salmon969 27.05.2009 03:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Jestem przed wykonaniem tynków gdzie i jakiego rodzaju zastosować oświetlenie w tym salonie .Salon ma 52m2 http://images39.fotosik.pl/128/42513b22a580b4bem.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 27.05.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Hmmmm - trudna sprawa.... Może podzelić na strefy podwieszanymi sufitami coś w tym stylu http://www.apaw.pl/img/projekty/6_30.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 27.05.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.05.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Temat rzeka.Jeśli zagospodarowanie przestrzeni jest zgodne z rysunkiem, musisz z pewnością oświetlić każdą z wydzielonych na nim stref.Dobrze byłoby wiedzieć jaka stylistyka będzie panować we wnętrzu. Innych zabiegów montażowych wymaga bowiem oprawa architektoniczna niż klasyczny rodzaj opraw.W miejscach gdzie założenia funkcjonalne określają więcej niż jeden program, projekt światła powinien być bardziej rozbudowany. Tzn. nie można polegać wówczas tylko na jednym rodzaju światła. Np. Centralne kierowane + pośrednie+ boczne.Możliwości w tym pomieszczeniu jest bardzo dużo, gdyż przestrzeń salonu jest wielofunkcyjna i wyraźnie podzielona. Powinieneś bardziej sprecyzować swoje oczekiwania do efektu ogólnego.Rzucenie suchej informacji co do ilości punktów niezbędnych, może okazać się kompletnym niewypałem przy wykończeniówce i późniejszej aranżacji.Najczęściej jest to rycie ścian i prowadzenie dodatkowych przewodów.Przy tak złożonym funkcjonalnie wnętrzu dobrze pomyśleć , czy nie warto zastosować systemu sterującego światłem. Dla 3 niezależnych stref w pomieszczeniu otwartym wyjdzie Ci prawdopodobnie na ścianie minimum 6-7 włączników.Nawet jeśli będzie to estetyczna Gira, będzie to mała rozdzielnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 03.06.2009 01:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 jakieś jeszcze pomysły dziś kładą mi tynki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts