ggienek1 05.11.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Cześć, postaram się zrobić zdjęcia w sobotę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micha26 08.11.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witam wszystkich ! Mam pytanie , Wodzik pisze że na fundamenty poszło mu 39 m3 betonu , dlaczego tak dużo ? W projekcie piszą jakieś 15 m3 . Chyba że Wodzik lał jakieś 80 cm w ziemie. Możecie napisać ile wam wyszło betonu na fundamenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawikrrg 08.11.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Nam poszlo 19 m3, przyznam ze sam sie dziwilem ale jak pamietam Wodzik zuzyl mniej bloczkow betonowych niz ja wiec pewnie dlatego jest ta roznica.Najlepiej jak Wodzik sam sie wypowie. Geniu nie moge sie doczekac na zdjecia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek2000 08.11.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Ja też buduje Zapach Wiosny na Mazowszu.Nie wprowadziłem żadnych zmian.Jestem na etapie stanu surowego otwartego. Pozdrawiam budujących M70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekg26 08.11.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 pozdrawiam wszystkich budujących i czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_roki 09.11.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 czesc wszyatkim! geniu kiedy fotki a gdzie budujesz jacek na mazowszu wiosenke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzik 09.11.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Ja nie robiłem ławy,lałem beton w ziemi.Głębokość 1 metr,szerokość 40 cm,prawie 90 mb fundamentów ,plus plomby pod kominy . Wyszło też wiecej,bo strop mam betonowy (teriva) i zalewałem dodatkowo pełny fundament pod ścianę, gdzie w planie są drzwi rozsuwane, by na niej oprzeć belki.Mam też poszerzony budynek o 80 cm. Na wylanym i wstępnie wypoziomowanym fundamencie, położyłem trzy warstwy bloczków - chyba ok. 800szt.Na bloczkach- izolacja z grubej folii i potem suporeks .Dom jest już odeskowany i opapowany (wreszcie).Do dużego pokoju wstawiłem "kozę" - podpiąłem się 2 metrową rurą do otworu w kominie od kominka.Na razie grzeję,by trochę osuszyć pozamiękane w niektórych miejscach mury-jest efekt,są coraz bielsze-czyli schną. Poza tym mam ciepło i coś tam mogę sobie robić. Okna ,drzwi garażowe i wejściowe pozasłaniałem deskami i przezroczystą folią ,zostawiając otwory na przewietrzanie.Prawdopodobnie po uprzątnieciu terenu wokół domu z odpadów desek,papy,uporządkowaniu strychu,wezmę się za coś -może elektrykę? Pozrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micha26 09.11.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Dzięki za podpowiedzi , My kupiliśmy projekt i jesteśmy na etapie papierków , chcemy ruszać z Wiosną na wiosnę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek2000 09.11.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Moja wiosenka jest koło Raciąża.W wolnej chwili wrzucę jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_roki 09.11.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 do jacka my bedziemy budowac nie daleko radzanowa ok z gory dzieki za fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_roki 10.11.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 czesc jacek była by taka mozliwosc zobaczenia twojej wiosenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek2000 10.11.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Jasne przecież to rzut beretem.Zapraszam najlepiej któregoś pięknego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_roki 10.11.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 do jacka napewno skorzystamy tylko napisz mi dokładny adres zebysmy mogli trafic a kiedy to dam znac napewno w jakas niedziele zgory dzieki za zaproszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggienek1 11.11.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Cześć, oto obiecane fotki domu z kominami. Jutro jak pgoda pozwoli krycie dachu. http://foto.onet.pl/3owrs,4l8tbb3f8728,u.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawikrrg 11.11.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witam. Fajne zdjecia. Geniu czy wiesz ile na ta chwile wydales pieniazkow - jesli to nie tajemnica. Dziekuje i pozdrawiam wszyskich budujacych Wiosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggienek1 11.11.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witam, stan surowy zamknięty wyniesie 113 500 zł. (biorę pod uwagę pokrycie dachu, okna antywłamaniowe, drzwi wejściowe antywłamaniowe, bramę garażową z automatyką). Jestem ciekaw jak to wygląda u innych budujących. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 12.11.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Gieniu a w tej kwocie ile to robocizna jesli to nie tajemnica? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggienek1 13.11.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Cześć, wartość robocizny trudno jest dokladnie określić, ale po przeliczeniu wychodzi to na około 1/3 może trochę więcej. Jednak musisz mieć na uwadze to, że ceny robocizny są różne w zależności od rejonu kraju. Niestety często tanio nie oznacza solidnie, ja trafiłena dobre ekipy(godne polecenia), budowa liczona w dniach roboczych (do stanu jak na ostatnich fotkach) to 14 dni. Wczoraj zaczęli kryć dach, jak dobrze pójdzie może jutro skończą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_roki 14.11.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 czesc geniu jak zrobia ci dach to szybko wklej zdjacia i napisz ile ci poszlo blachy na dach, blachy na obróbke i gonty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_roki 14.11.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 witam jacek co bys powiedzial zebysmy wpadli zobaczyc wasza wiosenke w nastepna niedziele tylko napisz mi czy ci pasuje i napisz jakis namiar gdzie mamy jechac dokladnie z gory dziekujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts