Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pierwsze ruchy dziecka...coś dla ciężarnych

kasia27

Recommended Posts

Zauważyłam, ze na forum pojawiło sie już kilka wątków dot. ciąży dlatego i ja postanowiłam założyć kolejny :)

Dziewczyny jestem ciekawa kiedy poczułyście pierwsze ruchy dziecka w ciąży? Skończyłam już 20 tc i narazie nic. Czasami czuję tylko jakieś łaskotki w brzuszku ale to i tak nie za często. Byłam parę dni temu u gina i powiedział, że maleństwo wygląda na zdrowe i w brzuszku sie rusza. Jest nawet większe niż na swój tydzień o jakieś 5 dni!!! Według jego obliczeń powinnam poczuć silniejsze ruchy 29 maja a to już jutro!!! narazie nie zapowiada sie na jakieś kopniaki! :( Zaczynam się martwić. Podobno szczuplejsze dziewczyny i te co przechodzą już drugą ciążę mogą wyczuć ruchy wcześniej, nawet ok 18 tc, pozostałe ok 20 tc. To moja pierwsza dłuuuugo wyczekiwana ciąża. Przytyłam od początku 4,5 kg, startowałam od 64, nie wyglądam na pączusia, wiec dlaczego nie czuję nic więcej poza sporadycznymi delikatnymi łaskotkami??? :(

spokojnie na wszystko przychodzi czas.Wiem ze łątwo mi mówić ale tak jest.W pierwszej ciaży cięzko jest rozróżnić kopniaki od pracy żołądka.Ja w pierwszej ciaży poczułam dokłądnie 20t5d,drugiej 18tc.

Myslę że w przeciagu tygodnia doświadczysz tego pięknego uczucia :D

Uszy do góry :wink:

Gość elutek

może nie o ruchach, bo to już dość dawno temu było i nie pamiętam, ale moja młodsza córka

bardzo często miała czkawkę, super to wyglądało, jak brzuch mi się tak rytmicznie poruszał :lol:

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...