ifka13 27.05.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 planuje ocieplić fundamenty styrodurem- mam kupiony Basf C gr 5cm, zastanawiam się czym i jak wykończyć na czas budowy część styroduru która będzie wystawać nad grunt- teraz, w czasie prowadzenia budowy to będzie ok40cm, później po niwelacji i nadsypaniu pewnie z 10cm mniej.Planuję to co nad ziemią zaciągnąć klejem i siatką i jeszcze raz klejem, tak gdzieś na forum znalazłem, ale powiedzcie mi czy tą powierzchnie zew płyt mam czymś pozadzierać żeby lepiej trzymało?i drugie pytanie: jak wykończyć póki co górę płyt XPS? czy przymocować jakieś deski do ściany co by pełniły coś w rodzaju zderzaka? czy tez zaciągnąć klejem? ale jak to później połączę z dalszym styropianem nad tymi płytami co z ziemi będą wystawać? (płyty xps maja 125cm, a cala ściana 153cm, wiec zostanie pas jeszcze ok 30cm do ocieplenia w przyszłości)obawiam się tutaj spadających kawałków zaprawy, cegieł, czy pustaków itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 27.05.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Część wystającą z ziemi (przyszły cokół) zabezpieczyliśmy folią budowlana przyczepioną do styroduru za pomocą krótkich gwoździ z dużym łebkiem + podkładka. Folia jest wywinięta na ścianę a od dołu przysypana piaskiem. Styrodur jak na razie nie uległ zniszczeniu ani zabrudzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 27.05.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 a malowales tę czesc ponad gruntem 9przykrytą folią? w jaki sposób przymocowales folie do ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 01.06.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 odświeżam odświeżam, bo styro przyklejone, niezabezpieczone a za dwa -trzy dni wjeżdża kopara i zaczynamy zagęszczać środek, mam tylko nadzieje że się pogoda poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 02.06.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 my robiliśmy ocieplenie na raz - czyli całości.SSO, czy SSZ był bez ocieplenia - nie zasypywaliśmy fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts