mruk78 27.05.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Mam problem. Niedawno zakupiłem kominek wraz z całym oprzyrządowaniem do dystrybucji ciepłego powietrza. Zmontowałem wszystko aranżując poddasze i rozpaliłem. Powstał delikatnie mówiąc problem. Aparat nawiewny bardzo szybko się nagrzewa, a jego od do to 10*-120* . Czy ktoś wie, co się stanie kiedy przekroczę maksimum jego możliwości. Proszę o poradę. Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.05.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Mam problem. Niedawno zakupiłem kominek wraz z całym oprzyrządowaniem do dystrybucji ciepłego powietrza. Zmontowałem wszystko aranżując poddasze i rozpaliłem. Powstał delikatnie mówiąc problem. Aparat nawiewny bardzo szybko się nagrzewa, a jego od do to 10*-120* . Czy ktoś wie, co się stanie kiedy przekroczę maksimum jego możliwości. Proszę o poradę. Szymon A jak myślisz? Może się uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.05.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 a do jakich temperatur się nagrzewa obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruk78 27.05.2009 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 spokojnie dochodzi do 100-ki, nigdy nie dopuszczałem dalej, ale sądzę z tego co zauważyłem, że przekroczyłbym max całkiem lekko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruk78 27.05.2009 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Jak rozwiązać problem przegrzania, nie wchodzi w grę coś takiego jak bypass polecany przez producenta. On tylko wypuszcza powietrze przed nawiewem czyli na aparat nawiewny nadal będzie miała wpływ temperatura powietrza doprowadzanego gdyż jest on ustawiony na szczycie poddasza i ma oddzielną zabudowę. Zrobiłem już otwór wentylacyjny na zewnątrz budynku ale nie działa on chłodząco lecz wspomaga odprowadzenie ciepłego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts