Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy musimy udawać że nam się podoba

Recommended Posts

...

Dla mnie to po prostu nic innego jak brak swojego zdania i strach przed opinią publiczną, czyli strach przed „byciem nielubianym”, bo nie lubi się przecież kogoś kto myśli i gada inaczej niż ogół, to takie niepopularne dzisiaj oraz bardzo niewygodne towarzysko.

gratuluje postawy, ale wiekszosc ludzi wlasnie chce (zwykle nieswiadomie), zeby za nich myslano i nie ma wlasnego zdania! media taka postawe propaguja. tylko krok dalej sa widelki poprawnosci politycznej.

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

gratuluje postawy

Żartujesz? :lol: :lol: :lol: . No ale miałam wyboru innej postawy, mam Wywalonych Rodziców, Dziadków i Pradziadków, to mam alibi na takie zachowanie. Skandali z udziałem naszej Rodziny nawet nie policzę .Moja Teresa czyli Mama, ta to dopiero jest niepoprawna, np. wydarła się bardzo na matkę chłopca z zespołem Downa, jak do niej przyszli jako do lekarza. Matka histerii dostała i spazmów, pogotowie trzeba było wzywać, bardzo ludzie o nas gadali, jak można takiej biednej kobiecie tak nagadać, a Teresa mogła. Efekt chłopiec trafił do przedszkola integracyjnego, gdzie uwielbia chodzić, zrobił duży krok do przodu i widać szczęcie w Jego oczach. Wszyscy to widzieli, ale najwygodniej to litościwie współczuć i potakiwać, ewentualnie pocieszać, wtedy jest super, odpowiednio do sytuacji. Czasem warto mówić prawdę, bo to świadczy o szacunku do drugiej osoby ,a nie pchać kogoś nad samą przepaść swoim zakłamaniem i być jednocześnie lubianym i poprawnym politycznie. Nie będę pisała czego mnie moi Wywaleńcy jeszcze wyuczyli, bo już będę bardzo nielubiana i niepopularna, a to dla mnie wielki cios :lol: .

aglig nie dość, że się nie znasz na sztuce to się jeszcze do tego przyznajesz? Lepiej siedź cicho ignorancie, bo co o Tobie sobie ludzi pomyślą. To ładny film jest , nie wymyślaj. Lepiej od wychodzenia to się wyspać jednak :lol: , człowiek się tak w oczy nie rzuca, że jest nieobeznany i potem łatwiej głupa palić, w rozmowach o sztuce.

ja na przykład straciłem 90 minut swego cennego życia oglądając z kobitą "nigdy w życiu" czy coś takiego. cały film streścił bym: napisy początkowe ryczy z żalu, zakochuje się, ryczy ze szczęścia, odkochuje się ryczy z żalu itd itd napisy końcowe

piterazim - Ty sie ciesz , że na Lejdis nie byłeś :lol:

Lejdis spowodowała wyautowanie mnie z towarzystwa :D

Nie potrafiłam znaleźć w tym filmie nic, co by mnie chociaż z letka zainteresowało. Wstyd jak beret, może inaczej kumata jestem.. :roll:

Tak czy siak mam łatkę dziwoląga. :D

Tak samo i wczoraj, wymiękłam na "Nieruchomy poruszyciel"

Polecam..polecam. Może ktoś ta produkcję widział i podeprze mojego doła inteligencji w którego zapadłam jako czeluść bezdenną.

Andrzej Frycz - po którym się wiele spodziewałam, dołożył mi tak skutecznie przez IQ, że dziś jeszcze mam czkawkę.

Może o to chodzi ? Obejrzeć Hamerykańską produkcję z cyklu bla bla , to nic trudnego. Ale po rodzimej mieć zgagę..cóż. :roll:

ps." Testosteron" tylko na deskach teatralnych. I konieczny pampers.

[/i][/u]

Jeszcze coś.

Ostatnio zmieniałam oprawki okularów. Pani z zaciekłością usiłowała mi wmówić, że powinnam nabyć "te najmodniejsze "( z serii ślepa sekretarka lata '50)

W końcu obronnie pytam, czy ona nie widzi, że wyglądam jak debil i na cholerę mi tak doradza..pani orzekła z rozbrajającą miną " takie się najlepiej sprzedają"

I tu jest klucz do sukcesu produktu . Grunt to lans. 8)

Lejdis spowodowała wyautowanie mnie z towarzystwa :D

Nie potrafiłam znaleźć w tym filmie nic, co by mnie chociaż z letka zainteresowało. Wstyd jak beret, może inaczej kumata jestem.. :roll:

Tak czy siak mam łatkę dziwoląga. :D

Tak samo i wczoraj, wymiękłam na "Nieruchomy poruszyciel"

Polecam..polecam. Może ktoś ta produkcję widział i podeprze mojego doła inteligencji w którego zapadłam jako czeluść bezdenną.

Andrzej Frycz - po którym się wiele spodziewałam, dołożył mi tak skutecznie przez IQ, że dziś jeszcze mam czkawkę.

Może o to chodzi ? Obejrzeć Hamerykańską produkcję z cyklu bla bla , to nic trudnego. Ale po rodzimej mieć zgagę..cóż. :roll:

ps." Testosteron" tylko na deskach teatralnych. I konieczny pampers.

[/i][/u]

Lejdis to mały pikuś.....................ale już film tego samego chyba duetu "...............dla mojej dziewczyny " nie pamiętam początku tytułu :lol to porażka, ani razu sie nie zaśmiałam a taka niby komedia że miałam ryczeć ze śmiechu..............pewnie ja z tych co odbierają inaczej...........

a prze Testosteron warto się przedrzeć podchodziłam do niego 3 razy , ale nie zły.............początek tragiczny..........

piterazim - Ty sie ciesz , że na Lejdis nie byłeś :lol:

widziałem część, zostałem podstępnie zwabiony chipsami, ale jak się skończyły to znalazłem sobie ciekawsze zajęcie :)

podobny niesmak czuję do ekranizacji lektur szkolnych - najcięższy kaliber - Pan Tadeusz - niesamowita oglądalność, hit kasowy, cud kinematografii. moim skromnym zdaniem skrajna tandeta. Duża oglądalność - w pełni się zgadzam, niestety na ten wynik zapracowały szkoły, które tłumami ciągnęły do kin. Gdzie ta natura, którą się Mickiewicz tak podniecał? W zasadzie czułem się jak na M jak Mdłości

Tak naprawdę.... to mega wyczyn jest

- obejrzeć- naszą produkcje Quo Vadis i nie puścić pawia :D

Na tym byliśmy w technikum - na trzeźwo tego nie dało się oglądać - na szczęście był też nieśmiertelny Snake na nokiach :)

chociaż z drugiej strony potop mógł bym oglądać w kółko

I to dziwne zjawisko jest, wydawać by się mogło że przy dzisiejszej technice i możliwościach takie produkcje filmowe powinny być rewelacyjne a tu Na Panu Tadeuszu zasnęłam a przez Quo Vadis mało niestrawności dostałam patrząc na te papierowe dekoracje. A pana Wołodyjowskiego czy Potop to oglądać będę do nieskończoności.

A film "najlepszy chłopaka dl mojej dziewczyny "polecam zw wzgl na rewelacyjną MOJĄ grę gdzie gram przez kilka sekund oburzoną złym zachowaniem jednej z bohaterek w restauracji hi hi (w takim brudno-różowym sweterku byłam )

A film "najlepszy chłopaka dl mojej dziewczyny "polecam zw wzgl na rewelacyjną MOJĄ grę gdzie gram przez kilka sekund oburzoną złym zachowaniem jednej z bohaterek w restauracji hi hi (w takim brudno-różowym sweterku byłam )

I tak dookoła, przez płotki i ogródki mamy tu letki lansik pod kołderkom wewątku. :D

:wink: :wink: :wink: :wink:

A tak na serio, mamy super produkcje, przez nieskończoność będę oglądać fanatycznie "Noce i Dnie", "Siedlisko", "Ziemię obiecaną " i "Daleko od szosy"

Szkoda , że świat idzie w kierunku papierowych dekoracji przeplatanych komputerowymi dziwadłami. I daaawno temu, jak by ktoś objrzał "Prostą historię" to by popukał się w czoło..cóż to za film o facecie na kosiarce :o , a teraz jest to taka odskocznia od tych plaskatych filmików dla dresiarzy.

Szkoda, świat się nasyca głupawką a na mądre przemyślenia nie ma już miejsca. :-?

A tak na serio, mamy super produkcje, przez nieskończoność będę oglądać fanatycznie "Noce i Dnie", "Siedlisko", "Ziemię obiecaną " i "Daleko od szosy"

Szkoda , że świat idzie w kierunku papierowych dekoracji przeplatanych komputerowymi dziwadłami. I daaawno temu, jak by ktoś objrzał "Prostą historię" to by popukał się w czoło..cóż to za film o facecie na kosiarce :o , a teraz jest to taka odskocznia od tych plaskatych filmików dla dresiarzy.

Szkoda, świat się nasyca głupawką a na mądre przemyślenia nie ma już miejsca. :-?

I jeszcze Dom - pierwsza część szczególnie i nawet Boża Podszewka też ..:)

No i w Kamiennym Kręgu ;) Ale ulice wtedy pustoszały - jak pamiętam :lol: