krzysztof-c1 26.05.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Bardzo proszę o poradę ,zamierzam wybudować na Podhalu dom rekreacyjny , wystąpiłem o warunki przyłącza elektrycznego do zakładu energetycznego w Zakopanem ( ENION), przesłali mi odpowiedź ,,że mogą wykonać doprowadzenie na swój koszt (m.in. zmieniając słupy) i przyłącze, ale dokumentację przeprowadzenia sieci mam wykonać we własnym zakresie na swój koszt, architekt mi powiedział , że jest to ok.10 tyś, czy można coś zrobić , ,zeby nie ponosić tych kosztów ,albo je zmniejszyć np. odwołać się do ENION i prosić o wspólne pokrycie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 26.05.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Zmień architekta, idż do ZE u siebie lub ( lepiej)w Zakopanem i pogadaj z nimi ( kierown. od inewstycji lub eksplatacji ) Oni dają ci namiar na odpowiedniego architekta albo zrobią projekt na "fuche". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts