kasia27 28.05.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Zauważyłam, ze na forum pojawiło sie już kilka wątków dot. ciąży dlatego i ja postanowiłam założyć kolejny Dziewczyny jestem ciekawa kiedy poczułyście pierwsze ruchy dziecka w ciąży? Skończyłam już 20 tc i narazie nic. Czasami czuję tylko jakieś łaskotki w brzuszku ale to i tak nie za często. Byłam parę dni temu u gina i powiedział, że maleństwo wygląda na zdrowe i w brzuszku sie rusza. Jest nawet większe niż na swój tydzień o jakieś 5 dni!!! Według jego obliczeń powinnam poczuć silniejsze ruchy 29 maja a to już jutro!!! narazie nie zapowiada sie na jakieś kopniaki! Zaczynam się martwić. Podobno szczuplejsze dziewczyny i te co przechodzą już drugą ciążę mogą wyczuć ruchy wcześniej, nawet ok 18 tc, pozostałe ok 20 tc. To moja pierwsza dłuuuugo wyczekiwana ciąża. Przytyłam od początku 4,5 kg, startowałam od 64, nie wyglądam na pączusia, wiec dlaczego nie czuję nic więcej poza sporadycznymi delikatnymi łaskotkami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 28.05.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 spokojnie na wszystko przychodzi czas.Wiem ze łątwo mi mówić ale tak jest.W pierwszej ciaży cięzko jest rozróżnić kopniaki od pracy żołądka.Ja w pierwszej ciaży poczułam dokłądnie 20t5d,drugiej 18tc. Myslę że w przeciagu tygodnia doświadczysz tego pięknego uczucia Uszy do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 29.05.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 oj tak - nie wiadomo naprawdę czego oczekiwać przy pierwszej ciąży jeszcze poczujesz czego jak najszybciej życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwuśka 29.05.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Kasia, z Piotrusiem ok 21go tygodnia, a teraz końcówka 16go. Ale teraz jestem spooooooro szczuplejsza niż poprzednio i wiedziałam, na co czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_B 29.05.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 u mnie przypadek zadecydowal ze juz w 16 tyg. wiedzialam, ze to to, po prostu zleciala mi na plytki w kuchni rura od odkurzacza dziwnym trafem ciagnac za soba kratke wentylacyjna od zabudowy lodowki, halas sie zrobil taki, ze dzidzia podskoczyla straszie, , sluch ma nadal doskonaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 30.05.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 ja pierwsze pewne ruchy poczułam ok. 21 tc. Czułam wcześniej jakieś dziwne bulgotania, ale nie wiedziałam czy to 'to' czy w brzuchu mi sie przelewa. Teraz jestem w 30 tc i uwielbiam czuć jak mi się perworodne kotłuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.05.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 W pierwszej ciąży w 2 dniu 17 tygodnia, w tej już w 16 tc.Teraz kończymy 21 tc i mąż już od tygodnia bez problemu czuje maleństwo jak położy mi rękę na brzuchu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 30.05.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 może nie o ruchach, bo to już dość dawno temu było i nie pamiętam, ale moja młodsza córka bardzo często miała czkawkę, super to wyglądało, jak brzuch mi się tak rytmicznie poruszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 30.05.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Pierwsze ruchy to takie delikatne łaskotanie właśnie. Z czasem staną się mocniejsze. na kopniaki przyjdzie czas później. .... A pod koniec, jak przysoli w żebro, to zatęsknisz za tym "efektem motyla", zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 31.05.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 =A pod koniec, jak przysoli w żebro, to zatęsknisz za tym "efektem motyla", zobaczysz o tak a jak jeszcze się obraca , to już na żebrach czuć dobitnie mój uwielbiał zegarek przykładany do brzucha od razu pukał szczerze - tęsknię za takim brzuszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia27 01.06.2009 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 No to mnie dziewczyny pocieszyłyście Czasami jak leżę na boku i mam podkurczone nogi to czuję jakby pękanie balonika Już sie nie mogę doczekać kiedy wreszcie kopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 18.06.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 W pierwszej ciąży nie pamiętam jak to było, w drugiej natomiast pierwsze ruchy poczułam dopiero ok. 24 tygodnia. Bijące serce na usg upewniło mnie, że wszystko w porzadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 19.06.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 W pierwszej ciąży 18 tydzień, w drugiej 17- lekarz mi nie wierzył, a z bliźniakami ok16. Wydawało mi się to podejrzanie wcześnie, niby powinnam już wiedzieć, że to ruchy, ale dwójka dzieci, no i tak wcześnie więc do końca nie jestem pewna kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia27 03.07.2009 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 No i są już kopniaczki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.07.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Sylwia ostatnio zobaczyła mój brzuch i z takim zdziwieniem w oczach: mamo, brzuch ci się rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P_eggy 14.07.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 18 tydzień i nic . Brzuch rośnie a na nim ilość włosków. Kurcze zarastam, śmieją się, że skoro mam termin na zimę, to dzidek szykuje sobie futro . Dobra, dobra. A jak mi to zostanie? Mam dość depilacji wszędzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 14.07.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 http://3.bp.blogspot.com/_H1EKyRwt8oI/RpS9mrmOxDI/AAAAAAAAABA/kKciVsMGqNA/s320/StomachFoot.jpg mamo, brzuch ci się rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patusia 16.07.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 w końcu i ja się doczekałam. Drugi dzień 20 tygodnia, czyli dosyć książkowo w pierwszej ciąży. Najdziwniejsze jest to że tak czekałm na ruchy, a jak poczułam to nie miałam pojęcia czy to to. Ale jak zaczęły się pojawiać dosyć regularnie, to uwierzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia27 29.07.2009 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 A ja mam już 30 tydzień ciąży i przez kopniaki spać nie mogę Wierci się to małe zawsze wtedy jak kładę sie spać, czasami pomaga głaskanie brzuszka i ruszanie bioderkami ale mijają dwie godzinki i wszystko od nowa...nie wysypiam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts