adin27, będę śledzić postępy, pozdrowienia dla całej rodzinki i oczywiście zapraszam domek widziałam z elewacją w piątek i baardzo nam się podoba aż przystaneliśmy żeby nacieszyć oko:yes:u nas do tego etapu jeszcze sporo czasu,ale decyzja o kolorze elewacji chyba zapadła i będzie to,,mały[wcale nie taki mały]biały domek,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts