Cheetah23 10.06.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 nie wpada w pomarańcz czerwien..ma wyglad hmm podpalanej podłogi lekko..o kolorystyce jasnego orzecha..akacja parzona owszem jest bardzo kolorowa i to bdb drewno ...to co powyzej nawiazuje do orzechow..poludniowo amerykanskich na pewno nim nie jest. Pooglądałam sobie w sieci ten jesion thermo i rzeczywiście to zdjęcie trochę nie oddaje kolorystyki Przeczytałam także, że on jaśnieje z czasem, czy to prawda? Czy olejowanie sprawi także, że będzie ciemniejszy? Na niektórych zdjęciach był także bardzo zróżnicowany kolorystycznie, nawet widziałam czarne deseczki w nim, to prawda? No i cena też nie jest zła, doczytałam, że surowe dechy kosztują około 120-140 zł. Cheetah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 10.06.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 nie wpada w pomarańcz czerwien..ma wyglad hmm podpalanej podłogi lekko..o kolorystyce jasnego orzecha..akacja parzona owszem jest bardzo kolorowa i to bdb drewno ...to co powyzej nawiazuje do orzechow..poludniowo amerykanskich na pewno nim nie jest. Pooglądałam sobie w sieci ten jesion thermo i rzeczywiście to zdjęcie trochę nie oddaje kolorystyki Przeczytałam także, że on jaśnieje z czasem, czy to prawda? Czy olejowanie sprawi także, że będzie ciemniejszy? Na niektórych zdjęciach był także bardzo zróżnicowany kolorystycznie, nawet widziałam czarne deseczki w nim, to prawda? No i cena też nie jest zła, doczytałam, że surowe dechy kosztują około 120-140 zł. Cheetah Tak to prawda. Termo -jesion może mieć różne odcienie jakiegoś ciemnego koloru. Zresztą orzech też ma. Olejowanie pogłębi kolor. Akacja parzona z czasem zielenieje. Jesion termiczny z czasem jaśnieje/płowieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rol1529 07.07.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Przymierzam sie do lakierowanej akacji parzonej. Jak szybko bedzie ona zieleniec i czy bardzo to bedzie widoczne? Czy to prawda, ze np. w okolicach okien wyplowieje? Troszke sie obawiam, ze to jednak bardzo ciemna podloga i ze wszysto bedzie na niej widoczne. Zwlaszcza slady po psic pazurkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 07.07.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 to prawda ze na ciemnym wszystko widać..a czy przy oknach wypłowieje na pewno z czasem lekko wypłowieje nie bałbym sie tego mocno..czas hmm wszystko zalezy od intensywnosci bombardowania promieniami uv w danym roku slowem od pogody miedzy innymi..ona niekoniecznie musi zzieleniec.. takie drewna ja przynajmniej robie podkladem syntetycznym poliuretanowym dwuskladnikowym potem czekam jakies 7 dni i po zmatowieniu dopiero woda2 skł wtedy ten czas jest dosyc wydłuzony byłem n budowie gdzie po 2 latach nie widze istotnej roznicy w wybarwieniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 07.07.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Przymierzam sie do lakierowanej akacji parzonej. Jak szybko bedzie ona zieleniec i czy bardzo to bedzie widoczne? Czy to prawda, ze np. w okolicach okien wyplowieje? Troszke sie obawiam, ze to jednak bardzo ciemna podloga i ze wszysto bedzie na niej widoczne. Zwlaszcza slady po psic pazurkach A więc różnie to bywa tak z dębem wędzonym jak i akacją parzoną. Zależy od czasu trwania parzenia i głębokosci zmian w chemicelulozie drewna. Wykonane parzenie na szybko tylko dla przybarwienia owocuje włąsnie dość szybkim zielenieniem powierzchni jest to wypłowiała zieleń. Przypadek o którym mówię to odbarwienie nastapiło w ciągu zaledwie 3-4 miesięcy. poproś producenta lub sprzedawcę o pisemne wyrażenie opinii na temat zmiany koloru i płowienia produktu którym się zajmują. Niech napisą, że nigdy (tego nie zrobią) lub w jakich warunkach i po jakim czasie. Z nowymi rzeczami jest tak, że po jakimś czasie poświęcamy im coraz mniej czasu i nie widzimy już tego co po krótkim czasie by nas irytowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rol1529 08.07.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Parkieciarze, u ktorych bylem, twierdza ze akacja kolorow nie zmienia, najwyzej wyplowieje. Jakos mnie nie przekonali. Kto w kraju produkuje akacje godna polecenia? I czy rzeczywiscie tak wszystko na akacji widac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts