Barbossa 15.07.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 mam nadzieję, że nie zrezygnowałaś z pomysłu utopienia suporeksu. Nawet jeśli się zlasuje, to co z tego? Nawet kawałki styropianu możnaby wrzucać, gdyby nie wypływały. Dla przykładu, budowa stropu typu Terriva, od góry jest tylko 4-5 cm betonu, w środku puste kanały. Własnie skończyłem wylewać swój taras, utopiłem cały gruz jaki miałem, do tego ścinki solbetu (wszystko luźno, żeby beton podczas zalewania dostał się również "pomiędzy"), na to 10 cm betonu z betoniarki (B12,5) - całość zbroiłem prętami 16, 12 i 8mm - bo takie mi zostały. Mam znajomego, który powrzucał w taras kawałki styropianu, jakie mu zostały po oceplaniu (takie ciasto z "rodzynkami") - jak spotkam, dopytam jak mocował styropian, coby nie pływał super porównanie, zapewne zapomiałeś tylko nadmienić, że powinna dać również belki terivy co do styro, to nie jest chyba robiony z tego samego co gazobeton ale nie ma co się martwić na zapas, dajmy czas czasowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts