Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szarości i biel we wnętrzu - jakie drzwi?

iwona0506

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów.

Od jakiegoś czasu przyglądałam się wpisom na forum i stwierdziłam, że to kopalnia pomysłów. Dlatego postanowiłam zasięgnąć Waszej opinii w sprawie doboru drzwi wewnętrznych. Jestem na etapie tynków wewn., więc opis poniżej to tylko moje plany, co prawda dość mocno sprecyzowane.

Mam kuchnię otwartą na salon, z salonu widoczna część hollu, w tym widoczne drzwi wewnętrzne do wiatrołapu i pokoju gościnnego. Salon, kuchnia i holl zaplanowane w bieli (podłogi, część ścian), grafitach (meble kuchenne, sofy, część ścian) i szarościach. Być może - ale tu stawiam wielki znak zapytania - będą też kolorowe akcenty w bordo lub malinowym, nie wykluczam zieleni, turkusu. Okna zewn. antracyt, wewn. białe. Kuchnia, holl i salon mają tworzyć całość i dać efekt tzw. sterylności, uwielbiam takie wnętrza.

I tu pojawia się mój problem. Jakie drzwi wewnętrzne w hollu będą pasowały do takich wnętrz?

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jaka będzie podłoga w salonie? Można sie dowiązać do niej. Ja tez staram się zrobić takie wnętzre jak opisujesz , amm drzwi w kolorze orzech, bo na podłodze jest teak i sa w nim takie barwy. Wyglada świetnie, ale ja osobiście teraz zrobiłabym białe dzrwi. Własnie dla efektu swietlistosci a nawet sterylnosci. Mąz sie za to na mnie wnerwia 8)

Dodatki będę mieć czerwone/malinowe- ładne, ale gdyby mi pozwolił ( mąz oczywiście) zrobiłabym turkusowe. Coż- muszę nad nim popracować, kto wie, może to przejdzie?Ale będzie ich mało!

...ja rozumiem, że macie projekt, i że podłogda będzie piękna...., ale z białej podłogi nigdy bym wiecej nie zrobiła..., mam w tej chwili kafle ecru i do tego ze strukturą, takie bardziej rustykalne i do tego jeszcze ciemną fugę, dobrze było dopóki mieszkałam sama, teraz z dwójką dzieci to masakra, widać każdy włos, każdą plamkę, wychodzi na to, że powinnabym myć taką podłogę codziennie...

My wnetrza bedziemy mieli podobne tzn biel i szarosci. W salonie i kuchni gres kolor GRYS taki jasny popiel drzwi do wiatrołapu chcemy dac szklane a do łazienki na dole która jest widoczna z salonu tez jakies szklane ale raczej matowe z wiadomych przyczyn:):) Jesli nie taka opcja to wejda drzwi szklane z drewniana framuga.

Dziękuję za rady. Niestety szklane drzwi odpadają z następującego powodu:

Dom jest parterowy, bez poddasza użytkowego. W holu mam więc dużo więcej drzwi tj. 4 do pokoi, 1 do wiatrołapu, 1 do łazienki, 1 do ubikacji, 1 do korytarzyka prowadzącego do garażu i kotłowni - w sumie 8 szt. Jeżeli dam drzwi szklane holl-wiatrołap i holl-pokój widoczne z salonu, to reszta, której nie widać z salonu ale z holu już tak musiałaby być taka sama, żeby nie zrobić sobie misz-maszu.

Myślałam o drzwiach w kolorze dąb bielony, one chyba mają taki szarawy odcień (przynajmniej tak wyglądają w internecie) i wtedy może trochę jakiegoś ciemnego koloru na ścianach.

Co o tym myślicie?

ja też zmieniłabym biały gres na szary. wygląda równie pięknie a jest o wiele bardziej praktyczny. W tamtym roku na wczasach mieliśmy biały gres w kuchni. Czysta ,lśniąca biel. Wyglądał slicznie ,ale utrzymanie tego w czystosci jest niemożliwe. Po 5 minutach od umycia nadawał się znowu do mycia.

Obowiązkowo białe ,wysokie ,proste listwy przypodłogowe!!!

joliska wklej zdjęcie !!!!!