Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZAPACH WIOSNY M70

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 931
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam! Brzezinol fajnie że pokazałeś swoją wiosenkę.Widzę że masz zaadoptowane poddasze. Ja zastanawiam się nad adaptacją I ciągle się wacham.Czy na poddaszu masz też łazienkę?Gdze znajują się schody na górę? .Czy możesz mi wysłać na maila więcej fotek poddasza i schodów ? Ze zdięć wnioskuje ,że jest to chyba m70 b? Bardzo proszę cię o fotki , może rozwieją moje wątpliwości!!! mój mail [email protected]

Wiosenka okolice Warszawy i Mińska

witam ponownie

mam pytanie czy ktoś buduje lub wybudował taki domek w województwie mazowieckim okolice warszawy, mińska mazowieckiego, bardzo będe wdzieczny za informacje i nawiązanie kontaktu chciałbym na żywo zobaczyć przed zakupem projektu, z góry dziękuje za odpowiedzi

Gość brzezinol
Witam! Brzezinol fajnie że pokazałeś swoją wiosenkę.Widzę że masz zaadoptowane poddasze.

Poddasze jest po prostu ocieplone i wykończone na czysto.

Schodów nie ma, poddasze nie jest użytkowe, ale ma być obszernym strychem z instalacjami CO, stąd tyle okien.

Po oddaniu budynku do użytkowania, może coś się zmieni w tej kwestii, gdyż w projekcie został zmodyfikowany dach, stąd zapewne wrażenie, że projekt jest inny.

Projekt to Murator M70a, wersja parterowa.

Bardzo proszę cię o fotki , może rozwieją moje wątpliwości!!!

Fotki dostępne są jedynie tu:

https://plus.google.com/photos/112860144117704490746/albums/5742505484964150497?authkey=CJKR6YyE9LXpqQE

Kontaktuje się tylko poprzez pocztę tu na forum, z góry przepraszam za taką postawę.

pozdrawiam

Piotrek

KOMINEK WE WIOSENCE

witam

mam prosbę aby ktos z budujących kominek we wiosence wypowiedział sie na temat kosztów całego przedsięwzięcia

czyli zakup wkładu (jakis średniej klasy) zakup wszystkich potrzebnych podzespołów oraz robocizna i rozprowadzenia czyli rury

prosze o podanie przybliżonego kosztu za całość z komikiem, podzespołami i robocizną

HEJ

Proszę napiszcie ile Was kosztowała robocizna za zrobienie tynków wewnętrznych ( u nas chce 14 zł za metr kw.) , tynki zewnetrzne tzn. klejenie styropianu, dyblowanie siatką i 2 razy klej( u nas chce 25 zł za metr kw. ) a za posadzki chce 25 zł zametr kw. Czy to są normalne ceny?

Miłego budowania :)

• 4 weeks później...
  • 3 months później...
  • 3 weeks później...

Witam wszystkich bardzo serdecznie :p

do tej pory bierny czytelnik tego wątku, od dziś pełnoprawny użytkownik forum.

moja wersja to m70a odbicie lustrzane.

budowa rozpoczęta w maju 2013

Zduńska Wola woj. łódzkie.

zapraszam do galerii.:bye:

https://plus.google.com/photos/100832726958090950151/albums/5975361358592968097?banner=pwa

Piotr

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 months później...
HEJ

Proszę napiszcie ile Was kosztowała robocizna za zrobienie tynków wewnętrznych ( u nas chce 14 zł za metr kw.) , tynki zewnetrzne tzn. klejenie styropianu, dyblowanie siatką i 2 razy klej( u nas chce 25 zł za metr kw. ) a za posadzki chce 25 zł zametr kw. Czy to są normalne ceny?

Miłego budowania :)

Witam

Dawno, dawno tu nie byłem, wykańczamy naszą wiosenkę pod lublinem :) oj dzieje się :)

- tynki 11 000zł

- posadzki miksokretem - robocizna 1200zł plus materiały

elewacja wełna rockwool 15cm+ tynk sylikatowy - koszty podam jak zrobimy :)

Pozdrawiam

Paweł S.

Zdjęcia :

https://plus.google.com/117527526018907623653/posts/Mp4VkZ8vUit

Edytowane przez tajfunek

witaj

Ceny będą zależały od tego jakich materiałów użyjesz i ile ekipa weźmie za robotę, u mnie np za wybudowanie domu od fundamentów do wylania stropu plus kominy wzieli 18 tyś, a wykonanie dachu 20 tyś bo dachówka ( 80zł za m2) czyli widzisz 40 tyś to sama robociznę stanu surowego.

Ja budowałem Porotherm 25 +W i ten materiał polecam.

• 1 month później...
witam ja tutaj całkiem nowy i tak patrzyłem na ten projekt i mi sie podoba w przyszlym roku zaczynam starania o pozwolenie. jak myslicie czy za 300 tys zrobie go calego . bez umeblowania tzn. gotowe sciany tylko sie umeblowac i wprowadzac . -- czy mało . podpowiedzcie i jak by mi ktos mogl podeslac gotowy domek fotki [email protected] . dzieki z góry.

ja zmiescilam sie w 300tys...oczywiscie bez dzialki:) w tych pieniazkach zrobilam kuchnie i lazienke..pozdrawiam,..domek swietny